Vuokratuloja pimitetään verottajalta Ruotsissa

Puolet verkossa asuntoja vuokralle tarjoavista huijaa tulojen ilmoittamisessa verottajalle. Näin kertoo Ruotsin verohallinnon Skatteverket uutisessa, jonka talouslehti Affärsvärldenin verkkolehti julkaisi perjantaina.

Skatteverket oli tarkastanut 133 asunnonvuokraajaa, joista joka toinen oli menetellyt ainakin osittain virheellisesti ilmoittaessaan tuloistaan.

Rebecca Filis Skatteverketistä kertoo lehdelle, ettei kyse ole mistään jättimäisistä summista, joten Skatteverket ei ole toistaiseksi tehnyt rikosilmoituksia.

Huijausten keskikoko on ollut 37 000 kruunua eli noin 3 800 euroa. Useimmiten kyse on asuntojen vuokrauksesta Ruotsin suurkaupunkialueilla.

Skatteverket on samaan aikaan tarkatustensa kanssa myös neuvotellut Airbnb:n ja muiden asunnonvälityssivustojen ylläpitäjien kassa. Skatteverket on muun muassa pyytänyt, että se saisi automaattisesti tiedot sivustojen käyttäjien niiden kautta saamista tuloista. Toistaiseksi on Airbnb, jonka pääkonttori on Irlannissa, torjunut ehdotuksen. Nyt on AIrbnb kuitenkin pehmentänyt asennettaan – ehkä siksi, että monet arvelevat sen pyrkivän pörssiyhtiöksi, kertoo Affärsvärlden.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

vastuuvapaus

4.5.2023

Näin ilmoitat vuokratulosi verottajalle

Vuokratuloja tai -tappioita ilmoitetaan joka vuosi enemmän, kertoo Verohallinto. Myös lyhytaikaisesta vuokraamisesta, kuten Airbnb:n kautta vuokratusta asunnosta saadut tulot pitää ilmoittaa. Vuokratulojen ilmoittaminen onnistuu helpoiten OmaVerossa.

vuokrasopimus

7.8.2023

Ota nämä asiat huomioon asuntoa vuokratessa

Vuokrasopimus on sitova jo ennen sen allekirjoittamista, heti kun toinen osapuoli on hyväksynyt toisen tarjouksen. Hyvässä vuokrasopimuksessa kerrotaan ehdot selvästi, ja se kannattaa vielä käydä yhdessä läpi ennen allekirjoittamista.

jälleenvuokraus

27.6.2023

Vuokralainen, huomioi nämä suunnitellessasi jälleenvuokrausta

Vuokralainen voi jälleenvuokrata kotinsa lyhyeksi ajaksi, kunhan vuokraukseen on saatu vuokranantajan lupa. Puolet asunnosta voi jälleenvuokrata myös ilman vuokranantajan lupaa, mutta koko asunnon jälleenvuokraukseen tarvitaan aina lupa.

17.5.2023

Takausta ei ole tarkoitettu säännölliseen vuokranmaksuun

Korkein oikeus päätyi ennakkoratkaisussaan kohtuullistamaan yksityishenkilön vuokrasopimuksen velvoitteiden vakuudeksi antamaa takaussitoumusta. Vuokranantajien mukaan henkilötakaus on yhä varteenotettava vakuusmuoto.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti