Asumiskulujen kasvun hillintään on toimivia keinoja

Paine yhtiövastikkeen nostoon kasvaa nyt monessa yhtiössä. Mitä on tehtävissä viihtyvyydestä tinkimättä? DNA Netti taloyhtiösopimus mahdollistaa merkittävää säästöä asumiskustannuksissa.

Nettiyhteys on kuin vesi tai sähkö, kaikki ovat nykymaailmassa käytännössä perustarpeita. Niitä yhdistää myös se, että asukkaat tahtovat maksaa niiden käytöstä vain omasta osuudestaan. Onkin vastuullista ja kustannustehokasta, että taloyhtiö tarjoaa asukkaille vain toimivan perusnopeuden ja tätä nopeammat yhteydet jokainen tilaa itse.

Lisänopeus on taloyhtiösopimuksella edullisempi

Asukkaiden nettitarpeet vaihtelevat asunnosta toiseen. Taloyhtiönetin ansiosta jokainen voi hankkia omaan kotiin ja kukkarolle sopivan lisänopeuden rahanarvoiseen hintaan. DNA Nettiin taloyhtiösopimuksella kuuluu aina perusnopeus (esimerkiksi 25 Mbit/s), joka sisältyy vuokraan tai vastikkeeseen. Sen päälle jokaiseen asuntoon on tilattavissa lisänopeutta edulliseen hintaan, aina 1000 megaan asti.

Taloyhtiösopimuksen ansiosta lisänopeus on asukkaille parhaimmillaan jopa puolet edullisempi kuin vastaava nettiliittymä ilman taloyhtiösopimusta. Niinpä asukkaat voivat valita itselleen sopivan nopeuden eritäin edullisesti verrattuna tavallisiin laajakaistaliittymiin, eikä kukaan maksa turhasta. Asukkaan on helppo olla tyytyväinen, kun maksaa vain niistä palveluista, joita tarvitsee.

Miten taloyhtiönetti hankitaan? Pelkkä sopimuksen päivittäminen voi riittää

DNA:n nettipalvelut käyttävät kaapeli-, ethernet- tai kuituverkkoa. Jos taloyhtiössä on jo käytössä DNA kaapeli-tv-sopimus, kiinteistön tekniikka on ajan tasalla myös taloyhtiönettiä varten. Silloin netin hankkiminen käy helposti nykyistä sopimusta päivittämällä. Asian edistämiseksi tarvitaan vain yhtiökokouksen enemmistöpäätös. Jos sen sijaan puuttuva tekniikka täytyy rakentaa, operaattori vastaa siitä aiheutuvasta työstä. Taloyhtiölle ei koidu ylimääräistä vaivaa tai kuluja.

Nettiyhteyden saa usein myös sellaisiin taloyhtiöihin, joihin kiinteä verkko ei ylety. Saatavuudelle ei ole merkitystä sillä, onko yhteyden loppupää valokuitua vai kaapelitelevisiolle tehty koaksiaalikaapeli; sama nopeus saadaan molemmilla. Samat nopeudet saadaan myös riippumatta siitä, onko taloyhtiön sisäverkko valokuitua vai antennikaapelia. Valittavana on kattava valikoima netin eri nopeuksia.

Kiinnostuitko? Edullisemmat asumiskustannukset ja jopa gigan nettinopeudet voivat olla vain sopimuksen päivittämisen päässä. Homma hoituu ilman uusia investointeja, eikä nosta taloyhtiön kustannuksia.

DNA taloyhtiönetti on saatavilla vähintään 15 huoneiston taloyhtiöille DNA:n toimialueella.

Tutustu DNA Taloyhtiönettiin ja pyydä tarjous!

Voisiko myös lämmityksen kuluja hillitä älykkäällä palvelulla?

Lämmityskustannukset ovat merkittävä osa taloyhtiöiden hoitovastiketta. Kun energiaa kuluu vähemmän, säästyy myös rahaa taloyhtiöltä ja sitä kautta osakkeenomistajilta. Kerrostaloyhtiöt asukkaineen voivat vaikuttaa vastikkeisiin optimoimalla lämmityksen käyttöä. Tässä auttaa DNA:n älylämmityspalvelu Wattinen.

Lue artikkelista miten taloyhtiö pudotti kaukolämmön tarvetta.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

DNA

DNA on asumisen avulias kumppani, jolta taloyhtiö saa kiinteän laajakaistan markkinajohtajan varmat ja nopeat yhteydet joka kodin tarpeisiin tänään ja tulevaisuudessa. Tutustu myös DNA:n älylämmityspalvelu Wattiseen. Se lisää asumismukavuutta ja parantaa kiinteistön energiatehokkuutta. Luotettavan kumppanin kanssa sujuvan asumisen asiat hoituvat mutkattomasti sillä avuliaisuus on DNA:ssamme.

Tutustu yritykseen

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

31.1.2023

Kiinteistö- ja rakentamisala: Suomi tarvitsee rakennetun ympäristön ministerin

Kiinteistö- ja rakentamisalan järjestöt julkaisivat tavoitteensa hallituskaudelle 2023–2027. Järjestöt peräänkuuluttavat vahvaa sitoutumista vihreää siirtymää tukevaan tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan rahoitukseen sekä ratkaisuja osaajapulaan.

asuntomarkkinoiden

21.10.2022

Hypo-pankki: Asuntomarkkinoiden eriytyminen jatkuu

Asuntomarkkinat eriytyvät edelleen, kertoo Hypo-pankin tuore asuntoluottoluokitus. Venäjän hyökkäyssodan vaikutukset näkyvät markkinoiden kehityksessä. Tampereen vetovoima on kasvussa.

energiatarkastus

29.7.2022

Helppo energiatarkastus taloyhtiöiden apuna

Kiinteistöjen energiatehokkuudella on iso merkitys ilmastonmuutoksen hillitsemisessä ja taloyhtiön taloudessa. Energiatehokkuus parantaa myös asumisen laatua. Energiatehokkuuden parantaminen kannattaa aloittaa helpolla ja kustannustehokkaalla energiatarkastuksella.

8.11.2022

Osakas, muista nämä yhtiökokouksessa

Taloyhtiön osakkaan kannattaa osallistua yhtiökokouksiin, sillä siten hän voi vaikuttaa taloyhtiön kuluihin. Erityisesti remontit vaikuttavat taloyhtiön talouteen, joten ne tulisi tehdä ajallaan ja energiatehokkuus huomioiden.