Mikkeli

Uusimmat artikkelit

9.12.2020

Purkumateriaalit hyötykäyttöön Mikkelissä

Käyttöikänsä loppuun tulleiden, sisäilmaongelmaisten tai muutoin tyhjiksi jääneiden rakennusten purkaminen on kiihtynyt Mikkelin seudulla. CityLoops- ja Rapurc-hankkeissa selvitetään ja kokeillaan uusia toimintatapoja, joilla purkumateriaaleja hyödynnetään entistä arvokkaampiin käyttökohteisiin. Purkamisen kiertotalouteen on kiinnitetty viime aikoina paljon huomiota EU:n ja Suomen tasolla.

14.8.2017

Asuntomessut kasvoivat entisestään Mikkelissä

Asuntomessut Mikkelissä päättyivät sunnuntaina 13.8. Tämän vuoden Asuntomessuilla nähtiin monenlaisia messukoteja kauniilla luonnonläheisellä messualueella Saimaan rannalla. Messukohteiden lisäksi Asuntomessut kasvoivat kymmenien keskustelutapahtumien ja yli sadan muun ohjelmanumeron myötä asumistietouden runsaudensarveksi.

7.8.2017

100 000 kävijän rajapyykki rikki Asuntomessuilla

Asuntomessuilla Mikkelin Kirkonvarkaudessa ylitettiin lauantaina 100 000 messukävijän raja. Sadastuhannes kävijä astui sisään messuportista noin kello 13.30. Messuportille saapunut helsinkiläinen Mari Ronkainen yllättyi silminnähden, kun merkkipaalun kunniaksi hänet vastaanotettiin ja kukitettiin Suomen Asuntomessujen toimitusjohtajan Harri Tuomaalan sekä Mikkelin kaupungin hallintojohtajan Ari Liikasen toimesta.

30.6.2017

Kesän Asuntomessuilla yli 100 ohjelmanumeroa

Asuntomessut on tänä vuonna toisenlainen tapahtuma kuin aiemmin. Mikkelissä perinteinen messukierros talosta taloon muuttuu entistä monipuolisemmaksi kokonaisuudeksi uuden ohjelmasisällön myötä.  Asuntomessujen teemaviikot, erilaiset tapahtumat ja messuilla esiintyvät viihdeartistit rytmittävät kuukauden kestäviä messuja. – Asuntomessuilla Mikkelissä on esillä 31 oikeaa messukotia, mutta niiden lisäksi tänä vuonna suomalainen asuminen pääsee esille Asuntomessuilla myös keskustelupaneeleissa, työpajoissa, tietoiskuissa ja […]

20.4.2017

Asuntomessujen uutuus on AsukasAreena

Asuntomessut järjestetään luonnon helmassa Saimaan rannalla Mikkelin Kirkonvarkaudessa 14.7.–13.8.2017, vain kolme kilometriä Mikkelin torilta. Asuntomessuilla esiteltävien 31 messukohteen lisäksi alueen keskellä sijaitsevalla AsukasAreenalla nähdään asumiseen liittyvää ohjelmaa koko kuukauden ajan. – Mikkelissä luonnon keskelle, mutta kuitenkin kaupunkikeskustan välittömään yhteyteen rakentuvan uuden asuinalueen lisäksi haluamme nostaa asukkaiden hyvinvointiin liittyviä asioita esille entistäkin monipuolisemmin.

1.11.2016

Ihminen voi paremmin kun asuminen on yhteydessä luontoon

Suomalaisten haave asumisesta luonnon lähellä ei ole kuollut. Tätä kertovat sekä viime aikoina asiasta tehdyt tutkimukset että ne asukkaat, jotka rakentavat tällä hetkellä unelmatalojaan Mikkelin asuntomessualueelle. Mikkelin Kirkonvarkauteen syntyy uusi asuinalue, jossa luonto on lähellä.