Kysely kiinteistönomistajien valmiudesta peruskorjata

UIPI on käynnistänyt kyselyn kiinteistönomistajien mahdollisuuksista ja kiinnostuksesta omistamiensa rakennuksien korjaamiseen. UIPI on yleiseurooppalainen, voittoa tavoittelematon kiinteistöalan etujärjestö, jossa on kolmisenkymmentä jäsentä 28 maasta. Suomen Kiinteistöliitto on UIPI:n jäsen. Kysely auki 24.2.2021 saakka. Suomenkielinen kysely tässä linkissä.

On tärkeää ymmärtää paremmin, mitä kiinteistönomistajat ja kansalaiset ovat valmiita tekemään – ja voivat tehdä – kun on kyse heidän kotiensa ja kiinteistöjensä kunnostamisesta, jotta niistä tulee energiatehokkaampia, ympäristöystävällisempiä ja kestävämpiä, jotta eu:n, kansallisen ja paikallisen tason politiikkaa voidaan muokata hyväksyttävällä, edullisemmalla ja tehokkaammalla tavalla.

Covid-19 -kriisi ja sen mukanaan tuoma epävarmuus ovat vaikuttaneet perheiden ja yritysten odotuksiin, tavoitteisiin ja suunnitelmiin. Kodin ja kiinteistöjen kunnostamisesta on tullut joko haastavampaa tai päinvastoin, kiireellisempää/toivotumpaa, sillä asuntojen muuttaminen kestävämmiksi voi tuoda säästöjä energialaskuissa ja olla osa elvytyssuunnitelmaa, jonka tavoitteena on tehdä kodeista tehokkaampia ja terveempiä näinä kriisiaikoina.

Kyselylomakkeella pyritään arvioimaan, mitä mieltä EU:n kansalaiset, omistajat ja kiinteistöyritykset ovat kiinteistöistään ja niiden peruskorjaustarpeista, sekä arvioimaan terveyskriisin vaikutusta heidän aikeisiinsa ja siten edistämään ilmastotavoitteiden saavuttamista.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

24.8.2023

Etäosallistuminen arkipäivää taloyhtiöiden yhtiökokouksissa

Etäyhteydellä osallistuminen taloyhtiön yhtiökokoukseen on yleistynyt laajasti, selviää Kiinteistöliiton jäsentaloyhtiöille tehdystä kyselystä. Etenkin suurimmissa kaupungeissa valtaosa kyselyyn vastanneista taloyhtiöistä tarjosi osakkailleen mahdollisuutta etäosallistumiseen.

vuokranantajat riskejä

12.1.2023

Yksityiset vuokranantajat kaihtavat riskejä

Vuokranantajat ottavat nyt velkaa ja korottavat vuokria maltillisesti, selviää Suomen Vuokranantajien tuoreesta jäsenkyselystä. Riskejä halutaan välttää hoitokulujen ja korkojen noustessa. Into uusien sijoitusasuntojen ostoon on laskenut.

taloyhtiöiden talousvaikeudet

28.9.2023

Kustannusten nousu aiheuttaa vaikeuksia taloyhtiöille

Asumiskustannusten nousu aiheuttaa vaikeuksia kotitalouksille ja taloyhtiöille, selviää Kiinteistöliiton taloyhtiöiden talous- ja rahoituskyselystä. Hoitovastikkeita on jouduttu nostamaan, ja monella taloyhtiöllä on rahoitusvaikeuksia. Erityisesti pienten yhtiöiden on vaikea saada lainaa.

5.10.2023

Kysely: Vuokranantajat pärjänneet kohonneessa korkotasossa

Sijoitusasuntojen myyntiaikeet ovat laskussa, eikä vuokranantajilla ole suuria vaikeuksia vastikkeiden maksamisessa, selviää Suomen Vuokranantajien kyselystä.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti