Saumaus on ekoteko

Saumaus on ympäristöystävällistä

Me Saumalaaksolla sitoudumme kaikessa toiminnassamme noudattamaan ympäristöystävällisiä menettelyjä sekä jatkuvasti parantamaan käytäntöjämme ekologisempien ratkaisujen saavuttamiseksi. Saumauksessa käytettävät materiaalit ovat etenkin viimeisten vuosien aikana kehittyneet valtavin harppauksin. Ympäristölle haitalliset tuotteet on lähes kokonaan saatu markkinoilta pois. Käytämme ainoastaan ympäristöystävällisiä materiaaleja ja raaka-aineita sekä suosimme kierrätysmateriaaleja. Pidämme lisäksi huolen, että kaikki tuottamamme jätteet tulee asianmukaisesti lajiteltua ja kierrätettyä.

Saumalaakson Planet Act -teot

Planet Company on muutokseen uskovien organisaatioiden, asiantuntijoiden ja kuluttajien kasvava yhteisö, johon Saumalaaksokin kuuluu. Olemme julkaisseet Planet Companyn sivustolla neljä raporttia vaikuttavista teoistamme ympäristön hyväksi.

1. Elementtisaumaus tuo energiansäästöä

Ajoissa tehty saumaus tulee huomattavasti edullisemmaksi kuin mittava vesivuotokorjaus. Se myös ehkäisee kosteusvaurioiden syntyä, alentaa lämmityskustannuksia, parantaa sisäilman laatua, lisää asumisviihtyvyyttä sekä parantaa rakennuksen ulkonäköä. Suomen Rakennussaumausyhdistys ry:n tilaamaan tutkimuksen mukaan uusintasaumauksen tuomat energiasäästöt ovat vaikuttavia. Saumalaaksolla on kunnioitettava, yli 30 vuoden ja tuhansien kohteiden kokemus saumaamisesta. Olemme erikoistuneet elementtien uusintasaumaukseen.

Lue lisää Planet Companyn sivuilta.

2. Kestävien materiaalien käyttö saumauksessa

Vaadimme materiaalitoimittajiltamme markkinoiden parhaimpia tuotteita, luotettavaa toimitusvarmuutta ja kestävän kehityksen arvoja. Saumalaakson käyttämät kestävät materiaalit ovat Illbruckin innovatiivisia hybridipolymeeriteknologiaan perustuvia yksikomponenttisia, valumattomia ja elastisia saumausmassoja, jotka eivät sisällä haitallista isosyanaattia, liuotinaineita tai silikonia. Näiden materiaalien ympäristövaikutukset on esitetty ISO14025 standardin mukaisesti.

Lue lisää Planet Companyn sivuilta.

3. Saumaajien ammattitaidon kehittäminen

Saumalaakso on ollut koko olemassaolonsa ajan vahvasti mukana kehittämässä alaa. Tunnistimme tarpeen kehittää saumaajien osaamista ja ammattitaitoa. Aikaisemmin työ on opittu tekemisen kautta, eikä alalle ollut omaa koulutusta. Siksi olimme mukana perustamassa kansallista saumaajien koulutusta, joka takaa saumaajien ammattitaidon tason ja jatkuvan kehittymisen.

Lue lisää Planet Companyn sivuilta.

4. Puhtaan energian hyödyntäminen

Ydintoimintamme vastuullisuuden ja ympäristöystävällisyyden jatkuvan kehittämisen lisäksi olemme hankkineet toimitilamme energiatarpeita varten aurinkopaneeleja pienentämään energiankulutuksesta syntyvää hiilijalanjälkeä. Aurinkopaneelit asennettiin toimitilojemme katolle vuonna 2018. Paneelit ovat tuottaneet keskimäärin 8,5 MWh per vuosi, eli tähän mennessä yhteensä 34 MWh. Vuonna 2020 toimitilamme energiankulutus oli 65 000 kwh, joten aurinkopaneelit ovat tuottaneet energiaa yli tarpeiden, mikä on tuonut myös säästöjä energiakustannuksissa. Aurinkopaneeleiden asentamisen lisäksi olemme toteuttaneet useita muita energiansäästöprojekteja.

Lue lisää Planet Companyn sivuilta.

Tutustu Saumalaakson vastuullisuusprofiiliin Planet Companyn sivuilla: https://planetcompany.com/company/saumalaakso-oy/?set_lang=fi

Saumalaakso Oy

www.saumalaakso.fi

Artikkeli: Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Saumalaakso

Saumaustyöt – Tiivistystyöt – Maalaustyöt – Muut julkisivutyöt
Saumaus- ja tiivistysurakointi, sekä saumaustarvikkeita vuodesta 1986

Tutustu yritykseen

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

20.10.2021

Kaupallinen yhteistyö

Elastinen saumaus on yksi rakentamisen tärkeimmistä työvaiheista

Elastista saumausta pidetään valitettavan usein toissijaisena työvaiheena: pakollisena pahana ja välttämättömänä kulueränä, joka pitäisi saada tehtyä mahdollisimman halvalla. Saumaajia ei mikään oppilaitos valmista, joten alalla on paljon ammattitaidottomuutta ja mutu-tietoa. Saumaustöitä tekeekin monesti täysin ammattitaidoton tekijä, vaikka saumauksien onnistuminen on talon elinkaaren kannalta yksi tärkeimmistä työvaiheista.

Saumalaakso

23.11.2021

Kaupallinen yhteistyö

Paljon harmia päällesaumauksesta

Saumatiivistyksen tehtävänä on tiivistää kaksi rakenteen osaa siten, että lopputuloksena on kestävä ja tiivis sekä vettä, ääntä, ilmansaasteita ja kosteutta pitävä liitos. Saumatiivistyksen tavoitteena on pyrkiä aikaansaamaan kestävä liitos, joka mahdollistaa elementtien lämpötilan vaihteluista johtuvat liikkeet vaurioittamatta rakenteita. Erään päällesaumauksen tarina Asukas oli havainnut kosteusvauriojälkiä sisäseinässä loppuvuodesta 2020.

Saumalaakso

julkisivun uusintasaumaus

24.5.2022

Uusintasaumaus piristää rakennuksen ilmettä

Asunto-osakeyhtiö Untolanlaakson julkisivua haluttiin piristää uusintasaumauksella. Työ valmistui odotettua nopeammin ja sujui asukkaiden näkökulmasta joutuisasti. Kunnossa olevat saumat parantavat koko kiinteistön energiatehokkuutta.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

20.4.2022

Kaupallinen yhteistyö

Konesaumattu rivipeltikatto – elinkaari pitenee korjaamalla

Aina ei tarvitse uusia koko kattoa – elinkaarta voidaan usein jatkaa oikein tehdyillä korjaustoimenpiteillä. Riittävän ajoissa tehdyillä täsmäkorjauksilla saavutetaan myös kustannussäästöä. Kattotutka on toiminut suomalaisilla katoilla jo lähes 30 vuoden ajan.

Kattotutka Oy