Saumalaakson Pirkanmaan valloitusta luotsaamaan alan kovin konkari

Saumalaakso laajentaa tänä vuonna toimintaansa Pirkanmaalle. Uutta Pirkanmaan toimipistettä luotsaa kenties Suomen kokenein elementtisaumari Esko Moilanen. Saumarin uraa Moilasella on takana jo yli 30 vuotta ja noin 300 työmaan verran. Pirkanmaalla keskitytään aluksi uusintasaumauksiin.

Timpurista saumariksi, yrittäjästä saumalaaksolaiseksi

Esko Moilanen päätyi alalle vuonna 1989 oltuaan timpurina. Hän teki eräällä työmaalla viimeistelytöitä, mm. akryylisaumoja. ”Paikalla ollut saumari katseli työskentelyäni ja kysyi, että enkö lähtisi saumaushommiin, kun näyttää niin hyvältä. Kuulemma siinä tienaisikin paremmin” Moilanen kertoo. Moilanen päätyi Raitasaumaus-nimiseen yhtiöön tekemään uusintasaumauksia. Oppinsa hän sai mestari-kisälli -mallilla alan konkarilta. Opettaja oli hyvä, ja Moilanen innostui alasta toden teolla.

Vuosien kuluessa kyllästyminen iski, ja Moilanen päätti perustaa oman yrityksen kaverinsa kanssa. Firma teki mm. kylpyhuone- ja keittiöremontteja. Jatkuva lupapapereiden hommaaminen ja alan kova kilpailu hintojen polkemisineen alkoi kuitenkin rasittaa, ja firma pisti pillit pussiin neljän vuoden jälkeen.

Keväällä 2016 Moilanen laittoi Pöntiön Erkille viestiä. ”Kysyin, että olisiko sulla hommia. Kiinnostaisi tulla Saumalaaksolle töihin. Meni kaksi tuntia ja Eki soitti kysyäkseen, että milloinkas aloitat” hän nauraa. Siitä alkoi Moilasen ura Saumalaaksolla. Ensituntuma Saumalaaksosta oli todella positiivinen. ”Henki on täällä todella hyvä. Siitä tykkäsin eniten. Saumalaaksolla panostetaan myös laatuun paljon enemmän kuin muissa firmoissa” Moilanen kertoo.

Pirkanmaata valloittamaan

Idea Pirkanmaan valloitukseen tuli Moilaselta itseltään muutama vuosi sitten. ”Olin käymässä Tampereella ja laitoin Antonille viestiä, että miksei laajenneta tänne. Täällä olisi paljon hyviä kohteita” Moilanen muistelee. Anton innostui ajatuksesta. Miehet istuivat alas ja alkoivat suunnitella. Moilasella oli takanaan pitkä ura saumarina ja kokemusta yrittäjyydestä. Lisäksi Moilasella ja hänen vaimollaan oli jo ennestään ollut suunnitelmissa muuttaa Tampereelle jossain vaiheessa. Kauan ei siis tarvinut miettiä, kuka olisi oikea henkilö luotsaamaan uutta Pirkanmaan toimipistettä.

Tähtäimessä uusintasaumaukset ja työvoiman koulutus

Pirkanmaalla keskitytään siihen mitä osataan, eli uusintasaumauksiin ja muihin julkisivujen huolto- ja korjaustöihin. ”Tarjotaan urakkaan koko paketti eli saumaukset, julkisivujen pesut, impregnoinnit, betonikorjaukset ja muut pienimuotoiset julkisivujen korjaus- ja huoltoyöt. Toki sen mukaan, mitä kohteessa tarvitaan” Moilanen kuvailee. Homma aloitetaan maltillisesti. Kunnolla työt lähtee käyntiin tulevana kesänä. Urakoita tarjotaan jo. Pientä sisäistä kisaakin on jo ilmassa. ”Sen verran pitää olla tavoitetta, että mennään turkulaisista ohi” Moilanen nauraa.

Laajentamaan lähdetään sitä mukaa, kun kysyntä ja tarjonta kohtaavat. Työvoiman hankkimisessa onkin haastetta, sillä osaavia tekijöitä ei niin vain löydä. Onneksi Moilanen on kokenut paitsi saumaustyössä, myös sen opettamisessa. Tarkoitus onkin kouluttaa lisäkäsiä itse. ”Olen jo 6-7 kaveria alalle kouluttanut samalla mestari-kisälli -periaatteella kuin aikanaan omalla kohdallani.” Moilanen kertoo. Pirkanmaan toimipisteen tulevaisuuden voi siis sanoa olevan mitä parhaimmissa ja osaavimmissa käsissä.

Tilaa Saumalaakson uutiskirje > https://www.saumalaakso.fi/tilaa-uutiskirje/

Saumalaakso

Saumaustyöt – Tiivistystyöt – Maalaustyöt – Muut julkisivutyöt
Saumaus- ja tiivistysurakointi, sekä saumaustarvikkeita vuodesta 1986

Tutustu yritykseen

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

24.1.2020

Kiinteistöalan Kustannus Oy hakee toimitusjohtajaa

Oletko kiinteistö- tai kustannusalaa tunteva ammattitaitoinen ja aikaansaava johtaja? Haluatko lähteä luotsaamaan hyvässä tuloskunnossa olevaa kiinteistöalan johtavaa sisällöntuottajaa kohti 2030–lukua? Toimitusjohtajana saat vastuullesi Kiinteistöalan Kustannus Oy:n operatiivisen ja strategisen johtamisen.

13.3.2015

Kaunialan sairaala säästää energiatehokkaalla talotekniikalla

Perinteikkään Kaunialan sairaalan energiankäyttö tehostuu. Kaunialan Sairaala Oy ja LeaseGreen Suomi Oy  sopivat energiatehokkuushankkeesta, jonka tavoitteena on 900 000 euron säästö energiakustannuksiin investointien elinkaaren aikana. – Kaunialaa on pidetty kunnossa remonteilla, mutta meillä on paljon talotekniikkaa, joka on saavuttamassa käyttöikänsä päätepisteen, Kaunialan Sairaalan toimitusjohtaja Mervi Ahlroth sanoo.

22.11.2018

Lukitus-, kulunvalvonta- ja hälytysjärjestelmien asentaminen luvanvaraiseksi

Turvasuojausalan luvanvaraisuuden siirtymäaika päättyy 31.12.2018, jonka jälkeen jokaisella lukitusjärjestelmiä, kulunvalvontajärjestelmiä ja hälytysjärjestelmiä asentavilla, korjaavilla ja muuttavilla yrityksillä tulee olla turvallisuusalan elinkeinolupa haettuna poliisihallitukselta. Lähes koko yksityinen turvallisuusala tuli luvanvaraiseksi 1.1.2017, kun laki yksityisistä turvallisuuspalveluista muuttui ja vartioimisliiketoiminta, järjestyksenvalvontatoiminta sekä turvasuojaustoiminta tulivat ko. lain piiriin samoilla vastuilla ja velvoitteilla. Jo yli 80 %  Turvaurakoitsijaliiton jäsenyrityksistä on hakenut […]

10.1.2018

KIRA-digi 360 – näin digitalisaatio uudistaa kiinteistö- ja rakentamisalan

Kiinteistö- ja rakentamisalan digitalisaatiota vauhdittavassa KIRA-digi -hankkeessa on etsitty ratkaisuja alan kehittämiseksi nyt noin vuoden ajan. 25.1.2018 käynnistyvät KIRA-digi 360 -tilaisuudet tuovat alan päättäjät ja vaikuttajat KIRA-digin tulosten äärelle, keskustelemaan kiinteistö- ja rakentamisalan muutoksesta ja tulevaisuudesta. KIRA-digi on osa hallituksen julkisten palveluiden digitalisoimisen kärkihanketta, ja sen tavoitteena on uudistaa rakennusalan toimintatapoja, avata rakentamisen ja kaavoituksen […]