Kuukauden kasvo: Taloyhtiö olemme me

taloyhtiö hallitus

Osallistumalla voi vaikuttaa oman taloyhtiönsä kehitykseen. Taloyhtiöiden hallituksiin tarvitaan kokemusta edustavien senioreiden lisäksi uusia näkökulmia tuovia nuoria osakkaita.

KUKA?

Tero Lehtonen

Ammatti: Projektipäällikkö Fujitsu Finland Oy:ssä. As Oy Jyrkänkulman hallituksen puheenjohtaja vuodesta 2005. Sitä ennen hallituksen jäsen.

Koulutus: Muutamaa kurssia vaille filosofian maisteri, Helsingin yliopisto, pääaine fysiikka. Gradu valmis. ”Työn ohessa opiskelu hieman venynyt.”

Harrastukset: Laitesukellus, tähtitiede ja pyöräily. Toimii laitesukelluskouluttajien kouluttajana ja oli kansallisen lajiliiton, Sukeltajaliitto ry:n puheenjohtajana 2017–2022.

MIKÄ?

Funktionalismia edustava As Oy Jyrkänkulma sijaitsee Hämeenlinnan keskustassa, Palokunnankadun ja Linnankadun kulmassa. Kiinteistö on valmistunut vuonna 1951, ja siinä on 32 asuinhuoneistoa. Taloyhtiö sijaitsee rinnetontilla, ja sen katutasossa on liikehuoneistoja. Kiinteistön on suunnitellut Arkkitehtitoimisto Blomstedt & Lampén, jonka kynänjälkeä on myös vuonna 1938 valmistunut, Vanajaveden rannalla sijaitseva Hotelli Aulanko.

Miten päädyit taloyhtiön hallitukseen ja sen puheenjohtajaksi?

Artikkeli on tilaajille

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaamalla Suomen Kiinteistölehden saat lukuoikeuden kaikkiin artikkeleihin. Sinun tarvitsee vain luoda käyttäjätunnus ja kirjautua sisään!

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

isännöinti keskittyy

22.9.2022

Isännöinti keskittyy – etu vai haitta?

Isännöinti on Suomessa perinteisesti ollut hyvin pirstaloitunutta ja isännöintiyritykset pieniä. Viime vuosina alalla on tapahtunut selkeää keskittymistä, kun isoimmat yritykset hakevat kasvua yritysostoin. Siksi taloyhtiön kannattaa olla tarkkana isännöitsijän vaihtuessa.

jätekeräys

19.5.2023

Jätekeräys kuntoon pienellä pihalla

As Oy Porvoon Rauhankatu 39 uusi jäteastiansa kolme vuotta sitten. Vanha jätepiste sijaitsi talon seinustalla ja oli siten paloturvallisuusriski. Jätelain muutokset voivat tuottaa vaikeuksia erityisesti pienille taloyhtiöille, mutta ratkaisuja löytyy.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

ilmastoviisas taloyhtiö

12.9.2022

Ilmastoviisautta taloyhtiöille

Suomen Kiinteistöliitto on käynnistänyt Ilmastoviisas taloyhtiö -kiertueen, jossa vieraillaan yhdeksällä paikkakunnalla ympäri Suomen. Kiertueella keskustellaan taloyhtiöiden kanssa ja kartoitetaan yhdessä parhaita ilmastoviisaita tekoja asumisessa.

energiatarkastus

29.7.2022

Helppo energiatarkastus taloyhtiöiden apuna

Kiinteistöjen energiatehokkuudella on iso merkitys ilmastonmuutoksen hillitsemisessä ja taloyhtiön taloudessa. Energiatehokkuus parantaa myös asumisen laatua. Energiatehokkuuden parantaminen kannattaa aloittaa helpolla ja kustannustehokkaalla energiatarkastuksella.