Kysely kiinteistönomistajien valmiudesta peruskorjata

UIPI on käynnistänyt kyselyn kiinteistönomistajien mahdollisuuksista ja kiinnostuksesta omistamiensa rakennuksien korjaamiseen. UIPI on yleiseurooppalainen, voittoa tavoittelematon kiinteistöalan etujärjestö, jossa on kolmisenkymmentä jäsentä 28 maasta. Suomen Kiinteistöliitto on UIPI:n jäsen. Kysely auki 24.2.2021 saakka. Suomenkielinen kysely tässä linkissä.

On tärkeää ymmärtää paremmin, mitä kiinteistönomistajat ja kansalaiset ovat valmiita tekemään – ja voivat tehdä – kun on kyse heidän kotiensa ja kiinteistöjensä kunnostamisesta, jotta niistä tulee energiatehokkaampia, ympäristöystävällisempiä ja kestävämpiä, jotta eu:n, kansallisen ja paikallisen tason politiikkaa voidaan muokata hyväksyttävällä, edullisemmalla ja tehokkaammalla tavalla.

Covid-19 -kriisi ja sen mukanaan tuoma epävarmuus ovat vaikuttaneet perheiden ja yritysten odotuksiin, tavoitteisiin ja suunnitelmiin. Kodin ja kiinteistöjen kunnostamisesta on tullut joko haastavampaa tai päinvastoin, kiireellisempää/toivotumpaa, sillä asuntojen muuttaminen kestävämmiksi voi tuoda säästöjä energialaskuissa ja olla osa elvytyssuunnitelmaa, jonka tavoitteena on tehdä kodeista tehokkaampia ja terveempiä näinä kriisiaikoina.

Kyselylomakkeella pyritään arvioimaan, mitä mieltä EU:n kansalaiset, omistajat ja kiinteistöyritykset ovat kiinteistöistään ja niiden peruskorjaustarpeista, sekä arvioimaan terveyskriisin vaikutusta heidän aikeisiinsa ja siten edistämään ilmastotavoitteiden saavuttamista.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

2.3.2017

Kiinteistökustannukset, ikääntyvien asuminen ja katujen kunto huolettavat kiinteistönomistajia

Kiinteistönomistajat kehottavat kuntapäättäjiä kiinnittämään huomiota kiinteistökustannusten alentamiseen, ikääntyvien asumiseen ja katujen kuntoon. Tämä käy ilmi Kiinteistöliiton ja Omakotiliiton toteuttamasta kuntavaalikyselystä, johon vastasi yli 3700 kiinteistönomistajaa. Kiinteistönomistajien mielestä kuntien tulisi panostaa nykyistä enemmän kiinteistö- ja asumiskustannusten alentamiseen, ikääntyvien asumiseen omassa kodissa mahdollisimman pitkään sekä katuverkoston kuntoon ja katujen kunnossapitoon.

21.11.2017

Suomessa on miljoona kotia ilman raitisilmaventtiilejä

Talviaikaan suomalaiset viettävät suurimman osan päivästä sisätiloissa. Terveysilma teetti lokakuussa kyselyn, jossa selvitettiin, mitä mieltä suomalaiset ovat kotinsa sisäilmasta. Kyselyyn vastasi 1000 iältään 18–86-vuotiasta.

6.6.2018

Taloyhtiöiden päätöksentekoa sähköautojen latauspisteiden rakentamisessa helpotettava

Kiinteistöliiton taloyhtiöille tekemän kyselyn mukaan taloyhtiöiden latauspisteille ei ole vielä riittävästi kysyntää. Samasta kyselystä selviää kuitenkin, että joka neljäs kyselyyn vastanneesta taloyhtiössä asuvasta sähköautoilijasta ei ollut saanut järjestettyä autolleen latauspistettä ollenkaan. Rahallista tukea on luvassa Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:lta elokuussa.

27.10.2016

Kuluttajilla valmiutta vähentää energiankulutusta

Kuluttajilla ilmeni halukkuutta tilapäiseen energiankulutuksen vähentämiseen, mikäli yhteiskunnan etu sitä vaatii. Toisaalta pk-sektorin yrityksistä ja kotitalouksista merkittävä osa ei ollut varautunut riittävästi yhteiskunnan mahdollisiin häiriötilanteisiin tai poikkeusoloihin. Suuryrityksissä varautuminen on suunnitelmallisempaa.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti