Kesäkuun Kiinteistölehdessä pienen taloyhtiön urakoita, vähäeleistä tyylikkyyttä ja energiaa taivaalta

Kiinteistölehti kysyy, saako pieni taloyhtiö tarjouksia ja kertoo hyvän esimerkin pienen taloyhtiön kunnossapidosta.

Pian postiluukustasi putoava Suomen Kiinteistölehden kesäkuun numerossa Matti Valli kartoittaa, miten pieni taloyhtiö kiinnostaa urakkatarjousten tekijöitä – ja mitä isännöitsijän tulee pienessä yhtiössä huomioida. Mikko Rousi kertoo rohkaisevan esimerkin Hämeenlinnasta.

Toinen kahden artikkelin kokonaisuus kertoo parkkipaikoista ja niiden valvonnasta.  Merja Kihl ja Ari Mononen selvittävät, millaisia muutoksen tuulia taloyhtiöiden alueiden pysäköinninvalvonnassa odotellaan. Annika Jaatinen kertoo havainnollisesti, mitä taloyhtiön parkkipaikalle saa pysäköidä.

Jätehuoneen nurkassa nököttäville astioille on vaihtoehtoja, kertoo Jukka Siren. Jätteet voidaan jättää putken vietäviksi tai ne voidaan pudottaa maan alle kätkettyyn syväkeräyssäiliöön.

Suomalainen funkisarkkitehtuuri on jopa maailmankuulua. Sodan jälkeisinä niukkuuden vuosina rakennettiin myös viihtyisiä ja harkittuja kerrostalomiljöitä. 1930-1950-lukujen porrashuoneista kertoo Paula Herrasen artikkeli ”Remontoi ajan hengessä” -sarjassa.

Aurinko antaa energiaa Suomessakin kahdeksan kuukautta vuodessa. Kokosimme tietopaketin siitä, mitä taloyhtiön tulee aurinkoenergian käyttöönotossa huomioida.

Nämä ja monet muut mielenkiintoiset ja ajankohtaiset aiheet löydät pian taloyhtiöiden oman julkaisun, Suomen Kiinteistölehden tuoreimmasta numerosta. Digiversion lehdestä voit lukea jo nyt ja se on kesän kunniaksi kaikille avoin!

Lue Suomen Kiinteistölehden Digilehti 6/16!

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

22.1.2018

Kiinteistölehden lakipähkinät 2017

Kiinteistölehden lakipähkinät on koonti vuonna 2017 Suomen Kiinteistölehdessä julkaistuista lakipähkinöistä. Kysymyksiin vastaavat Suomen Kiinteistöliiton, Kiinteistöliitto Uusimaan ja Suomen Vuokranantajien asiantuntijat. Kuka maksaa hissin?

9.1.2019

Vuoden 2018 lakipähkinät

Tähän artikkeliin on koottu kaikki Suomen Kiinteistölehdessä vuonna 2018 julkaistut lakipähkinät. Tilintarkastaja vai toiminnantarkastaja? Heinäkuussa 2010 muuttunut asunto-osakeyhtiölaki toi kokonaan uuden käsitteen asunto-osakeyhtiömaailmaan – toiminnantarkastus ja toiminnantarkastaja.

7.5.2020

Uusi tietopankki avaa taloyhtiön kunnossapitovastuita

Osakkaan ja taloyhtiön kunnossapitovastuut ovat kestopuheenaihe taloyhtiöissä. Kuka maksaa kosteusvaurion korjauskustannukset? Saako rivitalopihalle rakentaa varaston?

5.11.2019

Tutkimus: Joka neljäs taloyhtiön osakas tuntee oman taloyhtiönsä talouden heikosti

Suurin osa suomalaisten taloyhtiöiden osakkaista kokee tuntevansa oman taloyhtiönsä taloudellisen tilanteen vähintään melko hyvin. Joka neljäs (23 %) osakkaista ei kuitenkaan tiedä, onko omalla taloyhtiöllä lainaa tai mitkä ovat oman taloyhtiön suurimmat menoerät. Tiedot selviävät Realia Isännöinnin IRO Researchillä teettämästä Tuhat suomalaista -tutkimuksesta.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti