Isännöitsijät: isännöinnin hinnoissa reippaasti nousupaineita

Isännöinnin hinnoissa on reippaasti nousupaineita, Talouselämä kirjoittaa verkkosivuillaan. Lehden artikkeli pohjautuu isännöitsijöiden omaan selvitykseen, jonka mukaan mm. isännöinnin työmäärä on lisääntynyt vuoden 2010 jälkeen tulleiden lukuisten lainsäädännöllisten velvoitteiden takia.

Artikkelissa todetaan, että jo nyt taloyhtiöiden osakkaat maksavat yhä enemmän taloyhtiön hallinnosta. Isännöinnin osuus hallintokuluista on kuitenkin laskenut vuosien 2009-2015 aikana, paljastaa Isännöintiliiton teettämä selvitys.

Kokonaisuudessaan hallintokulut ovat selvityksen mukaan kasvaneet 38 prosentilla kuuden vuoden aikana. Isännöinnin osuus hallintokuluista on 82 prosenttia. Vuosina 2009-2015 isännöinnin osuus on laskenut kuudella prosenttiyksiköllä, vaikka samaan aikaan palvelut ovat lisääntyneet.

Lue koko artikkeli Talouselämästä.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

23.3.2023

Isännöinnin erillisveloitukset nousseet kuukausipalkkioita enemmän

Isännöintiyritykset laskuttavat taloyhtiöiltä kiinteän kuukausipalkkion lisäksi erillisveloituksia. Niiden suuruus vaihtelee huomattavasti. Erillisveloitukset ovat nousseet vuoteen 2020 verrattuna.

14.12.2022

Isännöintiala saa uudet eettiset ohjeet

Isännöintiliitto on hyväksynyt isännöinnin uudet eettiset ohjeet, joita on valmisteltu kolme vuotta. Eettiset ohjeet tulevat voimaan helmikuun alussa 2023.

isännöinnin kilpailutus

11.10.2023

Isännöinnin kilpailutus kannattaa valmistella huolella

Isännöintipalvelun kilpailutus voi tulla ajankohtaiseksi useasta eri syystä. Kiinteistöliitto Varsinais-Suomi järjesti huhtikuussa jäsenilleen koulutustilaisuuden isännöinnin ostamisesta. Erityisesti isännöinnin laadun arviointi herättää kysymyksiä.

Isännöitsijän vaihto

22.9.2023

Isännöitsijän vaihto toi kaivatun muutoksen

As Oy Ohjaajantie 10-12:n hallitus turhautui toimimattomaan yhteistyöhön isännöitsijän kanssa. He määrittelivät taloyhtiön tarpeet ja odotukset, ja kilpailuttivat isännöintiyrityksiä. Nyt taloyhtiön arki sujuu toimivan isännöinnin ansiosta.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti