Jätkäsaaren Rokkiporkkana on auki

Välimerenkadun ylittävä oranssi kevyen liikenteen silta Helsingin Jätkäsaaressa otettiin käyttöön tänä aamuna. Rokkiporkkanaksi ainakin epävirallisesti nimetyn sillan käyttöönoton kunniaksi Helsingin kaupunki tarjosi kahvia. Varsinkin koululaiset olivat hoksanneet uuden reitin jo heti aamulla kouluun mennessään.

Samalla avattiin kulkureitti tulevassa Hyväntoivonpuistossa. Reitti on väliaikainen, kunnes puiston rakennustyöt valmistuvat. Sillan porras- ja muurityöt jatkuvat huhtikuun alkuun saakka.

Tilapäisellä reitillä voi kulkea ainoastaan aidatulla alueella. Muut alueet puistossa ovat vielä työmaa-aluetta. Reittiä pidetään kunnossa talvella, mutta se ei ole esteetön. Lopullinen Välimerenkadun ylittävä reitti Hyväntoivonpuistossa avataan asukkaiden käyttöön arviolta vuonna 2019.

Teräksisen ristikkosillan kokonaispituus on 44 metriä. Siltarunko tuotiin toissa syksynä meriteitse Virosta.

 

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

12.10.2022

Asuntorakentaminen kannattelee rakennusalaa

Vahvana jatkuneen asuntorakentamisen vuoksi rakentaminen kasvaa kuluvana vuonna parilla prosentilla. Rakennusalaa kurittaa kuitenkin jo kolmas kriisi lyhyen ajan sisällä: energiapulan aiheuttama inflaatio.

Taloyhtiökupla-podcast

7.6.2022

Taloyhtiökuplan uusin jakso syventyy turvallisuuteen

Kiinteistöliiton Taloyhtiökupla-podcastin uusin jakso on ilmestynyt. Jaksossa syvennytään taloyhtiön turvallisuuteen ja puhutaan muun muassa pelastussuunnitelmasta, väestönsuojista sekä erilaisista hätätilanteista.

nestekaasulämmitin

15.9.2022

Huolellisuutta nestekaasulämmittimien käyttöön

Suomalaiset ovat alkaneet hankkia talven varalle lisälämmittimiksi nestekaasulämmittimiä. Tukes ja SPEK muistuttavat, että kaasulaitteet täytyy huoltaa ja niitä täytyy käyttää oikein, jotta palo- ja häkävaaralta vältytään.

29.4.2022

Näillä vinkeillä voit pienentää omaa hiilijalanjälkeäsi asumisessa

Asuminen muodostaa suurimman osan suomalaisen hiilijalanjäljestä. Isännöintiliitto listasi viisi tapaa, joilla kerrostalossa asuva ihminen voi pienentää hiilijalanjälkeään.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti