Kesä on paras ajankohta suunnitella julkisivukorjauksia

Paras tapa välttää isoja julkisivukorjauksia on pitää sen kuntoa yllä säännöllisillä huoltotoimenpiteillä. Saumausten uusiminen, huoltomaalaukset, huoltokäsittelyt, pesu sekä betonipaikkaus ja parvekepinnoitukset pidentävät julkisivun elinikää merkittävästi.

Julkisivurakenteen tekninen käyttöikä on 50–100 vuotta, mutta esimerkiksi saumausten uusimisen laiminlyöminen voi johtaa kalliiseen remonttiin jo hyvinkin aikaisessa vaiheessa. Elastiset liikuntasaumat menettävät joustoaan ajan ja auringon vaikutuksesta. Tästä syystä saumat alkavat halkeilla ja tartunta heiketä. Elementtisaumojen kestävyys riippuu rakennuksen sijainnista mereen, rakennuspaikan korkeudesta tai suojaisasta paikasta. Elementtitaloissa julkisivujen saumat kestävät keskimäärin 15–20 vuotta. Elementtisaumojen kestoikä riippuu kuitenkin saumaustyön laadusta ja käytettävistä elementtisaumausmateriaaleista. Todellinen kestoikä voi siten vaihdella 10 ja 25 vuoden välillä.

Rikkinäisestä saumasta pääsee rakenteeseen sade että sulamisvesi. Turhan usein taloyhtiössä herätään julkisivujen huollon tärkeyteen vasta siinä vaiheessa, kun ensimmäiset vesivahingot ovat jo syntyneet.

Vaurioituneiden seinäelementtien vaihtaminen on kallista. Uusintasaumaus, huoltomaalaus ja tiilipintaisen elementin impregnointi estää tehokkaasti vesivahinkojen syntymistä, kun se tehdään säännöllisesti.

Korjaustarve kannattaa selvittää vuosittain kesän – alkusyksyn aikana, koska suurin osa vuotuisista urakoista sovitaan jo talven ja alkukevään kuluessa. Ajoissa aloitettu kartoitus jättää riittävästi aikaa korjausten ja huoltotöiden suunnitteluun, budjetointiin, tiedottamiseen ja yhtiökokouksen päätöksentekoon.

Karkeaan julkisivun kunnon tarkistamiseen riittää paljaalla silmällä tehty tarkistus. Jos julkisivun saumoissa on halkeamia, saumamassa on irti tartuntapinnoilta, seinän pinnasta irtoaa kiviainesta tai parvekkeissa on merkkejä korjaustarpeesta, kannattaa pyytää maksuton ensiarvio korjaustarpeesta Saumalaaksolta. Ensimmäinen käynti ei sido mihinkään.

Kun suunnittelet julkisivun tai parvekkeiden huoltoa tai korjausta, ota yhteys asiantuntijaamme:

Puh: 09 4761 4700

sähköposti: urakointi@saumalaakso.fi

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Katso myös nämä

29.4.2022

Vuokramökkejä viedään nyt käsistä – vieläkö ehtisi laittaa kesämökin vuokralle?

OP Media: Vuokramökeistä halutuimmat tarjoavat mukavuutta, rauhaa sekä tilavat puitteet yhteisen ajan viettoon. Erähenkiset vaatimattomat mökit kantovesineen eivät enää vastaa perusmökkeilijän toiveita. Unelmien vuokramökin tulisi olla talviasuttava, mukavuuksiltaan lähes modernia kotia vastaava paikka, josta löytyy ainakin juokseva lämmin sekä kylmä vesi, sisävessa sekä toimiva keittiö liesineen, astioineen, pesukoneineen sekä mikroaaltouuneineen.

1.12.2021

Kiinteistöalalla järjestettiin onnistuneita tapahtumia –koronasta huolimatta

Tapahtumavuosi 2021 tuli päätökseen, kun vuoden viimeinen tapahtuma järjestettiin Lappeenrannassa 18. marraskuuta. Tilaisuuteen osallistui yli 20 näytteille asettelijaa ja tapahtumavieraita oli 150.

helle

4.5.2022

Helteet tekevät kodeista vaarallisen kuumia – Tulevaisuuden jäähdytystarpeet selvityksessä

Tukalat helteet ovat yleistyneet ilmastonmuutoksen myötä. Ne aiheuttavat epämukavien olojen lisäksi ennenaikaisia kuolemia, joten asuntoihin etsitään nyt jäähdytyskeinoja. Aalto-yliopiston tuore tutkimushanke selvittää rakennusten lämpötilojen vaikutusta ihmisten viihtyvyyteen.

7.4.2022

OP: Mökkilainojen kysyntä yhä korkealla – myrskyjen aiheuttamat vahingot lisääntyneet viime vuosina

Koronapandemiaa edeltävään aikaan verrattuna mökkilainan suosio on edelleen korkealla, sillä vapaa-ajan asuntojen lainoja on haettu kuluvan vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 13 prosenttia enemmän kuin vastaavaan aikaan vuonna 2020. Viime vuoden huippulukemiin verrattuna vapaa-ajan asuntojen ostoon ja rakentamiseen haettujen lainojen määrä kuitenkin laski alkuvuonna lähes kolmanneksella. – Viime vuoden ensimmäisinä kuukausina vapaa-ajan asuntoihin haettujen lainahakemusten määrä oli […]