Kuukauden kasvo: Pienillä teoilla on iso vaikutus

ilmastonmuutos vaikuttaa

Ilmastonmuutos vaikuttaa tulevaisuudessa myös suomalaisten asumiseen. Oleellista on, että taloyhtiöt varautuvat olosuhteiden muutoksiin ajoissa.

KUKA?

Kerttu Kotakorpi, 35

Ammatti: Meteorologi ja tietokirjailija. Töissä Ylellä vuodesta 2012. Julkaissut kirjan Suomen luonto 2100 – tutkimusretki tulevaisuuteen (Bazar Kustannus 2021). Uusi luontoa käsittelevä kirja ilmestyy syksyllä 2023.

Koulutus: Filosofian maisteri, Helsingin yliopisto 2013.

Harrastukset: Pyöräily ja lintubongaus.

MIKÄ?

Taloyhtiötapahtuma järjestetään Helsingin Messukeskuksessa torstaina 20. huhtikuuta 2023. Taloyhtiöiden päättäjille ja asiantuntijoille suunnattu seminaari-, neuvonta- ja näyttelytapahtuma on maksuton. Tilaisuuden järjestää Kiinteistömedia.

Meteorologi ja tietokirjailija Kerttu Kotakorpi on yksi tämänvuotisen teemapäivän puhujista. Puheenvuoron aiheena on ilmastonmuutoksen vaikutukset kiinteistöihin Suomessa.

Miten ilmastonmuutos vaikuttaa suomalaisiin taloyhtiöihin?

Artikkeli on tilaajille

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaamalla Suomen Kiinteistölehden saat lukuoikeuden kaikkiin artikkeleihin. Sinun tarvitsee vain luoda käyttäjätunnus ja kirjautua sisään!

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

isännöinti keskittyy

22.9.2022

Isännöinti keskittyy – etu vai haitta?

Isännöinti on Suomessa perinteisesti ollut hyvin pirstaloitunutta ja isännöintiyritykset pieniä. Viime vuosina alalla on tapahtunut selkeää keskittymistä, kun isoimmat yritykset hakevat kasvua yritysostoin. Siksi taloyhtiön kannattaa olla tarkkana isännöitsijän vaihtuessa.

16.6.2022

Tilastokeskus: Lämmitysmenot nostivat hoitovastikkeita

Asunto-osakeyhtiöiden hoitokulut nousivat viime vuonna 5,6 prosenttia edellisvuodesta. Eniten nousivat lämmityskulut, kun korjauskulut taas pienenivät. Asuntojen ja asuinrakennusten korjauksiin käytetty yhteisrahamäärä kasvoi edellisvuodesta.

24.3.2023

Kuukauden kasvo: Riitaisat kokoukset vaativat johtajuutta

Kiinteistöjuridiikan moniosaaja Petteri Kuhanen neuvoo taloyhtiöiden hallituksia ja puheenjohtajia riitaisasta yhtiökokouksesta selviytymiseen. Erityisesti remontit kuumentavat tunteita. Juristin apuun kannattaa turvautua silloin, kun kyseessä on iso taloudellinen asia.

julkisivun kunnossapito

22.7.2022

Tarkista julkisivusi

Kiinteistön julkisivuihin kertyy jatkuvasti likaa, levää, hometta, sammalta ja jäkälää. Ne kannattaa siivota säännöllisesti pois, jotta pinta pysyy pidempään kunnossa. Näin taloyhtiö säästää myös rahaa, kun julkisivua ei tarvitse olla jatkuvasti uusimassa.