Krista Mikkonen Hallituspäivillä: kotitalousvähennystä halutaan laajentaa

Suomen Kiinteistöliiton  perinteiset Hallituspäivät alkoivat tänään Hotelli Clarionissa Helsingin Jätkäsaaressa.

Asuntoasioistakin valtakunnan hallituksessa vastaava ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen (Vihr.)  kertoi hallitusohjelmaan kirjatuista asumisen ja rakentamisen tavoitteista. Vähähiilisyys, kiertotalous ja energiatehokkuus ovat tärkeitä, samoin kestävä kaupunkikehitys ja asumisen kohtuuhintaisuus.

Mikkonen totesi koko hallitusohjelman alkavan ilmastonmuutosta käsittelevällä lauseella. Rakentamisella ja asumisella on ohjelmassa suuri merkitys. Nyt on valmisteilla niihin liittyvä ohjelma, joka painottuu rakennuksen elinkaaren alkuun ja loppuun, ministeri Mikkonen kertoi. Elinkaaren aikaista ohjeistusta on tulossa 2020-luvun puoliväliin mennessä. Halutaan avustusjärjestelmä, jonka perusteena on mahdollisimman suuri saavutettu hyöty suhteessa avustussummaan.

Mahdollisesti myös taloyhtiöiden osakkaille tulee mahdollisuus kotitalousvähennykseen energiatehokkuutta tukevissa hankkeissa. Pyritään myös saamaan energiatehokkuuden parannustoimien suunnittelukin kotitalousvähennyksen piiriin, ministeri kertoi.

Kiinteistöliiton toimitusjohtaja Harri Hiltunen totesi, että hallitusohjelmasta ei oikein löydy asumiskustannuksia alentavia kohtia. Päinvastoin esimerkiksi kiinteistövero tulee todennäköisesti nousemaan monessa kunnassa.

 

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

kulunvalvonta

16.11.2023

Kulunvalvonta rauhoitti ongelmayhtiön

As Oy Jyväskylän Helokantalot kärsi viitisen vuotta sitten pahasta huumeongelmasta. Yhtiössä oli toistuvia häiriöitä, kuten töhrimistä ja murtoja. Ongelmat ratkaistiin uusimalla lukitus ja ottamalla käyttöön kameravalvonta.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

taloyhtiön piha

27.7.2023

Taloyhtiön piha vaatii hoitamista

Kun taloyhtiön pihaa halutaan hoitaa hyvin, kannattaa ensin keskustella tavoitteista ja sitten määritellä omalle pihalle sopiva hoidon taso. Pihan hoidossa voi käyttää apuna viheralan ammattilaista. Hänet kannattaa ottaa mukaan myös tavoitekeskusteluun.

15.3.2023

Kiinteistölehden vaalikysely: Anders Adlercreutz / RKP

RKP:n Anders Adlercreutzin vastaukset Kiinteistölehden eduskuntavaalikyselyyn.

monimuotoisuus

30.6.2023

Näin lisäät luonnon monimuotoisuutta kerrostalopihalla

Kerrostalonkin pihasta voi tehdä monimuotoisemman, kun lisää sinne enemmän kasveja. Ne houkuttelevat pölyttäjiä, jotka osaltaan ehkäisevät luontokatoa. Monimuotoinen piha ei tarkoita hoitamatonta pusikkoa, vaan hallitusti rajattuja niittyalueita.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti