Isännöintiliiton Putkiremonttibarometri: remontit kallistuvat

Joka kolmas tuoreen barometrin kysymyksiin vastannut isännöitsijä arvoi putkiremonttien kallistuvan 1-5 prosenttia seuraavien 12 kuukauden aikana. 28 prosenttia vastanneista arvoi niiden kallistuvan enemmän. Joka viides arvioi, ettei hinnoissa tapahdu oleellista muutosta.

Vain neljä prosenttia ennusti putkistosaneerausten halpenevan. 18 prosenttia ei osannut tai halunnut arvoida hintojen kehitystä.

Hinnanmutosten arveltiin ainakin osittain johtuvan koronan aiheuttamista remonttien lykkääntymisistä.

− Koronan väistyessä taloyhtiöt saattavat innostua korjaamaan aiempaa enemmän pienen hiipumisen jälkeen. On selvää, että kysynnän kasvaminen tarkoittaa myös urakoiden hintojen nousua, sanoo Isännöintiliiton vaikuttamis- ja tutkimusjohtaja Tuomas Viljamaa.

Barometriin vastanneista isännöitsijöistä 67 prosenttia arvioi, että osakkailla on realistinen käsitys putkiremontin vaikutuksesta osakkeiden (eli asunnon) arvoon.

Urakoitsijan valinnassa selvästi suurin merkitys oli hinnalla: 64 % vastanneista sanoi sillä olleen viitosen verran merkitystä asteikolla 1-5, eli  ”erittäin suuri merkitys”, ja nelosen verran lisäksi 34 %.

Myös urakoitsijan maine ja vakavaraisuus olivat tärkeitä. Urakoitsijan tarjoamalla palvelukonseptilla ja urakkamuodolla oli selvästi vähiten merkitystä.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

15.12.2022

Isännöintikartelli johti miljoonien seuraamusmaksuihin

Markkinaoikeus on antanut päätöksen helmikuussa 2021 esiin tulleesta isännöintikartellijutusta. Asianosaiset määrättiin maksamaan liki viiden miljoonan euron seuraamusmaksut.

Isännöinnin auktorisointi

28.9.2023

Isännöinnin auktorisointi – mitä se merkitsee?

Auktorisointi takaa, että isännöitsijä tai isännöintiyritys osaa hoitaa taloyhtiön asioita ja toimii isännöinnin eettisten ohjeiden mukaan. Auktorisoinnin vaatimukset ovat korkeat, ja auktorisoituja isännöintiyrityksiä valvovat Isännöintiliitto ja ISA-yhdistys.

korvauksia isännöintikartellista

10.2.2023

Haetko korvauksia isännöintikartellista? Toimi näin

Taloyhtiö voi nostaa vahingonkorvauskanteen isännöintikartellipäätöksessä mainittuja toimijoita vastaan. Perusedellytyksenä on, että taloyhtiö pystyy näyttämään kartellista sille syntyneen vahingon toteen. Jos oikeuteen päädytään, taloyhtiön kannattaa hankkia itselleen kartellivahingonkorvauksiin erikoistunut juristi.

isännöinnin eettinen neuvosto

11.12.2023

Isännöinnin eettinen neuvosto uudistaa isännöinnin valvonnan

Vuoden 2024 alussa aloittaa uusi Isännöinnin eettinen neuvosto, joka uudistaa isännöinnin valvonnan ja rakentaa luottamusta isännöintialaan sekä kitkee sääntöjen vastaista toimintaa. Neuvosto perustetaan Keskuskauppakamarin yhteyteen.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti