Rakennusfirma, joka saa asiakkailtaan kiitosta tarjousvaiheesta alkaen – ”Meille on tärkeää, että asiakas tietää mitä tilaa”

Priimatyö Oy on kiinteistöjen märkätiloihin erikoistunut rakennusalan yritys, joka toimii Oulun ja Tampereen seudulla. Priimatyö Oy toimittaa asiakkailleen läpinäkyvästi hinnoiteltuja ja laadukkaasti toteutettuja kylpyhuoneita, saunoja sekä muita märkätiloja. Asiakkaat kuvailevat palvelua sanoilla: laadukas, asiantunteva, tarkka, ahkera, ystävällinen ja rehellinen.

Kuulostavatko lauseet ”Emme tienneet, mitä tilasimme” tai ”Loppulasku yllätti” tutuilta? Onnistuneeseen rakennusprojektiin vaaditaan alusta lähtien tarkkuutta, asiantuntemusta ja läpinäkyvyyttä, nimenomaan myyjän puolelta. Kylpyhuoneremontin tai uudiskohteen märkätilan teettäminen voi tuntua tuskalliselta tai jopa pelottavalta. Usein asiakkaat ovat epätietoisia sen suhteen, mistä pitäisi aloittaa ja mitä pitäisi osata kysyä. Asiakkaat pohtivat myös, mistä tietää, onko tarjouksessa esitetty hinta oikea. Oikean toimijan löydyttyä kaikki onkin hyvin loogista ja vaivatonta.

Mitä asiakkaan kannattaa ottaa huomioon rakennusfirmaa etsiessä?

Aika ajoin mediassa kerrotaan kauhukuvia epäonnistuneista projekteista ja venyvistä aikatauluista. Märkätilan saneeraus tai uudiskohteen märkätilan rakentaminen on aikaa vievä ja myös kallis projekti. Siksi kannattaa käyttää aikaa kilpailutukseen ja toimijoiden vertailuun sekä toimijoiden taustan tutkimiseen. Tänä päivänä voidaan pitää hyvänä asiana, jos yrityksen nimen googlettamalla yrityksestä löytyy sen perustiedot, omat sivut ja mahdollisesti jokunen positiivinen kommentti. Jos löytyy sivutolkulla ylistäviä kommentteja ja hienoja kokemuksia, ne eivät välttämättä ole aitojen asiakkaiden mielipiteitä, vaan ostettuja. Jos yrityksestä ei löydy yhtään negatiivista julkaisua, se on hyvä asia, sillä nykyään negatiivisen julkaisun tekemisen kynnys on todella pieni ja niitä tehdään paljon.

Priimatyö Oy:n osaomistaja ja myynninvastaava Pekka Saarela kertoo, mitä muuta kannattaa ottaa huomioon urakoitsijaa etsiessä: ”Asiakkaan kannattaa kilpailuttaa hinta 4–5 toimijalla. Hintavertailussa tulee kiinnittää huomiota tarjouksen sisältöön ja tarkkuuteen. Me Priimatyöllä perustamme toimintamme rehellisyyteen ja läpinäkyvyyteen. Kun otat meihin yhteyttä, sovimme aina ensin kartoituskäynnin kohteeseen. Käymme paikan päällä siksi, että saamme siten kohteesta tarvittavat rakenteelliset tiedot ja mahdolliset peruskaavasta poikkeamat. Niiden perusteella osaamme laskea mahdollisimman kattavan ja tarkan tarjouksen.”

Priimatyöllä on jo 15 vuoden kokemus projektien hinnoittelusta ja toimituksesta. Kaikki tapahtuu avoimesti, ammattitaitoisesti ja asiakkaan kanssa yhteistyössä. ”Kun alusta alkaen kiinnitetään huomiota pieniin yksityiskohtiin, myös tarjousta tehdessä, tilaajalle on selvää, mistä projektin hinta koostuu ja mitä projekti pitää sisällään” Saarela kertoo. ”Mielestäni on oikein tehdä sellainen tarjous, josta kartoituskäynnillä on asiakkaan kanssa keskusteltu, eikä tehdä näennäisesti edullisen oloinen tarjous, joka ei loppulaskun saapuessa pidäkään ollenkaan paikkaansa. On myös oikein tuoda jo kartoituskäynnillä asiakkaalle tietoon mahdolliset muutostyön tarpeet, jotka voidaan havaita. Jos remonttikohteessa purkutyön jälkeen paljastuu kosteus- tai rakennevaurio, tilanne ja sen vaatimat korjaustoimenpiteet käydään aina ensin asiakkaan kanssa läpi ja sovitaan, miten edetään.”

Ammattilaiset auttavat materiaalien valinnassa

Markkinoilla on tänä päivänä liuta erilaisia materiaaleja eri valmistajilta. Materiaalien kirjossa voi olla hankala tehdä päätöksiä. Kannattaakin kysyä suuntaviivoja ammattilaiselta, mutta muistaa että pintamateriaalivalinnat ovat sinun päätöksiäsi. Perinteisen laatoituksen rinnalle on tullut uusia ratkaisuja kuten massalattiat, akryylibetoni ja polyuretaani. Laatoitus on kuitenkin edelleen suosituin ratkaisu.

”Meille on tärkeää, että käytämme laadukkaita materiaaleja pohjatöistä alkaen” Priimatyö Oy:n osaomistaja ja työnjohtaja Jukka-Pekka Ruokojärvi sanoo. ”Tämäkin osaltaan vaikuttaa projektin kokonaishintaan, kun ei käytetä ihan halvimpia materiaaleja. Kokemustemme perusteella materiaalin hinta kertoo myös laadusta tiettyyn pisteeseen asti. Olemme tarvittaessa apuna pintamateriaalivalinnoissa. On tärkeää kertoa asiakkaalle materiaalien ja järjestelmäratkaisujen yhteensopivuudesta, jotta vältytään virheiltä. Hyvä suunnittelu on onnistuneen projektin perusta. Kun kaikki on suunniteltu hyvin, on hyvä alkaa toteuttamaan itse projektia sovittuna ajankohtana. Jokainen projekti on oma yksilö, joten remontin kesto ja hinta vaihtelee.”

Remontoidessa vastaan voi tulla myös yllätyksiä. ”Kun puhutaan märkätilojen remontoimisesta, on aina varauduttava mahdolliseen piilevään kosteus- tai rakennevaurioon. Uudisrakennuskohteiden märkätiloissa kosteus- tai rakennevaurion esiintyminen on hyvin harvinaista, jos on rakennettu huolella” Ruokojärvi kertoo.

”Emme pysty poissulkemaan rakennevaurioita täysin varmasti kartoituskäynnillä. Pohjien kunnosta voidaan olla varmoja vasta sitten, kun vanhat pintarakenteet on purettu. Kartoituskäynnillä käymme myös asiakkaan kanssa läpi mahdollisia rakenteellisia puutteita, joihin on syytä kiinnittää huomiota jälleenrakentamisessa sekä toiveita ja ajatuksia pintamateriaalivalinnoista” Ruokojärvi jatkaa.

Hyvä suunnittelu ja ammattitaitoiset asentajat ovat kaiken A ja O. ”Alusta pitäen realistisen aikataulutuksen tekeminen on tärkein osa, jotta projekti valmistuu luvatussa aikataulussa. Ei pidä luvata sellaista, mikä ei pidä. Aikataulutuksen laatiminen, asentajan ahkeruus, ammattitaito ja huolellisuus sekä työn johtaminen ovat asioita, jotka pitää olla kunnossa, jotta laadukas lopputulos on taattu. Meidän koko henkilöstöllemme on tärkeintä, että asiakas tietää, mitä hän tilaa ja mitä projekti maksaa. Tavoitteemme on, että asiakkaalla on tyytyväinen hymy kasvoillaan, kun uusi tila luovutetaan käyttöön” päättää Saarela.

Priimatyö Oy toimii Oulun ja Tampereen seudulla.
Yhteyshenkilö:
Pekka Saarela
040-7415884
posti@priimatyo.fi

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Priimatyö Oy

Priimatyö toteuttaa kylpyhuoneremontit, saunaremontit sekä muut märkätilojen remontit Oulun ja Tampereen talousalueilla. Remonttikohteiden lisäksi toteutamme uudisrakennuskohteiden pesuhuoneet, saunat ja muut märkätilat. Kylpyhuoneisiin toteutamme perinteisen laatoituksen lisäksi myös massalattiat, kuten akryylibetoni tai polyuretaani. Lisäksi toteutamme urakkaan kuten pesuhuoneremonttiin usein liittyvät LVI- ja sähkötyöt. Hallitsemme myös rakenteiden kuivatuksen sekä vahinkosaneerauksen.

Tutustu yritykseen

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

22.8.2023

Kaupallinen yhteistyö

Picote tuo globaalin näkökulman putkien kunnostukseen

Picote tunnetaan rakenteita rikkomattomasta tekniikastaan myös Yhdysvalloissa, jonne se laajentui jo vuonna 2013. Nykyään Picotella työskentelee Pohjois-Amerikassa jo 10 työntekijää. Yritys laajentuu edelleen ja tekee jatkuvasti uusia innovaatioita.

Picote

Isännöitsijän vaihto

22.9.2023

Isännöitsijän vaihto toi kaivatun muutoksen

As Oy Ohjaajantie 10-12:n hallitus turhautui toimimattomaan yhteistyöhön isännöitsijän kanssa. He määrittelivät taloyhtiön tarpeet ja odotukset, ja kilpailuttivat isännöintiyrityksiä. Nyt taloyhtiön arki sujuu toimivan isännöinnin ansiosta.

turvallinen katto

8.2.2023

Onko taloyhtiön katto turvallinen?

Taloyhtiöiden katoilla tehdään monenlaisia töitä, muun muassa nuohousta ja lumenpudotusta. Taloyhtiön hallituksen tehtävänä on varmistaa katon työskentelyturvallisuus. Selvitimme, mitä katon turvallisuudesta pitää tietää.

hissin

1.8.2023

Peruskorjaus ja huolto varmistavat turvallisen hissin

Helsingissä Kiinteistö Oy Eteläranta 6–Unioninkatu 7:ssä tehtiin kesällä 2020 hissin peruskorjaus. Korjaus kesti viisi viikkoa ja lopputuloksena oli talon henkeen sopiva hissi. Suomessa hissien korjausvelka on kasvanut viime vuosina.

Tähtiartikkeli

Tilaajille