Liike- ja toimistorakennuksien myönnettyjen rakennuslupien kuutiomäärät nousivat

Rakennuslupia myönnettiin vuoden 2019 kolmannella neljänneksellä 7,4 miljoonalle kuutiometrille. Nousua oli 1,4 prosenttia enemmän kuin edellisen vuoden heinä-syyskuussa, selviää Tilastokeskuksen rakennus- ja asuntotuotannon tilastosta.

Muuhun kuin asuinrakentamiseen myönnettiin rakennuslupia 5,4 miljoonaa kuutiometriä, 5,1 prosenttia edellisvuotta enemmän. Kasvu johtuu liike- ja toimistorakennuksien rakennusluvista, joita myönnettiin vuoden 2018 kolmannella neljänneksellä verrattain alhainen määrä.

Asuinrakentamiseen myönnettiin tarkastelujaksolla rakennuslupia 2,0 miljoonaa kuutiometriä, 7,3 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Asuinkerrostalojen (-4,9 %) ja erillisten pientalojen (-14,2 %) kuutiomäärä vaheni, kun taas rivi- ja ketjutalojen kuutiomäärä nousi (+11,2 %).
Kaikkiaan asuntojen rakennuslupia myönnettiin 6 310 asunnolle, 2,8 prosenttia vähemmän edellisvuoteen nähden.

Lue lisää Tilastokeskuksen tilastojulkaisusta

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

piha turvalliseksi

29.3.2023

Taloyhtiön piha turvalliseksi kaikille

Miten taloyhtiö voi parantaa pihan turvallisuutta? Parasta olisi, että autoilijoille ja kevyelle liikenteelle olisi omat väylät ja lasten reitti pihan läpi olisi turvattu. Autoilija voi lisätä turvallisuutta lähtemällä liikkeelle keula edellä.

erillisvaraston hallinnasta

9.1.2023

Erimielisyys erillisvaraston hallinnasta

Turun hovioikeus antoi tuomion osakkeenomistajan ja taloyhtiön välisessä riita-asiassa, jossa oli kyse taloyhtiön yhtiökokouksen päätöksen pätevyydestä. Kyse oli tarkemmin ottaen siitä, oliko yhtiökokous voinut päättää erillisvaraston vuokraamisesta ja vuokrasta ilman osakkeenomistajan suostumusta.

Tilaajille

20.4.2023

Vuokrien nousu taittui pääkaupunkiseudulla ja Tampereella

Vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat nousivat koko maassa 1,7 prosenttia tammi-maaliskuussa vuodentakaiseen nähden, kertoo Tilastokeskus. Vuokrat nousivat pääkaupunkiseudulla 1,0 ja muualla Suomessa 2,1 prosenttia.

19.10.2023

Vapaarahoitteiset vuokrat nousivat heinä-syyskuussa

Vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat nousivat heinä-syyskuussa pääkaupunkiseudulla 0,5 prosenttia ja muualla Suomessa 2,0 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna, kertoo Tilastokeskus.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti