Kiinteistömessut järjestetään jälleen ensi syksynä

Korjausrakentamisen tapahtuma Kiinteistömessut järjestetään neljän vuoden tauon jälkeen jälleen ensi syksynä. Messut pidetään yhteistyössä Suomen Kiinteistöliiton ja Suomen Isännöintiliiton kanssa Helsingissä Messukeskuksessa 11.–12. lokakuuta.

Rakennusten energiatehokkuus ja digitaaliset talotekniikan ratkaisut noussevat tapahtuman tärkeimmiksi puheenaiheiksi.

Erityisesti taloyhtiön hallitusten jäsenille ja isännöitsijöille suunnattu Kiinteistömessut tarjoaa kävijöilleen kiinnostavia seminaareja ja asiantuntevia puheenvuoroja. Kaksipäiväisen tapahtuman aikana voi tutustua alan palvelutarjontaan ja innovaatioihin sekä kartuttaa yhteyksiä tulevia remontti- ja palvelutarpeita silmällä pitäen.

Perinteisen putkiremontin suunnittelun lisäksi Kiinteistömessuilta haetaan rakennusten ikää pidentäviä pitkäaikaisia ratkaisuja, jotka tuovat talotekniikan tähän päivään ja yhteistilat uusiin käyttötarkoituksiin. Niin ikään sähköautojen latauspisteiden asentaminen pysyy esillä.

Energiatehokkuus puhuttaa kiinteistönomistajia

Euroopan unionissa parhaillaan uusittava energiatehokkuusdirektiivi ja kansallinen lainsäädäntö puhuttanevat myös Kiinteistömessuilla. Mikäli direktiivi toteutuu Euroopan parlamentin hyväksymässä muodossa, se ajaisi noin puolet suomalaisista kerrostaloista ja omakotitaloista mittaviin korjauksiin seuraavan kymmenen vuoden kuluessa.

– Kiinteistöjen kuluista on keskimäärin noin 40 prosenttia energiamenoja, joten siitä on energian hintojen noustessa tullut yhä suurempi kysymys. Samalla digitalisaatio on ottanut neljän vuoden aikana valtavia loikkia. Älykkäät ratkaisut kiinnostavat remontteja suunnittelevia taloyhtiöitä korjausratkaisujen lisäksi, sanoo Kiinteistöliiton yhteysjohtaja Timo Tossavainen.

Kiinteistömessujen kanssa samaan aikaan järjestetään myös FinnSec, Turvallisuusmessut ja AudioVisual Expo.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

lainakatto

13.10.2022

VATT: Lainakatto vaikeuttaa pienituloisten ensiasunnon ostoa

Lainakaton käyttöönotto vähensi ensiasunnon ostajien määrää pienituloisissa kotitalouksissa, kertoo VATT. Lainakattouudistus onnistui kuitenkin vähentämään kotitalouksien velkaantumista.

18.10.2022

Danske Bank: Suomalaisnuoret haaveilevat yhä omistusasunnosta

Suomalaisnuorten haave omistusasunnosta ei ole kaatunut vaikeina aikoina, vaan päinvastoin voimistunut. Suurin osa alle 30-vuotiaista aikoo ostaa omistusasunnon tulevaisuudessa. Asunto on nuorille sekä koti että sijoitus.

kiinteistövero

31.10.2022

Kiinteistövero uhkaa nousta historiallisen korkeaksi

Kiinteistövero uhkaa ensi vuonna nousta historiallisen korkeaksi, kun rakennuskustannusindeksin vuosimuutos nousee, varoittaa Rakli. Kiinteistövero on jo nyt kiinteistöjen suurin kustannuserä. Indeksikorotuksen myötä se saattaisi kansalaiset vaikeuksiin.

onnistuneen salaojaurakan

31.3.2023

Hyvät pohjatiedot takaavat onnistuneen salaojaurakan

As Oy Louhenkallio Espoon Pohjois-Tapiolassa toteutti salaojien perusparannuksen syksyllä 2022. Hyvät pohjatiedot ja huolellinen suunnittelu olivat ratkaisevia hankkeen onnistumisen kannalta. Salaojaremontti saatiin valmiiksi saman vuoden jouluksi.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti