Kesän Asuntomessuilla yli 100 ohjelmanumeroa

Asuntomessut on tänä vuonna toisenlainen tapahtuma kuin aiemmin. Mikkelissä perinteinen messukierros talosta taloon muuttuu entistä monipuolisemmaksi kokonaisuudeksi uuden ohjelmasisällön myötä.  Asuntomessujen teemaviikot, erilaiset tapahtumat ja messuilla esiintyvät viihdeartistit rytmittävät kuukauden kestäviä messuja.

– Asuntomessuilla Mikkelissä on esillä 31 oikeaa messukotia, mutta niiden lisäksi tänä vuonna suomalainen asuminen pääsee esille Asuntomessuilla myös keskustelupaneeleissa, työpajoissa, tietoiskuissa ja muissa ohjelmanumeroissa, joissa asumiseen liittyviä teemoja ruoditaan. Tapahtumat jakaantuvat neljän teemaviikon alle: Hyvinvointi, Harrastukset, Tulevaisuus ja Asumisen Yhdenvertaisuus, Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Harri Tuomaala kertoo.

Asuntomessut avaa oikeusministeri Antti Häkkänen perjantaina 14.7. klo 11.30 Asuntomessujen AsukasAreenalla. Avajaisviikonloppu 14.7.–16.7. on täynnä ohjelmaa: perjantaina on luvassa country-rap-lähettilääksi tituleeratun Stigin keikka messuravintolassa ja lauantaina Porin SuomiAreena-keskustelut jatkuvat Mikkelissä SuomiAreena goes Asuntomessut -tapahtuman myötä. Silloin Asuntomessuilla keskustellaan asumisesta ja hyvinvoinnista, paikalle saapuu muun muassa presidenttiehdokas Pekka Haavisto, professori Mari Vaattovaara, luontokuvaaja Kimmo Ohtonen sekä tutkimusprofessori Liisa Tyrväinen ja keskustelua vetää Huomenta Suomesta tuttu Juhani Henriksson.

Asiantuntijoita, vaikuttajia, tietokirjailijoita, viihdeartisteja

Avajaisviikonlopun jälkeen Asuntomessuilla käynnistyvät teemaviikot. Hyvinvointiviikko alkaa vuoden 2021 Asuntomessujen isäntäkaupungin julkistamisella maanantaina 17.7. klo 10. Hyvinvointiteemaviikolla AsukasAreenalla keskustellaan myös luonnosta ja sen merkityksestä asumisen ja ihmisten hyvinvoinnin kannalta. Keskiviikkona 19.7. paikalle saapuu punkaharjulainen hotelliyrittäjä Saimi Hoyer, joka johdattelee keskustelijat aiheeseen luonto osana asumista. Paikalla on Helsingin yliopistosta Arto O. Salonen, viherseinistään tunnetun Naava Oy:n Eeva Niemelä, toimittaja Titta Kiuru sekä sisustussuunnittelija Marja Nevalainen.

Toinen messuviikko keskittyy harrastuksiin. Harrastusten teemaviikolla 24.7.–30.7. välisenä aikana messualueella joogataan yhdessä ja lisäksi esimerkiksi tietokirjailija-toimittaja Jere Malinen pitää tietoiskun aiheesta miesluolat. Malinen on aikoinaan tutkinut lehtijuttusarjaa varten harrastehuoneita eli miesluolia.

Tulevaisuusviikolla 31.7.–6.8. pohditaan asumiseen liittyviä tulevaisuuden ratkaisuja esimerkiksi OPn ja Demos Effectin kanssa järjestetyssä työpajassa. Torstaina 3.8. yhtenä messujen pidennetyistä illoista on luvassa myös laulaja-lauluntekijä Ellinooran keikka. Viikko huipentuu perjantaina 4.8. pidettävään energiakeskusteluun, jonka avaa St1:n hallituksen puheenjohtaja Mika Anttonen. Keskustelemassa on mukana Ympäristöministeriön Matti Kuittinen, OP:n liikkumisen palveluista vastaava hankejohtaja Sonja Heikkilä ja keskustelua vetää Digitalist-yrittäjä Ville Tolvanen.

Viimeinen messuviikko nostaa esille asumisen yhdenvertaisuuden. Yhdenvertaisuusviikolla 7.8.-13.8.  järjestetään myös toinen SuomiAreena goes Asuntomessut -tilaisuus keskiviikkona 9.8., jossa nostetaan esille erilaisia tekoja paremman asumisen puolesta.

Koko Asuntomessujen ohjelmakalenteri löytyy verkosta

Tutustu messukoteihin

Asuntomessut järjestetään Mikkelissä 14.7.-13.8. välisenä aikana.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

asunnot lämpenevät

12.5.2023

Tutkimus: Uudet asunnot lämpenevät vanhoja lievemmin

Pitkittyneet hellejaksot nostavat rakennusten sisälämpötiloja liikaa, ja tulevaisuudessa sisätilojen kuumuus pahenee entisestään. Lämpötiloissa ei ole juuri eroa uusien ja vanhojen asuntojen välillä. Liiallinen kuumuus lisää ennenaikaisia kuolemia.

paloturvallisuus ja varautuminen

11.4.2023

Kaupallinen yhteistyö

Miltä kiinteistöjen paloturvallisuus ja varautuminen näyttivät vuonna 2022?

Taloyhtiöt pystyvät varautumaan häiriötilanteisiin arvioimalla riskejä säännöllisesti, pienentämällä riskejä sekä viestimällä asukkaille turvallisuusohjeista johdonmukaisesti. Safetumin paloturvallisuusraportti kertoo, kuinka turvallisia kiinteistöt olivat viime vuonna.

Safetum

puutaloyhtiössä

22.6.2023

Hyvää elämää puutaloyhtiössä

Turkulaisessa puutaloyhtiössä As Oy Nummenpuistokatu 9:ssä elämä on yhteisöllistä ja tunnelma idyllinen. Seitsemän asunnon yhtiössä on tekninen isännöinti ja kunnossapitotyöt otettu omiin osaaviin käsiin. Kulut pysyvät kurissa, kun korjaukset tehdään vähin erin.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

talokeskus 100 vuotta

20.10.2023

Kaupallinen yhteistyö

Talokeskus – kiinteistöjen huolenpitoa 100 vuotta

Suomen Talokeskus täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Se on maan vanhin kiinteistöjen ylläpidon ja rakentamisen asiantuntija. Talokeskus tarjoaa huolenpitoa kiinteistön koko elinkaarelle tarkastuksista suunnittelu- ja energiapalveluihin.

Suomen Talokeskus Oy

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti