Kuukauden kasvo: ”Osake-yhtiölaki muuttuu osittaisuudistuksin”

Kuukauden kasvo Jenni Hupli

Asunto-osakeyhtiölain uudistuksista ensimmäisenä pöydälle ehti huhtikuun alussa taloyhtiöiden virtuaalikokouksia koskeva lakimuutos. Kymmenen vuotta vanhan lain keskeisimmistä muutostarpeista osa liittyy hallituksen vastuullisuusohjelman toteuttamiseen.

KUKA?

Jenni Hupli (OTK, VT, KjS)

on työskennellyt Suomen Kiinteistöliiton päälakimiehenä vuodesta 2013. Huplin tehtäviin kuuluvat liiton lakipalvelut-yksikön toiminnan johtaminen sekä erilaiset asiantuntija- ja edunvalvontatehtävät. Hän on työskennellyt yli 20 vuotta kiinteistöalan juridisissa asiantuntijatehtävissä.

Ammatti: Lakiasiainjohtaja

Koulutus: OTK, Helsingin yliopisto 2001

Harrastukset: Aktiivinen talviurheilu, patikointi ja kiipeily, enimmäkseen yhdessä perheen eli puolison, 9-vuotiaan pojan sekä kahden aktiivisen kääpiösnautserin kanssa.

MIKÄ?

Taloyhtiö 2022 -seminaari-, neuvonta- ja näyttelytapahtuma järjestetään Helsingin Messukeskuksessa tiistaina 26.4.2022 klo 9–16.30. Tapahtumassa kuullaan luentoja mm. sähköautojen latausvalmiudesta, digitaalisista yhtiökokouksista ja taloyhtiöiden lämmitysratkaisuista. Jenni Hupli puhuu aiheesta ”Asunto-osakeyhtiölain muutosten eteneminen ja arvomuistio” klo 14.50–15.30. Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin, mutta edellyttää ilmoittautumisen ennakkoon.

Oikeusministeriö julkaisi lokakuussa 2020 asunto-osakeyhtiölain muutostarpeesta 60-kohtaisen arviomuistion. Mikä tämä muistio on?

Artikkeli on tilaajille

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaamalla Suomen Kiinteistölehden saat lukuoikeuden kaikkiin artikkeleihin. Sinun tarvitsee vain luoda käyttäjätunnus ja kirjautua sisään!

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

4.4.2022

Kymmenientuhansien taloyhtiöiden tiedot uupuvat yhä sähköisestä huoneistotietojärjestelmästä

Maanmittauslaitoksen mukaan vanhemmat taloyhtiöt ovat siirtäneet tietojaan uuteen sähköiseen huoneistotietojärjestelmään toistaiseksi varsin vähän. Järjestelmään on kertynyt tähän mennessä tiedot noin 9 000 taloyhtiöstä, joista vanhempia eli ennen vuotta 2019 perustettuja yhtiöitä on noin 4 400. –  Vasta hyvin pieni osa osakeluettelojen siirroista on tehty, sanoo johtaja Janne Murtoniemi Maanmittauslaitokselta.

huoneistotietojärjestelmään

3.3.2023

Vauhtia huoneistotietojärjestelmään siirtymiseen

Taloyhtiöiden tietojärjestelmäongelmat ovat hidastaneet osakeluetteloiden siirtoa huoneistotietorekisteriin. Vasta pieni osa taloyhtiöistä on tehnyt siirron. Ennen vuotta 2019 valmistuneiden asunto-osakeyhtiöiden tiedot täytyy siirtää järjestelmään tämän vuoden loppuun mennessä.

siirtyminen huoneistotietojärjestelmään

22.9.2022

MML hoputtaa taloyhtiöitä sähköiseen rekisteriin

Maanmittauslaitos muistuttaa, että lain mukaan kaikkien asunto-osakeyhtiöiden pitää siirtyä uuteen huoneistotietojärjestelmään vuoden 2023 loppuun mennessä. Tähän mennessä taloyhtiöistä on siirtynyt vasta vajaa seitsemän prosenttia.

16.6.2022

Tilastokeskus: Lämmitysmenot nostivat hoitovastikkeita

Asunto-osakeyhtiöiden hoitokulut nousivat viime vuonna 5,6 prosenttia edellisvuodesta. Eniten nousivat lämmityskulut, kun korjauskulut taas pienenivät. Asuntojen ja asuinrakennusten korjauksiin käytetty yhteisrahamäärä kasvoi edellisvuodesta.