Hyvinkääläisen isännöitsijän laaja kavallusrikoskokonaisuus syyteharkintaan

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen talousrikostutkinnassa on tutkittu helsinkiläisen isännöintialan yrityksen liiketoiminnassa tapahtunutta epäiltyä kavallus- ja väärennysrikoskokonaisuutta.

– Rikostutkinta käynnistyi helsinkiläisen isännöintialan yrityksen tutkintapyynnöllä poliisille. Tutkintapyynnön mukaan yhtiön sisäisessä tarkastuksessa havaittiin epäselvyyksiä yhtiössä toimineen isännöitsijän sekä hänen isännöimiensä taloyhtiöiden varojen käytössä, kertoo tapauksen tutkinnanjohtaja komisario Mikko Kiiski Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Esitutkinnassa selvisi, että Hyvinkäältä käsin toimineella isännöitsijällä oli tilinkäyttöoikeudet taloyhtiöiden tileille ja hän oli suunnitelmallisesti väärentänyt laskuja. Hän oli myös siirtänyt hallinnoimiaan taloyhtiöiden varoja omille henkilökohtaisille tileilleen korjatakseen taloudellista tilannettaan.

– Rikosepäilyn mukaan taloyhtiöille on aiheutunut lähes 80 000 euron taloudellinen vahinko. Lisäksi esitutkinnan aikana selvisi, että isännöitsijä oli irtisanoutunut alkuperäisen tutkintapyynnön tekijän palveluksesta asian tultua ilmi, mutta vastaavankaltainen toiminta oli jatkunut isännöitsijän uudessa työpaikassa. Koska asia saatiin nopeasti poliisin tutkintaan, tekojen ja rikosvahingon määrä uudessa työpaikassa jäi kuitenkin vähäisemmäksi, Kiiski jatkaa.

Esitutkinta on suoritettu loppuvuoden 2018 aikana hyödyntäen talousrikostutkinnassa käyttöönotettua ns. nopeutetun tutkinnan mallia. Nopeutetun esitutkintaprosessin tavoitteena on muun muassa vähentää avoimena olevien talousrikosjuttujen määrää. Mallin avulla on kyetty lyhentämään myös rikosten tutkinta-aikoja. Mallia on hyödynnetty monipuolisesti myös aiemminkin talousrikosjuttujen tutkinnassa.

Epäilty rikoskokonaisuus siirretään seuraavaksi syyteharkintaan.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

23.6.2015

Tarkkuus on valttia isännöitsijäntodistusta laadittaessa

Yksi isännöitsijän tärkeistä tehtävistä on isännöitsijäntodistuksen antaminen. Isännöitsijäntodistus on asiakirja, josta ilmenevät keskeisimmät asunto-osakeyhtiötä, osakkeita ja osakehuoneistoa koskevat tiedot. Osakkeenomistajalle on isännöitsijäntodistuksella merkitystä muun muassa asunto-osakkeiden kaupassa, luotonannossa ja asuntoa vuokrattaessa.

9.1.2019

Vuoden 2018 lakipähkinät

Tähän artikkeliin on koottu kaikki Suomen Kiinteistölehdessä vuonna 2018 julkaistut lakipähkinät. Tilintarkastaja vai toiminnantarkastaja? Heinäkuussa 2010 muuttunut asunto-osakeyhtiölaki toi kokonaan uuden käsitteen asunto-osakeyhtiömaailmaan – toiminnantarkastus ja toiminnantarkastaja.

28.5.2015

Asiaa isännöitsijäntodistuksesta

Isännöitsijäntodistuksella on merkittävä rooli asuntokaupassa. Se on asiakirja, joka sisältää kaikki keskeisimmät tiedot ja arvoon vaikuttavat seikat kyseessä olevasta huoneistosta sekä taloyhtiöstä. Isännöitsijäntodistusta tarvitaan asuntoa myytäessä ja vuokrattaessa sekä lainaa haettaessa.

2.11.2017

Isännöintipalvelujen yleiset sopimusehdot ISE 2007

1 § Soveltamisala Yleisiä sopimusehtoja noudatetaan toimeksisaajan ja tilaajan välillä isännöintipalveluista tai muista vastaavista kiinteistöjohtamista koskevista palveluista tehdyissä sopimuksissa. Yleisistä sopimusehdoista voidaan poiketa sopimalla niistä toisin. 2 § Tavoitteellinen sopimussuhde Sopijapuolet pyrkivät pitkäjänteiseen yhteistyöhön sopimuksen tavoitteiden saavuttamiseksi.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti