Nettiasiat kuntoon kevään yhtiökokouksessa

Monissa taloyhtiöissä tuskaillaan hitaiden, ja usein myös nopeuteensa nähden ylihintaisten, nettiyhteyksien parissa. Kevään yhtiökokous onkin hyvä paikka päättää niistä toimenpiteistä, joilla taloyhtiön nettiasiat saadaan ajan tasalle.

Suunnittelu alkaa sisäverkosta

Nykyaikaiset nettinopeudet ja muut uudet netin yli tarjottavat palvelut edellyttävät, että talon sisäverkko on kunnossa. Taloyhtiön päättäjillä olisikin hyvä olla jonkin verran ymmärrystä sisäverkkoasioista, jotta laajakaistakilpailutuksissa pystytään vertaamaan eri operaattoreiden palveluita keskenään.

Jos sisäverkon suhteen on havaittu ongelmia, niitä olisi hyvä käydä läpi yhtiökokouksessa ja päättää toimenpiteistä. On myös tärkeää selvittää, kuka yhtiössä tietää sisäverkosta ja missä siihen liittyviä dokumentteja säilytetään.

Tietoturva ajan tasalle

Kiinteistötekniikan etähallinta tehostaa huoltoa ja vähentää turhia huoltokäyntejä. Siihen liittyy esimerkiksi digitaalisesti ohjattu lämmitys, ilmastointi, vedenkulutuksen valvonta tai sähkölukot. Jos taloyhtiössä halutaan kehittää etähallintaa, kannattaa varautua myös sen sisältämiin tietoturvauhkiin. Varmin ratkaisu on suojata kaikki verkon yli toisiinsa yhteyttä pitävät järjestelmät erillisellä palomuurilla.

Kehittynyt asukasviestintä helpottaa yhteydenpitoa

Porraskäytävänäytöt ja niiden mobiilisovellukset ovat jo tulleet osaksi yhtiöiden tiedonkulkua ja korvanneet perinteiset ilmoitustaulut ja lappujen jakamiset. Taloyhtiöiden nettisivut, Facebook-sivut ja WhatsApp-ryhmät ovat vakiintuneet jo monen yhtiön arkeen. Jos taloyhtiössä ei ole vielä käytössä tällaisia viestintäkanavia, asia kannattaa ottaa puheeksi. Sähköinen asukasviestintä madaltaa tiedottamisen kynnystä ja tavoittaa asukkaat perinteisiä keinoja tehokkaammin.

Pyydä yhtiökokoukseen valmis tarjous DNA Netistä taloyhtiöille

DNA Netti taloyhtiösopimuksella tuo koteihin nettiliittymät jopa puolet normaalihintoja edullisemmin. Vaikka netti on taloyhtiösopimuksella tavallista edullisempi, se on silti sama nopea ja laadukas DNA Netti. Sen hankkimista kaikkien asukkaiden on helppo kannattaa!

Jätä tarjouspyyntö osoitteessa dna.fi/hpj

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

9.1.2019

Vuoden 2018 lakipähkinät

Tähän artikkeliin on koottu kaikki Suomen Kiinteistölehdessä vuonna 2018 julkaistut lakipähkinät. Tilintarkastaja vai toiminnantarkastaja? Heinäkuussa 2010 muuttunut asunto-osakeyhtiölaki toi kokonaan uuden käsitteen asunto-osakeyhtiömaailmaan – toiminnantarkastus ja toiminnantarkastaja.

13.5.2020

Sijoittajaosakas, huomioi nämä asiat yhtiökokoukseen valmistautuessasi

Koronakriisistä huolimatta taloyhtiöiden yhtiökokouksia järjestetään myös tänä keväänä. Minkälaisia asioita asuntosijoittajan kannattaa huomioida taloyhtiön yhtiökokoukseen valmistautuessa? Yhtiökokous on se paikka, jossa osakkeenomistaja voi vaikuttaa taloyhtiön asioihin.

13.6.2016

Äänestys yhtiökokouksessa

Taloyhtiön yhtiökokouspäätöksissä pääsääntö on yksimielisyys. Yksimielinen päätös syntyy useimmiten niin, että hallituksen päätösehdotukselle ei esitetä kokouksessa vaihtoehtoja eikä sitä vastusteta ja kokouksen puheenjohtaja toteaa päätöksen syntyneeksi hallituksen esityksen mukaisesti. Jos yksimielisyyttä ei saavuteta, eli samassa asiassa esitetään useampi päätösvaihtoehto, joista ei päästä yhteisymmärrykseen, on järjestettävä äänestys.

30.3.2017

Osakkaan oikeus saada haluamansa asia yhtiökokouksen käsiteltäväksi

Asunto-osakeyhtiölaissa on säädetty tiettyjä oikeuksia määrävähemmistölle ja yksittäiselle osakkaalle. Yksittäisen osakkaan tärkeimpiä oikeuksia on oikeus saattaa haluamansa asia yhtiökokouksen käsiteltäväksi ja kyselyoikeus yhtiökokouksessa. As Oy:n yhtiökokouksessa käsiteltävät asiat määrää pääasiassa yhtiön hallitus kokouksen koollekutsujana.