Maaskola apuna kerrostaloyhtiön maalämpöhankkeessa

Asuinkerrostalojen maalämpöhankkeet yleistyvät Helsingin alueella kiihtyvissä määrin. Maalämpöjärjestelmien suosio on kasvussa paremman kannattavuuden, kehittyneemmän laitetekniikan ja vihreiden arvojen yleistyessä. Kiinteistön imago ja arvo usein paranevat ekologisemman lämmitysmuodon myötä.

Helsingin Kumpulassa sijaitseva As Oy Limingantie 40 toteutti energiaremontin ja vaihtoi kaukolämmön maalämpöön. Maaskola toimi taloyhtiön tukena läpi koko hankkeen urakoitsijoiden kilpailutuksesta suunnitelmien tarkastukseen, järjestelmän käyttöönottoon ja luovutukseen.

Lisäksi KVR-hankkeena toteutetussa urakassa oli huomioitava, että tontti on kaupungin omistama vuokratontti sekä, että omistajalla oli myös omia vaatimuksia mm. energiakaivojen poraukseen ja mittaukseen liittyen. Maaskolan asiantuntijat toimivat urakan valvojina ja työturvallisuusvastaavina sekä varmistivat, että tilaaja saa haluamansa laadukkaan lämmitysjärjestelmän. Huomioitava oli myös, että järjestelmän seuranta energiamittauksin ja lämpimän käyttöveden riittävyys on mitoitettu oikein jo alkuvaiheessa.

Urakoitsijoiden valinnassa Maaskolan asiantuntemus auttoi varmistamaan, että järjestelmä on teknisesti hyvin toteutettu ja, että rakennuksen ominaisuudet mm. lämmitysverkoston lämpötilojen osalta on huomioitu. Myös urakoitsijan vastuut ja järjestelmän toimintavarmuus tuleville vuosille huomioitiin valinnassa.

As Oy Limingantien hallituksen puheenjohtaja Seppo Siirala oli erittäin tyytyväinen saavutettuun tulokseen ja urakoitsijan ja Maaskolan konsulttien toimintaan.

Maaskola selvittää kymmenien maalämpöhankkeiden kannattavuutta vuosittain ja seuraa alan kehitystä tarkasti mm. syväkaivojen, hybridiratkaisuiden ja teknisen kehityksen osalta. Asiantuntijoillamme on suunnittelun lisäksi kokemusta laitevalmistuksesta ja urakoinnista. Hyvät suhteemme urakoitsijoihin ja laitetoimittajiin auttavat hankkeiden selvityksissä ja toteutuksissa.

Ota yhteyttä

Leo Maaskola Oy

LVI-suunnittelu, Sähkösuunnittelu, RAU-suunnittelu, Rakennesuunnittelu, Talotekninen- ja rakennevalvonta, Projektinjohto, Energia- ja elinkaarisuunnittelu, Hiilijalanjälkilaskenta

Tutustu yritykseen

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

12.3.2020

Kaupallinen yhteistyö

Insinööritoimisto Leo Maaskola Oy – suunnittelua jo vuodesta 1956

Insinööritoimisto Leo Maaskola Oy on partneriomisteinen vuonna 1956 perustettu talo- ja rakennetekninen suunnittelu-, valvonta ja projektinjohtotoimisto. Toimipaikkamme sijaitsevat Helsingissä ja Turussa, joissa asiantuntijatehtävissä työskentelee noin 50 alan osaajaa. Insinööritoimisto Leo Maaskola Oy panostaa asiakkaiden tyytyväisyyteen ja luottamuksen ylläpitämiseen tuottamalla talo- ja rakenneteknisiä suunnittelu- ja valvonta- sekä projektinjohtopalveluita toimi- ja liiketiloihin, arvorakennuksiin sekä asuntotuotantoon ja taloyhtiöille […]

Leo Maaskola Oy

18.6.2019

Lakiteksti vaatii selittämistä – Asunto-osakeyhtiölaki – Kommentaari avaa lain kiemuroita

Lain käyttäminen on aina myös soveltamista ja tulkintaa, jossa ensiarvoisena apuna on ajantasainen lakikommentaari. Asunto-osakeyhtiölakiin on tullut paljon muutoksia, ja siksi perinteinen Asunto-osakeyhtiölaki – Kommentaari on päivitetty. Kommentaarissa avataan asioita myös oikeustapauksien kautta.

22.9.2020

Kaupallinen yhteistyö

Miksi kerrostaloyhtiön hallituksen kannattaa seurata lämmityskuluja?

Jos kerrostaloyhtiön hallitus haluaa seurata edes yhtä hoitokuluerää tarkemmin, sen kannattaa ottaa lämmityskulut tiukempaan syyniin. Syy on varsin yksinkertainen: energia- ja vesikustannuksiin kuluu taloyhtiöiden hoitokuluista leijonanosa, Motivan mukaan keskimäärin 30-40 %. Mihin lämpöä kuluu?

Wattinen

14.3.2017

Mobiilisovellus asuinkerrostalon yhteistilojen esteettömyyden itsearviointiin julkaistu

ARA on tuottanut Invalidiliiton Esteettömyyskeskus ESKEn ja Kiinteistöliiton kanssa yhteis­työssä mobiili­sovelluksen asuinkerrostalojen esteettömyyden itse­arviointiin. Sovelluksella talon isännöitsijä, hallitus, osakkaat ja asukkaat voivat arvioida itse ulko­alueiden ja yhteisten sisätilojen esteettömyyttä. Sovelluksen käyttäjä, eli arvioija, voi jakaa tekemäänsä esteettömyys­arviointia sovelluksen kautta muiden asukkaiden kanssa, ja he kaikki voivat osallistua arviointiin myös yhtäaikaisesti.