Katto- ja julkisivuremontit yhtä kiirellisiä kuin putkiremontit

Katto- ja julkisivuremontit toteutetaan taloyhtiöissä liian myöhään. Remonttien lykkääminen voi aiheuttaa taloyhtiöille ikäviä yllätyksiä lähivuosina, kun putki- sekä katto- ja julkivuremontit tulevat ajankohtaisiksi yhtä aikaa, kirjoittaa Talotekniikka.

Isännöintiliiton katto- ja julkivubarometrin mukaan vain neljäsosa isännöitsijöistä arvioi, että katto- ja julkisivuremontteja tehdään taloyhtiöissä oikeaan aikaan. Hankkeita lykätään tulevaisuuteen, eikä kattojen ja julkisivujen ylläpitoon ylipäänsä panosteta riittävästi.

Isännöintiliiton kehitysjohtaja Reetta Yrttimaan mukaan putkiremontteihin kiinnittynyt huomio voi vaikuttaa siihen, ettei kattojen ja julkisivujen remontteja tehdä ajoissa. Isännöitsijöiltä jää tuhansia remontteja vuodessa muiden korjausten jalkoihin, Yrttimaa kertoo.

Tällä hetkellä erityisesti 1970-luvulla rakennettujen talojen katot ja julkisivut ovat remontti-ikäisiä, mutta niin ovat myös putkistot. Koska rakennusten osien elinkaaret ovat osittain päällekkäisiä, voi samaan aikaan tulla tarve useammalle suurelle remontille. Yrttimaan mukaan taloyhtiöiden remontit kannattaakin jaksottaa vähintään kymmenen vuoden tähtäimellä ja rakennuksia ylläpitää pitkäjänteisesti, jotta osakkaat selviävät remonttien aiheuttamista asuinkustannusten noususta.

Katto- ja julkisivuremonttien tarpeellisuus painottuu lähivuosina ilmaston muuttuessa ja äärisäiden, kuten viistosateiden ja myrskytuulien yleistyessä. Muuttuvat säätilat on otettava huomioon rakennusten rakennus- ja korjaustavoissa.

Lue lisää täältä

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

turvallinen katto

8.2.2023

Onko taloyhtiön katto turvallinen?

Taloyhtiöiden katoilla tehdään monenlaisia töitä, muun muassa nuohousta ja lumenpudotusta. Taloyhtiön hallituksen tehtävänä on varmistaa katon työskentelyturvallisuus. Selvitimme, mitä katon turvallisuudesta pitää tietää.

uusi katto

26.1.2023

Uuden katon lisäeristys paransi energiatehokkuutta

Tamperelaisen As Oy Mäntykotkan talojen katot uusittiin viime talvena. Remontti toteutettiin kokonaan säältä suojassa. Uuden katon lisäeristys paransi talojen asumismukavuutta ja energiatehokkuutta merkittävästi.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

20.4.2022

Kaupallinen yhteistyö

Konesaumattu rivipeltikatto – elinkaari pitenee korjaamalla

Aina ei tarvitse uusia koko kattoa – elinkaarta voidaan usein jatkaa oikein tehdyillä korjaustoimenpiteillä. Riittävän ajoissa tehdyillä täsmäkorjauksilla saavutetaan myös kustannussäästöä. Kattotutka on toiminut suomalaisilla katoilla jo lähes 30 vuoden ajan.

Kattotutka Oy

9.9.2022

Kaupallinen yhteistyö

Kestääkö katto varmasti talven yli?

Talveen voi valmistautua varmistamalla, että vesikatto on kunnossa. Katon toimivuus voidaan varmistaa asianmukaisilla tarkastuksilla, huolloilla ja ajoissa tehdyillä täsmäkorjauksilla. Myös lumenpudotukset voidaan sopia nyt jo.

Kattotutka Oy

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti