Kiinteistöliitto Varsinais-Suomi 110 vuotta

110 vuotta eilen 17.5. täyttänyt Kiinteistöliitto Varsinais-Suomi on yksi Suomen Kiinteistöliiton vanhimmista jäsenkiinteistöyhdistyksistä.

Juhlaseminaari järjestettiin Logomolla Turussa. Tilaisuuden puheenjohtajana toimi Turun Amk:n rehtori Vesa Taatila.

Kiinteistönomistajien edunvalvonta ja tiedon levittäminen kiinteistönomistamiseen liittyvistä laeista ja asetuksista on ollut toiminnan kulmakivi jo yhdistyksen perustamisesta lähtien.

– Aikoinaan yhdistyksissä käytiin vilkasta keskustelua aiheista, jotka ovat yhä tänäkin päivänä ajankohtaisia. Katurasitus eli tontin edustalla sijaitsevan kadun kunnossapitovelvollisuus, kaavoitus ja verotus tuntuvat olevan aina ajankohtaisia aiheita, kun kiinteistöväki kokoontuu yhteen, sanoi Kiinteistöliiton toimitusjohtaja Harri Hiltunen tervehdyspuheessaan.

Muuttoliiketutkija, VTT Timo Aro pohti esityksessään muuttoliikettä kaupungistumisen ajurina. Hän totesi, että kasvun avaintekijät liittyvät sujuviin ja nopeisiin yhteyksiin suurten kaupunkiseutujen sisällä ja välillä.

Muut puhujat olivat Kiinteistöliitto Varsinais-Suomi ry:n puheenjohtaja Pertti Satopää, Kiinteistösäätiön puheenjohtaja Jussi Suontila, maakuntajohtaja Kari Häkämies ja professori Markku Wilenius.

 

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

Opiskelijatyö

17.8.2023

Opiskelijatyö sopii taloyhtiöidenkin tarpeisiin

Taloyhtiö voi käyttää projekteissaan myös kiinteistöalan opiskelijoiden palveluita. Opiskelijat voivat tehdä esimerkiksi pysäköintiselvityksiä tonteille, piha-alueiden vaaituksia, maalajimäärityksiä sekä laatia vaikkapa talon huoltokirjan. Työtä valvoo vastuuopettaja.

viemärisukitus picote

1.6.2023

Kaupallinen yhteistyö

Viemärisukitus As Oy Markkinatie 7 Helsinki oli menestys

As Oy Markkinatie 7:n viemäriputket saneerattiin sukittamalla Helsingin Malmilla keväällä 2022. Remontti oli Picotelle niin sanottu perusremontti, eikä yllätyksiä tullut. Asukkaat kiittelivät ripeästi ja mallikkaasti sujunutta remonttia, ja asentajille tarjottiin kakkuakin.

Picote

märkätilat

13.7.2023

Märkätilat on syytä tarkastaa säännöllisesti

Kun taloyhtiön märkätilat tarkastetaan säännöllisesti, voidaan välttyä kosteusvauroilta ja kalliilta korjauksilta. Märkätilatarkastus antaa tärkeää ja hyödyllistä informaatiota tilojen kunnosta, riskeistä ja vaurioista sekä korjaustarpeista ja niiden kiireellisyydestä.

korjausrakentaminen

16.3.2023

Kiinteistöliitto Uusimaa: Asuminen ei saa enää kallistua

EU-parlamentti on hyväksynyt lakiehdotuksen, jolla tähdätään nopeisiin energiatehokkuuden parannuksiin kiinteistöissä. Valitut keinot eivät ole järkeviä, arvostelee Kiinteistöliitto Uusimaa.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti