Iso isännöitsijätoimisto sai jo toisen varoituksen epäeettisestä toiminnasta – ei seuraamuksia

Oululainen isännöintiyritys Kiinteistötahkola on saanut Yle:n tietojen mukaan alan valvontaelimeltä jo toisen varoituksen kahden vuoden sisään.

Molemmissa tapauksissa isännöintiyrityksen työntekijöitä oli valittu taloyhtiön hallitukseen valtakirjoilla. Hallituksessa työntekijät olivat estäneet taloyhtiötä vaihtamasta
isännöintitoimistoa, vaikka tarjolla oli edullisempi sopimus kilpailijalta. Näin työntekijät ajoivat taloyhtiön etujen sijaan työnantajansa taloudellista etua.

Yle kertoo, että varoituksista ei ole koitumassa Suomen toiseksi suurimmalle isännöintiyhtiölle käytännössä mitään seurauksia. Isännöinnin Auktorisointi ISA ry:llä ei ole selkeitä pelisääntöjä sen varalta, jos isännöintitoimisto rikkoo toistuvasti samoja eettisiä sääntöjä.

Varoituksista ei seuraa yhtiöille yleensä edes mainehaittaa, sillä ISA ry:n päätökset ovat anonymisoituja, eli varoituksen saajan nimi salataan.

Kiinteistötahkolan toimitusjohtaja Seppo Tahkola pitää tapauksia yksittäisten työntekijöiden virheinä ja sittemmin isännöitsijöille on annettu myös koulutusta eettisestä toiminnasta.

– Toinen varoitus ei vaikuta enää toimintaamme mitenkään. Korjaukset toimintaan on tehty jo viime kesänä, Seppo Tahkola sanoo.

Neljän viime vuoden aikana ISA ry on saanut vain 15 kantelua. Kahden varoituksen lisäksi on annettu neljä huomautusta. Kahden kantelun käsittely on kesken. Lukujen valossa taloyhtiöt tuntevat kantelujärjestelmää huonosti.

Lue Yle:n juttu kokonaan tästä!

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

isännöinti keskittyy

22.9.2022

Isännöinti keskittyy – etu vai haitta?

Isännöinti on Suomessa perinteisesti ollut hyvin pirstaloitunutta ja isännöintiyritykset pieniä. Viime vuosina alalla on tapahtunut selkeää keskittymistä, kun isoimmat yritykset hakevat kasvua yritysostoin. Siksi taloyhtiön kannattaa olla tarkkana isännöitsijän vaihtuessa.

7.10.2022

Kaupallinen yhteistyö

Kierrättäminen siirtyi joensuulaisissa taloyhtiöissä 2020-luvulle

Kahdessa joensuulaisessa taloyhtiössä siirryttiin yhteiseen syväkeräysjärjestelmään. Uuden jätepisteen myötä kierrättäminen monipuolistui.

Molok

vanha hevostalli

18.11.2022

Vanha hevostalli muuttui asunnoiksi

Helsinkiläisen taloyhtiön sisäpihalla on vanha hevostalli, joka on muutettu asuinkäyttöön. Talli oli jo purku-uhan alla, mutta Helsingin kaupungin suojelu pelasti sen. Uudistetussa tallissa on säilytetty yli sadan vuoden takainen henki.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

liikunnallisten apuvälineiden

11.1.2023

Missä sähkömopoa voi säilyttää?

Yhdenvertaisuuslain mukaan taloyhtiön tulisi tarjota mahdollisuus liikunnallisten apuvälineiden säilytykseen ja lataukseen yhtiön varastotiloissa. Mikäli säilytystila on määritelty paloturvallisuuden kannalta turvattomaksi, taloyhtiö ei voi sallia apuvälineiden latausta.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti