Kunnat suosivat puurakentamista

Yli puolet Suomen kunnista on kirjannut puurakentamisen edistämisen strategiaansa, kertoo Suomen Metsäyhdistys. Tärkeimpänä perusteena puurakentamiselle kunnissa pidettiin sisäilmaongelmien torjuntaa.

Tiedot perustuvat Suomen PEFC:n kuntapäättäjien keskuudessa teettämään selvitykseen. Muut puurakentamisen edut kuin sisäilmaongelmien torjunta, esimerkiksi raaka-aineen vastuullinen alkuperä ja uusiutuvuus sekä puurakentamisen nopeus, koettiin vähemmän tärkeiksi. Muun muassa puurakentamisen nopeus betonielementtirakentamiseen verrattuna tuo rakennuttajalle yleensä säästöjä.

59 prosenttia Suomen kunnista, suurista kaupungeista jopa 83 prosenttia, on kirjannut puurakentamisen edistämisen strategiaansa. Pääasiassa kunnat edistävät puurakentamista omassa toiminnassaan, eli hankinnoissa ja julkisten rakennusten tuotannossa. Puurakentamisen edistämistä kaavoituksessa ei tällä kertaa selvitetty.

Lue lisää Suomen Metsäyhdistyksen tiedotteesta.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

20.4.2023

Taloyhtiöt voivat nyt hakea sähköavustusta

Sähkölämmitteiset taloyhtiöt voivat 17. huhtikuuta 2023 alkaen hakea sähköavustusta Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAlta. Avustusta voi saada niiltä kuukausilta, kun taloyhtiöllä on käytössä pörssisähkösopimus tai jos sähkön myyntihinta on yli 10 senttiä kilowattitunnilta.

asumisoikeusasunnon hakeminen

9.5.2023

Asumisoikeusasunnon hakeminen muuttuu

Asumisoikeusasuntojen hakemista uudistetaan. Syksystä 2023 alkaen järjestysnumero haetaan ARAlta riippumatta siitä, missä kunnassa haettu asunto sijaitsee. Kuntien myöntämiä järjestysnumeroita voi käyttää vuoden 2023 loppuun asti.

mökkeilyn maksut

9.6.2023

Mökkeilyn kuntakohtaiset maksut vaihtelevat reilusti

Kuntakohtaisia maksuja lankeaa mökkiläiselle maksettavaksi kalliimmissa mökkikunnissa lähes kaksinkertainen määrä verrattuna edullisimpaan kuntaan, selviää Omakotiliiton tekemästä vertailusta. Erityisesti ovat nousseet sähkömaksut.

15.3.2023

Kiinteistölehden vaalikysely: Anders Adlercreutz / RKP

RKP:n Anders Adlercreutzin vastaukset Kiinteistölehden eduskuntavaalikyselyyn.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti