Kansanedustajat korottaisivat roskaamisesta annettavia sakkoja

Neljä kokoomuksen kansanedustajaa ovat jättäneet lakialoitteen, jossa vaaditaan roskaamiskiellon vähäisestä rikkomisesta seuraavan rikesakon kaksinkertaistamista. Aloitetta perustellaan ympäristö- ja viihtyvyyssyillä sekä roskaamisen aiheuttamilla merkittävillä kuluilla kunnille, taloyhtiöille, yrityksille ja kansalaisille, kirjoittaa Verkkouutiset.

Kokoomuksen kansanedustajat Markku Eestilä, Saara-Sofia Sirén, Sari Multala ja Pauli Kiuru vaativat jättämässään lakialoitteessa (LA 43/2020 vp) roskaamiskiellon vähäisestä rikkomisesta seuraavan rikesakon kaksinkertaistamista sadasta eurosta 200 euroon.

Roskaaminen vähentää yleistä siisteyttä ja viihtyisyyttä sekä aiheuttaa monenlaisia ympäristöhaittoja. Roskien heittämisessä kaduille, teiden varsille, puistoihin ja lähimetsiin on kyse välinpitämättömyydestä ja virheellisestä asenteesta luontoa ja luontoarvoja kohtaan. Pienen roskan heittäminen ei ehkä tunnu yksilöstä suurelta ongelmalta, mutta kun roskaajia on enemmän, ongelman mittakaava muodostuu suureksi, lakialoitteessa todetaan.

Aloitteen mukaan roskaamisesta koituu myös merkittäviä kuluja kunnille, taloyhtiöille, yrityksille sekä kansalaisille. Esimerkiksi Helsingin kaupunki käyttää vuosittain noin 3,5 miljoonaa euroa pelkästään puistojen siivoukseen.

Lue Verkkouutisten artikkeli.

 

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

22.9.2017

Luvaton puunkaato taloyhtiön pihasta toi sakkoja

Keminmaassa asuva nainen sai sakkoja kaadatettuaan taloyhtiön pihassa olleita puita ilman lupaa, kirjoittaa Kaleva. Nainen kaatoi luvatta neljä 50–100-vuotiasta mäntyä sekä kaksi pihlajaa taloyhtiön pihasta vuonna 2015. Työn tekijälle hän sanoi lupien olevan kunnossa.

27.4.2017

Naapurisopu koetuksella taloyhtiössä

Taloyhtiöissä kiistellään paljon, ja toisinaan melko mitättömistäkin asioista. Naapurisopu on koetuksella, jos naapurista kantautuu ääniä tai jos oma tahto tulee jyrätyksi yhtiön päätöksenteossa. Emmekö me suomalaiset osaa enää asua yhdessä?

5.9.2017

Luvattomasta asbestipurkutyöstä sakkoja vöyriläiselle työnantajalle

Pohjanmaan käräjäoikeus on tuominnut vöyriläisen työnantajan 40 päiväsakkoon työturvallisuusrikoksesta, kirjoittaa Ilkka-lehti. Tuomioistuimessa käsiteltiin tammikuussa 2015 Vaasassa sattunutta tapahtumaa, jossa vanha kylpyhuone oli määrä remontoida. Kylpyhuone purettiin ilman asianmukaisia suojaimia eikä asbestipölyn leviämistä ollut juurikaan estetty.

10.12.2020

Suomalaiset innostuivat kiinteistörahastoista

Suomalaiset rahastosäästäjät ovat innostuneet kiinteistörahastoista, käy ilmi uusista tilastoista. S-Pankki kuuluu Suomen merkittävimpiin kiinteistövarainhoitajiin ja pankin asunto- ja metsärahastoilla on jo lähes 22 000 osuudenomistajaa. Ensi vuoden alussa pankin asiakkaat voivat sijoittaa myös tontteihin ja toimitiloihin.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti