Isännöintialan työhyvinvointi kohenee uuden työaikalain myötä

Vuoden 2020 alusta voimaan astuva uusi työaikalaki koskee suurinta osaa isännöitsijöistä. Isännöintiliiton mukaan muutos on toivottu, mutta se myös ravistaa alaa, kirjoittaa Hervannan Sanomat.

Isännöintialalla työpäivät ovat perinteisesti muodostuneet pitkiksi johtuen iltakokouksista. Uudessa työaikalaissa iltakokoukset tulevat seurattavan työajan piiriin, mutta laki mahdollistaa myös sopimisen nykyistä väljemmistä työaikajärjestelyistä ja -joustoista työntekijöiden kanssa. Työaikaan lasketaan myös etä- ja ylityö. Isännöintiliiton toimitusjohtaja Mia Koro-Kanerva näkee, että lakimuutos kannustaa isännöintialaa panostamaan työhyvinvointiin, mikä puolestaan lisää työn ja alan vetovoimaa sekä arvostusta.

Uutta työaikalakia sovelletaan isännöitsijän toimenkuvan mukaan tiivistetysti niin, että se koskee hallinnollisia ja teknisiä isännöitsijöitä riippumatta siitä, ovatko he esimiesasemassa. Työaikalain ulkopuolelle jäävät käytännössä vain isännöintiyrityksen tai sen osan johtaja sekä yrittäjäasemassa olevat isännöitsijät ja heidän perheenjäsenensä.

Hervannan Sanomien haastattelema isännöitsijä Ilkka Saarinen kertoo, että pienemmissä isännöintiyrityksissä on saatettu tähän asti toimia ilman perehtymistä työaikalainsäädäntöön, eikä niissä välttämättä ole toteutettu työajanseurantaa. Uusi työaikalaki voi olla osalle toimijoista suuri yllätys, Saarinen sanoo.

Lue lisää täältä.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

paloturvallisuusriskit

7.3.2023

Kaupallinen yhteistyö

Nyt on aika tarkastaa taloyhtiön paloturvallisuusriskit

Hyvin varautunut taloyhtiö arvioi riskejä säännöllisesti, suorittaa toimenpiteitä riskien pienentämiseksi sekä viestii asukkaille pelastus- ja turvallisuusohjeista. Erityisen tärkeää on pitää pelastussuunnitelma ajan tasalla.

Safetum

suorituskyvyttömyysvakuus

7.11.2022

Mitä tarkoittaa perustajaosakkaan suorituskyvyttömyysvakuus?

Kun uusi asuinrakennus on valmistunut, alkaa perustajaosakkaana toimivan rakennusyhtiön vastuuaika. Joskus perustajaosakkaan taloudessa tapahtuu muutoksia, eikä se pysty kantamaan vastuutaan. Sitä varten on suorituskyvyttömyysvakuus.

Tilaajille

asunnottomuuden

11.10.2022

Y-Säätiö varoittaa asunnottomuuden lisääntymisestä

Kustannusten nousu voi lisätä asunnottomuutta, varoittaa Y-Säätiö. Myös sote-uudistus tuo riskejä. Säätiö toivoo, että tulevina vuosina asunnottomuus saataisiin poistettua Suomesta kokonaan.

paloturvallisuuden

21.3.2023

Kaupallinen yhteistyö

Vauhtia taloyhtiöiden paloturvallisuuden hoitamiseen

Suomalaisten kiinteistöjen turvallisuuden edistäminen vaatii yhä nopeampia ja tehokkaampia toimenpiteitä. Yksi toimenpide on Safetumin paloturvallisuuden riskitarkastus ja pelastussuunnitelman päivitys.

Safetum

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti