Kanadalaispankki: Ruotsissa ja Norjassa liioiteltu asuntokuplaa

Huoli edessä häämöttävästä asuntomarkkinoiden romahduksesta on liioiteltu, sanoo kanadalainen suurpankki RBC (Royal Bank of Canada) analyysissaan. Asiasta kertoi Affärsvärldenin verkkolehti.

Pohjoismaisilla pankeilla on mennyt vuoden 2017 jälkipuoliskolla huonommin kuin eurooppalaisilla pankeilla yleensä, vaikka pohjoismaisilla pankeilla tavallisesti on parempi kannattavuus ja suurempi oman pääoman osuus.

RBC odottaa kuitenkin korkojen nousevan Ruotsissa ja Norjassa, ja tämän parantavan näiden maiden pankkien tilannetta. Pankki arvioi myös Ruotsin ja Norjan asuntomarkkinoiden lähitulevaisuudessa vakautuvan .

Lue koko artikkeli www.affarsvarlden.se.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

rikolliset

3.11.2023

Rikolliset yrittävät päästä käsiksi vuokra- ja vastikerahoihin

Traficomin Kyberturvallisuuskeskus on saanut ilmoituksia huijauksesta, jossa uhria houkutellaan maksamaan vuokra tai vastike uudelle tilille. Tekstiviestihuijauksessa rikolliset esiintyvät "taloyhtiönä" ja väittävät vuokran tai vastikkeen maksuun käytettävän tilinumeron vaihtuneen.

24.3.2023

Liikehuoneisto taloyhtiössä? Latauspiste ehkä pakollinen ensi vuonna

Ei asuinkäytössä oleviin rakennuksiin, joiden yhteydessä on yli 20 pysäköintipaikkaa, pitää asentaa sähköauton latauspiste viimeistään 31.12.2024. Velvoite koskee myös asunto-osakeyhtiöitä, jotka omistavat yli 20 pysäköintipaikalla varustetun erillisen liikehuoneiston.

vakuutuksiin

23.2.2023

Suomen Kiinteistölehti perehtyy helmikuussa vakuutuksiin 

Helmikuun Kiinteistölehti tutustuu rivitaloon, jonka palonjälkeisen uudelleenrakentamisen vakuutus korvaa. Helsinkiläiset taloyhtiöt toteuttivat latausmahdollisuuden yli 800 sähköautolle. Kysyimme myös, miksi huoneistotietojärjestelmään siirtyminen kestää taloyhtiöiltä niin kauan.

15.3.2023

Kiinteistölehden vaalikysely: Harry Harkimo / Liike Nyt

Liike Nytin Harry Harkimon vastaukset Kiinteistölehden eduskuntavaalikyselyyn.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti