Milloin kylpyhuoneremontti on ajankohtainen?

Tiedätkö, missä kunnossa kotisi märkätilat ovat ja milloin kylpyhuoneremontti on ajankohtainen? Tiedätkö, miten saat uudisrakennuskohteesi märkätilojen käyttöiän mahdollisimman pitkäksi?

Priimatyö Oy toimittaa asiakkailleen läpinäkyvästi hinnoiteltuja ja laadukkaasti toteutettuja kylpyhuoneita, saunoja sekä muita märkätiloja. Jos epäilet, että kylpyhuoneesi tai muu märkätila on remontin tarpeessa, voit kutsua meidät maksuttomalle kartoituskäynnille. Teemme myös uudiskohteen rakennuttajille maksuttomia kartoituksia märkätilojen vedeneristys- ja laatoitustöistä.

Ennen 2000-lukua rakennetut tai remontoidut märkätilat ovat akuutisti remontin tarpeessa. Vedeneristys tuli vaadituksi rakenteeksi 2000-luvun alussa, mutta vielä silloinkaan vedeneristettä ei ole asennettu jokaiseen märkätilaan. Märkätilan, jossa on nykyaikainen vedeneristys, käyttöikä on noin 25 vuotta. Ilman vedeneristettä märkätilan käyttöikä on huomattavasti lyhyempi.

Märkätilat kannattaa pyrkiä pitämään hyvässä kunnossa huoltamalla niitä säännöllisesti. Näin voidaan ehkäistä kosteusvaurioita. Pienempiä huoltotöitä, kuten silikonin vaihto, on syytä suorittaa jopa 3 vuoden välein. Kattavampi remontti kannattaa tehdä ennen kuin laaja kosteusvaurio on ehtinyt kehittyä.

Tarkastele, näkyykö märkätiloissasi merkkejä kosteusvaurioista

Viitteitä kosteuden pääsystä rakenteisiin voi havaita silmämääräisesti. Priimatyö Oy:n osaomistaja ja operatiivinen johtaja Pekka Saarela antaa vinkkejä omatoimiseen märkätilan kunnon tutkimiseen:

”Märkätilassa, kuten kylpyhuone, on useampi seikka, joita voi tarkkailla ja jotka kertovat kylpyhuoneen teknisestä toimivuudesta. Kylpyhuoneessa lattiakaivo on yksi tärkeimmistä osista teknisen toimivuuden kannalta, koska kaikki vesi poistuu sitä kautta. Usein lattiakaivon liitokset ja läpiviennit alkavat ajan myötä vuotaa ja vesi pääsee rakenteeseen. Jos laatta tai muu pinnoite on irti alustasta lattiakaivon ympäriltä, on syytä epäillä veden pääsyä rakenteeseen. Käyttövesiputken, lämmitysputken tai viemärin läpivienti seinässä tai lattiassa on myös yksi mahdollinen paikka, josta vesi voi päästä rakenteeseen, varsinkin jos läpivienti on alueella, jossa käytetään paljon vettä.”

”Lattian kaadot tulisi olla sellaiset, että vesi ei lammikoidu mihinkään kohtaan lattiaa. Jos vesi lammikoituu lattialle, se pääsee todennäköisesti jossakin vaiheessa aiheuttamaan vahinkoa. Myös saumojen kunto kertoo kylpyhuoneen teknisestä toimivuudesta. Jos laattasaumat irtoilevat, tummuvat ja alkavat keräämään mustia pilkkuja, kertoo tämä yleensä kylpyhuoneen vajavaisesta ilmanvaihdosta ja kosteuden jäämisestä rakenteeseen. Jos kylpyhuoneesi kunto huolestuttaa, kannattaa pyytää ammattilaiselta tarjous remontista. Teemme ensin kartoituskäynnin, jonka yhteydessä voimme arvioida tilan kuntoa” Saarela kertoo.

Märkätilaremonttiin kannattaa panostaa

Uudisrakennuskohteiden ja remonttikohteiden märkätiloissa kannattaa sijoittaa ammattilaisen tekemään työhön sekä laadukkaisiin materiaaleihin. Priimatyö Oy:n Saarela kertoo miten märkätilat onnistuvat: ”Laadukkaan vedeneristysjärjestelmän ja pintamateriaalien valitseminen sekä sertifioidun ammattilaisen tekemä työ ovat avain onnistumiseen sekä uudisrakennuskohteessa että remonttikohteessa. Remonttia tai uudiskohteen urakkaa tilatessa kannattaakin panostaa laatuun, vaikka se olisi hieman kalliimpaa, sillä laadukkaat materiaalit ja oikein tehty työ takaavat pidemmän käyttöiän.”

