Isännöintiliiton Putkiremonttibarometri: remontit kallistuvat

Joka kolmas tuoreen barometrin kysymyksiin vastannut isännöitsijä arvoi putkiremonttien kallistuvan 1-5 prosenttia seuraavien 12 kuukauden aikana. 28 prosenttia vastanneista arvoi niiden kallistuvan enemmän. Joka viides arvioi, ettei hinnoissa tapahdu oleellista muutosta.

Vain neljä prosenttia ennusti putkistosaneerausten halpenevan. 18 prosenttia ei osannut tai halunnut arvoida hintojen kehitystä.

Hinnanmutosten arveltiin ainakin osittain johtuvan koronan aiheuttamista remonttien lykkääntymisistä.

− Koronan väistyessä taloyhtiöt saattavat innostua korjaamaan aiempaa enemmän pienen hiipumisen jälkeen. On selvää, että kysynnän kasvaminen tarkoittaa myös urakoiden hintojen nousua, sanoo Isännöintiliiton vaikuttamis- ja tutkimusjohtaja Tuomas Viljamaa.

Barometriin vastanneista isännöitsijöistä 67 prosenttia arvioi, että osakkailla on realistinen käsitys putkiremontin vaikutuksesta osakkeiden (eli asunnon) arvoon.

Urakoitsijan valinnassa selvästi suurin merkitys oli hinnalla: 64 % vastanneista sanoi sillä olleen viitosen verran merkitystä asteikolla 1-5, eli  ”erittäin suuri merkitys”, ja nelosen verran lisäksi 34 %.

Myös urakoitsijan maine ja vakavaraisuus olivat tärkeitä. Urakoitsijan tarjoamalla palvelukonseptilla ja urakkamuodolla oli selvästi vähiten merkitystä.

 

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

11.1.2016

Putkiremontti on mainettaan parempi ­– aikailu käy kalliiksi

Taloyhtiöiden hallitusten jäsenet pelkäävät turhaan putkiremontin aloittamista, selviää Isännöintiliiton vastavalmistuneesta Putkiremonttibarometri 2015:sta. Isännöintiliitto neuvoo tekemään päätökset remontista suunnitelmallisesti, jotta osakkaiden rahaa säästyy. Tutkimuksessa haastateltiin ensimmäistä kertaa myös hallitusten puheenjohtajia isännöitsijöiden lisäksi.

14.1.2020

Katto- ja julkisivuremontit yhtä kiirellisiä kuin putkiremontit

Katto- ja julkisivuremontit toteutetaan taloyhtiöissä liian myöhään. Remonttien lykkääminen voi aiheuttaa taloyhtiöille ikäviä yllätyksiä lähivuosina, kun putki- sekä katto- ja julkivuremontit tulevat ajankohtaisiksi yhtä aikaa, kirjoittaa Talotekniikka. Isännöintiliiton katto- ja julkivubarometrin mukaan vain neljäsosa isännöitsijöistä arvioi, että katto- ja julkisivuremontteja tehdään taloyhtiöissä oikeaan aikaan.

3.12.2014

Isännöintiliitto tutki: taloyhtiön putkiremontti osataan nyt ostaa oikein

Putkiremonttien keskihinnat ovat laskeneet. Korjausten laajuus ja toteutustavat osataan valita entistä tarkemmin taloyhtiön tarpeiden mukaan. Tämä käy ilmi Isännöintiliiton tuoreesta Putkiremonttibarometrista.

3.11.2014

Isännöintiliitto tuomitsee isännöitsijöiden tekemät huijaukset ja kavallukset

Isännöintiliitto tuomitsee jyrkästi isännöitsijöiden tekemät kavallukset ja huijaukset. Julkisuudessa on käsitelty viime päivinä kavallustapauksia. ”Isännöintiliiton jäsenenä ei voi olla, jos on tuomittu kavalluksesta”, sanoo Isännöintiliiton hallituksen puheenjohtaja Ilkka Saarinen.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti