Kesä on paras ajankohta suunnitella julkisivukorjauksia

Paras tapa välttää isoja julkisivukorjauksia on pitää sen kuntoa yllä säännöllisillä huoltotoimenpiteillä. Saumausten uusiminen, huoltomaalaukset, huoltokäsittelyt, pesu sekä betonipaikkaus ja parvekepinnoitukset pidentävät julkisivun elinikää merkittävästi.

Julkisivurakenteen tekninen käyttöikä on 50–100 vuotta, mutta esimerkiksi saumausten uusimisen laiminlyöminen voi johtaa kalliiseen remonttiin jo hyvinkin aikaisessa vaiheessa. Elastiset liikuntasaumat menettävät joustoaan ajan ja auringon vaikutuksesta. Tästä syystä saumat alkavat halkeilla ja tartunta heiketä. Elementtisaumojen kestävyys riippuu rakennuksen sijainnista mereen, rakennuspaikan korkeudesta tai suojaisasta paikasta. Elementtitaloissa julkisivujen saumat kestävät keskimäärin 15–20 vuotta. Elementtisaumojen kestoikä riippuu kuitenkin saumaustyön laadusta ja käytettävistä elementtisaumausmateriaaleista. Todellinen kestoikä voi siten vaihdella 10 ja 25 vuoden välillä.

Rikkinäisestä saumasta pääsee rakenteeseen sade että sulamisvesi. Turhan usein taloyhtiössä herätään julkisivujen huollon tärkeyteen vasta siinä vaiheessa, kun ensimmäiset vesivahingot ovat jo syntyneet.

Vaurioituneiden seinäelementtien vaihtaminen on kallista. Uusintasaumaus, huoltomaalaus ja tiilipintaisen elementin impregnointi estää tehokkaasti vesivahinkojen syntymistä, kun se tehdään säännöllisesti.

Korjaustarve kannattaa selvittää vuosittain kesän – alkusyksyn aikana, koska suurin osa vuotuisista urakoista sovitaan jo talven ja alkukevään kuluessa. Ajoissa aloitettu kartoitus jättää riittävästi aikaa korjausten ja huoltotöiden suunnitteluun, budjetointiin, tiedottamiseen ja yhtiökokouksen päätöksentekoon.

Karkeaan julkisivun kunnon tarkistamiseen riittää paljaalla silmällä tehty tarkistus. Jos julkisivun saumoissa on halkeamia, saumamassa on irti tartuntapinnoilta, seinän pinnasta irtoaa kiviainesta tai parvekkeissa on merkkejä korjaustarpeesta, kannattaa pyytää maksuton ensiarvio korjaustarpeesta Saumalaaksolta. Ensimmäinen käynti ei sido mihinkään.

Kun suunnittelet julkisivun tai parvekkeiden huoltoa tai korjausta, ota yhteys asiantuntijaamme:

Puh: 09 4761 4700

sähköposti: urakointi@saumalaakso.fi

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Katso myös nämä

19.6.2023

Asunto kesän tyhjänä? Ennakoi ja vältä ikävät yllätykset

Asunto jää usein kesällä tyhjäksi pitkiksi ajoiksi kerrallaan, kun asukkaat lähtevät pitkälle lomamatkalle tai mökille. Sekä omistusasujien että vuokralla asuvien täytyy pitää huolta asunnosta myös poissaolon aikana, minkä takia muutama asia kannattaa tarkistaa ennen lomalle lähtöä.

Tilaajille

kattoremontti

24.4.2023

Kaupallinen yhteistyö

Kaikki, mitä taloyhtiön tulee tietää kattoremontista

Kattoremontti on yksi taloyhtiön yleisimmistä remonteista. Jokainen taloyhtiö kokee sen elinikänsä aikana sekä pienemmässä että isommassa mittakaavassa. Lue tästä, miten tässä tärkeässä remontissa onnistutaan parhaalla mahdollisella tavalla.

Raksystems

vuokrasopimus

7.8.2023

Ota nämä asiat huomioon asuntoa vuokratessa

Vuokrasopimus on sitova jo ennen sen allekirjoittamista, heti kun toinen osapuoli on hyväksynyt toisen tarjouksen. Hyvässä vuokrasopimuksessa kerrotaan ehdot selvästi, ja se kannattaa vielä käydä yhdessä läpi ennen allekirjoittamista.

kesä huolto

8.6.2023

Kesä on kiinteistönhuollossa tarkastusten aikaa

Moni huolto- ja tarkastustoimi sopii hyvin kesällä tehtäväksi. Kesällä voi huoltaa lämmitysjärjestelmät, tarkastaa katon ja salaojaviemärit, sekä puhdistaa ilmanvaihdon suodattimet. Myös nuohous on kätevää suorittaa kesällä.