”Me Priimatyöllä perustamme toimintamme rehellisyyteen ja läpinäkyvyyteen. Kun otat meihin yhteyttä, sovimme aina ensin kartoituskäynnin kohteeseen. Käymme paikan päällä siksi, että saamme tarvittavat rakenteelliset tiedot ja mahdolliset peruskaavasta poikkeamat, jotta osaamme laskea mahdollisimman kattavan ja tarkan tarjouksen. Kun kyseessä on märkätila, täytyy aina varautua myös piilevään kosteus- tai rakennevaurioon. Kartoituskäynnillä emme voi poissulkea vaurioita 100 % varmuudella rikkomatta olemassa olevia pintarakenteita. Pohjien kunnosta voidaan olla varmoja vasta sitten, kun vanhat pintarakenteet on purettu. Jos remonttikohteessa paljastuu kosteus- tai rakennevaurio purkutyön jälkeen, tilanne ja sen vaatimat korjaustoimenpiteet käydään aina ensin asiakkaan kanssa läpi ja sovitaan, miten edetään” Saarela jatkaa.

Priimatyö Oy toimii Oulun ja Tampereen seudulla.
Yhteyshenkilö:
Pekka Saarela
040-7415884
posti@priimatyo.fi

Priimatyö Oy

Priimatyö toteuttaa kylpyhuoneremontit, saunaremontit sekä muut märkätilojen remontit Oulun ja Tampereen talousalueilla. Remonttikohteiden lisäksi toteutamme uudisrakennuskohteiden pesuhuoneet, saunat ja muut märkätilat. Kylpyhuoneisiin toteutamme perinteisen laatoituksen lisäksi myös massalattiat, kuten akryylibetoni tai polyuretaani. Lisäksi toteutamme urakkaan kuten pesuhuoneremonttiin usein liittyvät LVI- ja sähkötyöt. Hallitsemme myös rakenteiden kuivatuksen sekä vahinkosaneerauksen.

Tutustu yritykseen

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

5.5.2015

Ensimmäinen miljoonaluokan Ideal-remontti Suomeen

Kiinnostus uudenlaiseen putki- ja kylpyhuoneremonttiin Idealiin kasvaa. Consti Yhtiöt on käynnistänyt Helsingin Kontulassa runsaan 2 miljoonan euron Ideal-remontin 81 asunnon taloyhtiöön. Ideal-ratkaisussa kylpyhuone rakennetaan vanhan kylpyhuoneen sisälle, jolloin rakenteita ei tarvitse purkaa ja kylpyhuone uusine putkineen saadaan valmiiksi 10–15 päivässä.

1.8.2017

Uusi kylpyhuone ja yleisilme seitsemässä päivässä – opiskelija-asuntoja remontoidaan ennätysvauhdilla

Pääkaupunkiseudun opiskelija-asuntoja remontoidaan tänä kesänä ennätyksellisen nopeasti. Kylpyhuoneen, keittiön ja lattioiden remontti kestää asuntokohtaisesti vain seitsemän päivää. Vuokralaiset voivat asua kotonaan koko remontin ajan.

17.4.2018

Osakkaan teettämä remontti voidaan usein hyödyntää taloyhtiön hankkeissa

Moni joutuu taloyhtiössä asuessaan tilanteeseen, jossa on hiljattain tehnyt vaikkapa kylpyhuoneremontin ja kaikki uhkaa mennä uusiksi taloyhtiön putkiremontin vuoksi. ”Osakkaat tekevät paljon remontteja ja yllättävän usein nämä voidaan joko osin tai kokonaan hyödyntää osana yhtiön urakkaa. Tähän liittyvät hyvittämisen käytännöt ovat kuitenkin olleet hukassa eikä lainsäädännöstä tai aiemmasta oikeuskirjallisuudesta ole ollut asian suhteen erityistä apua”, […]

8.3.2017

Kylpyhuoneremontti kannattaa suunnitella huolella

Kylpyhuoneremontin kustannuksissa säästää suuren summan rahaa, kunhan muistaa huomioida energia- ja ilmanvaihtoratkaisut jo suunnitteluvaiheessa. Koska remontti on keskimäärin 20 vuoden investointi, ei ole samantekevää, miten sen toteuttaa. Remontoidessa kannattaa ajatella muutakin kuin tilan tulevaa sisustusta ja fiiniä ulkonäköä.