Kiinteistö- ja turvallisuusalan messukokonaisuus päivitti ammattilaisten tiedot

Kiinteistö- ja turvallisuusalan messukokonaisuus kokosi alan ammattilaiset 18. – 20.11. Messukeskukseen tutustumaan uusiin tuotteisiin ja seuraamaan ajankohtaisia seminaareja. Messujen yhteydessä jaettiin useita palkintoja. Turvallisuusala palkitsi ensimmäistä kertaa toimijoitaan Finnish Security Awards gaalassa torstaina.

Tapahtumakokonaisuuteen, FinnSec, Kiinteistö, Audiovisual, Väri ja Pinta sekä ViherTek, osallistui yhteensä 430 yritystä. Messukeskuksessa vieraili kolmen päivän aikana lähes 15 000 kävijää.

Kiinteistönhoidon neuvontapalvelut ja turvallisuus kiinnostivat

Kiinteistökokonaisuudessa kiinnostivat uudet materiaalit sekä uudenlaiset tekniset ratkaisut. Erityisesti erilaisille tietopalveluille oli tarvetta. Kiinteistöliitto tarjosi messuilla sekä lakiasiain- että teknistä neuvontaa.

”Lakipuolen neuvontapalvelullemme oli selkeästi kysyntää. Torstaina tietoa hakevia asiakkaita oli välillä ihan jonoksi asti. Erityisen innokkaasti tuntuivat olevan liikkeellä taloyhtiöiden hallitusten jäsenet”, yhteysjohtaja Timo Tossavainen Kiinteistöliitosta toteaa.

Myös Lupapisteen osastolla oli vilskettä. ”Olemme tavoittaneet hyvin palvelumme ammattikäyttäjiä , mutta myös uusia käyttäjiä, ja saaneet heiltä hyvää palautetta. Messut on ollut hyvä paikka verkostoitua ammattilaisten, omaa rakennusprojektiaan suunnittelevien ja kuntaviranomaisten kanssa”, toteaa Ilona Liesmäki Lupapisteestä.

”Elämme jatkuvassa muutoksessa, jolle tyypillisiä ovat lukuisat odottamattomat ja toisinaan kuin puskista tulevat tilanteet. FinnSec-messuilla huolehdittiin turvallisuudesta esittelemällä uusia turvallisuustuotteita ja –palveluita, jotka varmistavat yhteiskunnan toimintakyvyn nyt ja tulevaisuudessa. Messujen seminaarit olivat tajuntaa ja käsityksiä räjäyttäviä sekä vanhoja uskomuksia ravistelevia”, kuvailee Finnsecurity ry:n hallituksen puheenjohtaja Arto Kangas messujen tunnelmaa. ”FinnSeciin osallistuneet yritykset ja yhteisöt sekä messuilla vierailleet kävijät saivat messuista varmasti paljon irti ja tahdonkin kiittää kaikkia näitä tahoja yhdessä aikaansaaduista hyvistä messuista.”

Turvallisuusala palkitsi

FinnSec-messujen yhteydessä järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa Finnish Security Awards -gaala, jossa jaettiin torstaina useita turvallisuusalan palkintoja. Tilaisuuden järjesti Turvallisuus & Riskienhallinta -lehti, joka kumppaniensa kanssa jakoi palkinnot. Gaalassa jaettiin myös perinteiset Finnsecurity ry:n palkinnot. Turvallisuuspalkinnon sai Hedengren Securityn toimitusjohtajan paikalta juuri eläkkeelle siirtynyt  Kauko Pirskanen ja OHTO-innovaatiopalkinnon eWell-turvakonseptista Innohome Oy ja Vivago Oy. Opinnäytetyö-palkinnot saivat Timo Järvinen Seinäjoen amk:sta, Joonas Kuisma Laurea amk:sta ja  Lauri Saulio Turvallisuusjohdon koulutusohjelmasta.

Finnish Security Awards 2015

  • Turvallisuusalan valopilkku: Ylikonstaapeli, nettipoliisi Marko Forss
  • Vuoden turvallisuusteko:  Vauvan pelastus toukokuussa merestä Helsingin Kaivopuistossa, pelastajana Faiz Chisty
  • Vuoden Paloturvallisuusviestijä: Ira Pasi
  • Vuoden kyberturvallisuustutkija:  Mikko Siponen
  • Vuoden turvallinen asuinympäristö:  Riihimäen kaupunginosa Peltosaari
  • Vuoden kansainvälinen saavutus:  Mielenrauha Koulutuspalvelut Oy:n liiketoimintasaavutukset Aasiassa
  • Turvallisuusalan elämäntyöpalkinto:  Markku Vuorela
  • Turvallisuusalan yhteistyön edistäjä:  Pirkanmaan turvallisuusklusteri
  • Vuoden Turvallisuusyritys:  Arvolukko Oy

Suomen Vartioliikkeitten liitto ry jakoi tilaisuudessa Vuoden ansioitunut vartija -palkinnon ja sen sai Kalevi Raatila, Loomis Oy:stä.

Messuilla jaettiin myös Viheralan tunnustuspalkinto, Väri 15- palkinto ja Vuoden 2015 julkisivuremontti -palkinto.

Kiinteistö- ja turvallisuusalan messukokonaisuus järjestetään joka toinen vuosi Messukeskuksessa Helsingissä, seuraavan kerran marraskuussa 2017.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

kiinteistöveron korotukset

2.11.2022

Kiinteistöliitto: kiinteistöveron tuntuvat korotukset torjuttava

Kiinteistöliitto vaatii, että kiinteistöveron korotusta kohtuullistetaan. Kiinteistöveron korotus olisi näillä näkymin suuri myös vuonna 2024. Liitto on jättänyt asiasta kirjelmän valtiovarainministerille.

10.3.2022

Kiinteistöliitto vastasi haasteisiin palveluja lisäämällä

Kiinteistöliitolla on omat koronasivut, joilta löytää ajankohtaista tietoa koronan vaikutuksista taloyhtiöiden toimintaan ja asukkaiden arkeen. Kiinteistöliiton asiakkaat ovat saaneet lisäpalveluja myös järjestetyissä webinaareissa. Valtakunnalliseen Kiinteistöliittoon kuuluvan Rauman Kiinteistöyhdistyksen toiminnanjohtaja Mari Häyhtiö kertoo Länsi-Suomi-lehdessä yhdistyksen kokeneen tärkeänä, että koronasivuilla liiton asiantuntijat vastaavat niihin useimmin kysyttyihin kysymyksiin, joita jäsentaloyhtiöillä on.

17.5.2022

Hulevedet hallintaan järkevästi

Hulevedet, eli sade- ja sulamisvedet voivat muodostua ongelmaksi, jos niillä ei ole paikkaa, johon valua. Kiinteistöliiton lakineuvonnasta kerrotaan, mitä kiinteistönomistajan ja kunnan tulee tehdä hulevesille.

18.2.2022

Kokonaisia kerrostaloja myydään nyt myös kuluttajille

Etuovessa tai Oikotiessä tulee harvemmin vastaan myynti-ilmoituksia, joissa myydään kokonaisia kerrostaloja. Viime aikoina kuluttajasivustoille on kuitenkin ilmestynyt keskikokoisissa suomalaiskaupungeissa sijaitsevia kerrostalokohteita, jotka seisovat kohtuullisen hyvillä paikoilla. Talouselämä-lehti kertoo Rovaniemen keskustassa helmikuun alussa myynnissä olevasta 15 asuinhuoneistosta ja kahdesta liiketilasta pyydetään 2,85 miljoonaa euroa.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti