Isännöintialalle tulossa uudet eettiset ohjeet

Isännöintiliiton toimitusjohtajan Mia Koro-Kanervan mukaan liitto ei hyväksy minkäänlaisia isännöinnin ja palveluntarjoajien välisiä palkkiorakenteita, jotka voivat vaarantaa isännöinnin lojaliteetin taloyhtiölle.

Taloyhtiöiden pelkojen mukaan isännöitsijä on muuttumassa taloyhtiön etujen puolustajasta isännöintiyrityksen ja sen verkoston tuotteiden myyjäksi. Uusia eettisiä ohjeita on käytännössä tehty syksystä 2021 lähtien.

− Kuten järjestöyhteistyössä yleensäkin, keskustelu on ollut vilkasta ja monipuolista, Isännöintiliiton toimitusjohtaja Mia Koro-Kanerva kertoo Rakennuslehdelle.

− Jokainen taho pyrkii tuomaan ohjeisiin omille viiteryhmilleen olennaisimpia asioita ja kokonaisuuksia. Laaja-alainen keskustelu ja eri näkökulmien huomioiminen varmistaa parhaan, toimivan ja uskottavan lopputuloksen. Ohjeiden pitää elää ajassa.

Uudet ohjeet julkaistaan ensi vuoden alkupuolella.

Ohjeissa otetaan kantaa esimerkiksi hinnankorotusten sopimisprosessiin, taloyhtiön talouden ja prosessien läpinäkyvyyteen, isännöinnin sidonnaisuuksiin ja reilun kilpailun pelisääntöihin.

Myös isännöintialan valvontajärjestelmiä tullaan järjestöyhteistyössä uudistamaan. Isännöintiliitto kannustaa isännöitsijöitä ja isännöintiyrityksiä lisäämään avoimuutta ja vuoropuhelua asiakkaidensa kanssa. Liiton mukaan isännöinnin veloituksissa ei saa olla mitään, mitä ei voisi kertoa avoimesti taloyhtiön hallitukselle.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

5.4.2022

Kaupallinen yhteistyö

Safetumin TOP 5 ohjeet taloyhtiön väestönsuojan ylläpitoon

Väestönsuoja on ensisijaisesti tarkoitettu väestön suojaamiseen sotilaallisen hyökkäyksen aikana. Suoja antaa turvaa räjähdysvaikutuksilta, sortumilta ja kemiallisilta taisteluaineilta sekä vaaralliselta säteilyltä. Normaalioloissa väestönsuojatiloja käytetään yleensä varastoina, harrastetiloina tai autohalleina.

Safetum

ryhmäkorjaushanke

16.9.2022

Ryhmävoimaa korjaamiseen, viihtyvyyttä asumiseen

Turkulaisessa Hepokullan lähiössä on käynnissä laaja ryhmäkorjaushanke. Alueen kerrostaloille oli kerääntynyt korjausvelkaa vuosien saatossa, ja nyt ne päätettiin korjata kaikki yhtä aikaa. Yhteistyö on tuonut hankkeeseen sujuvuutta ja nopeutta.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

pelastussuunnitelma

27.11.2022

Onko pelastussuunnitelmasi kunnossa?

Pelastussuunnitelma on taloyhtiön turvallisuuden perusta. Sen ajantasaisuus kannattaa tarkistaa vuosittain. Erityisesti palovaroittimia koskevat määräykset tulee selvittää tarkoin.

taloyhtiön turvallisuus

2.3.2022

Onko pelastussuunnitelmasi kunnossa?

Varautuminen tulipaloihin ja muihin vaaratilanteisiin on asumisturvallisuuden perusta. Pelastussuunnitelma toimii taloyhtiöiden suunnittelun työvälineenä turvallisuuden rakentamisessa. Sen sisällön määrittävät pelastuslaki ja -asetus.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti