Kuinka korona vaikuttaa asuntosijoittajiin?

Koronavirus on järjestänyt maailmantalouden ja ihmisten arjen uusiksi. Myös asuntokauppa on saanut osansa vaikutuksista. Kuinka kriisi vaikuttaa asuntosijoittamiseen?, kysyy op.media.

Kriisi on lisännyt tietynlaista varovaisuutta asuntosijoittamisessa, arvioi OP Kodin johtaja Lasse Palovaara. Asuntosijoittamisessa tapahtuvaa muutosta ei näe suurta joukkoa tarkastelemalla, mutta yksittäisten sijoittajien kohdalla tilanne voi Palovaaran mukaan olla toinen.

Vallitsevassa tilanteessa uusia potentiaalisia sijoituskohteita on tullut vähemmän tarjolle, joten asuntosijoittajiakin on tavallista vähemmän liikkeellä. Palovaaran mukaan hyvistä sijoituskohteista voi joutua kilpailemaan entistä kovemmin ja asunnosta voi joutua maksamaan jopa korkeamman hinnan kuin normaalisti. Tilanne poikkeaa paikkakunta- ja aluekohtaisesti – sijainnin merkitys korostuu entisestään, toteaa Palovaara.

Lasse Palovaaran vinkit asuntosijoittajalle ovat:

  • Älä tee äkkinäisiä päätöksiä ostamisen tai myymisen suhteen. Sijoitussuunnitelmaa kannattaa tarkastella pitkäjänteisesti.
  • Jos sopiva sijoitusasunto löytyy, ei estettä ostamiselle ole.
  • Harkitse tarkasti voimakasta velkarahalla sijoittamista.
  • Pidä huolta nykyisten asuntojen vuokralaisista. Kilpailu vuokralaisista on koventunut.
  • Vapaa-ajan asuntojen kasvanut kysyntä voi tarjota uusia mahdollisuuksia myös asuntosijoittajalle.

Lue lisää täältä.

 

 

 

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

ilmastonmuutos vaikuttaa

11.4.2023

Kuukauden kasvo: Pienillä teoilla on iso vaikutus

Ilmastonmuutos vaikuttaa tulevaisuudessa myös suomalaisten asumiseen. Meteorologi ja tietokirjailija Kerttu Kotakorpi kannustaa taloyhtiöitä varautumaan olosuhteiden muutoksiin ajoissa. Ilmastonmuutosta on mahdollista hillitä pienilläkin keinoilla.

kattoremontti

24.4.2023

Kaupallinen yhteistyö

Kaikki, mitä taloyhtiön tulee tietää kattoremontista

Kattoremontti on yksi taloyhtiön yleisimmistä remonteista. Jokainen taloyhtiö kokee sen elinikänsä aikana sekä pienemmässä että isommassa mittakaavassa. Lue tästä, miten tässä tärkeässä remontissa onnistutaan parhaalla mahdollisella tavalla.

Raksystems

julkisivuremontista

14.2.2023

Kaupallinen yhteistyö

Kaikki, mitä taloyhtiön julkisivuremontista tulee tietää

Julkisivuremontti on yksi taloyhtiön suurimmista remonteista. Hyvin toteutettuna se lisää kiinteistön arvoa ja parantaa asumismukavuutta. Lue tästä, miten remontissa voi onnistua parhaalla tavalla.

Raksystems

taloyhtiö hallitus

26.5.2023

Kuukauden kasvo: Taloyhtiö olemme me

Taloyhtiöiden hallituksiin tarvitaan kokemusta edustavien senioreiden lisäksi uusia näkökulmia tuovia nuoria osakkaita. Hallitukseen haluavalle riittää, kun on kiinnostunut taloyhtiön asioista ja seuraa asuntopolitiikkaa ja taloutta.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti