Hoitokulut nousevat – asuntosijoittajalle ei ole luvassa kissanpäiviä

Yksityiset vuokranantajat painottavat, ettei vuokra-asuntojen kysynnän kasvusta seuraa suoraan vuokratuottojen kasvua. Pellervon taloustutkimus ennustaa hoitokulujen nousevan 4,5 prosenttia vuodessa vuoteen 2019 asti. Käytännössä hoitokulujen nousu leikkaa vuokratuottojen kasvua. Tämä kehitys syö vuokratuottoja ja vuokraamisen kannattavuutta.

Suomen Vuokranantajat ry:n tekemän kyselyn mukaan 55 prosenttia yksityisistä vuokranantajista ei nosta vuokraa vuosittain. Yli puolet vuokranantajista ei myöskään tee tasokorotuksia vuokriin.

-Hoitovastikkeet nousevat, mutta silti iso osa yksityisistä vuokranantajista pidättäytyy vuokrankorotuksista. Tämä omalta osaltaan vaikuttaa myös siihen, etteivät tuotot nouse. Jotta yksityisten vuokranantajien toimintaedellytykset säilyisivät, on hoitokulujen nousu saatava pysähtymään, Suomen Vuokranantajien toiminnanjohtaja Mia Koro-Kanerva alleviivaa.

Asuntosijoittamisen pitää pysyä kannattavana sijoitusmuotona, jotta ihmiset laittavat pääomia sekä säästöjään asuntoihin. Yksityiset vuokranantajat omistavat 2/3 vapaarahoitteisesta vuokra-asuntokannasta.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

16.6.2022

Tilastokeskus: Lämmitysmenot nostivat hoitovastikkeita

Asunto-osakeyhtiöiden hoitokulut nousivat viime vuonna 5,6 prosenttia edellisvuodesta. Eniten nousivat lämmityskulut, kun korjauskulut taas pienenivät. Asuntojen ja asuinrakennusten korjauksiin käytetty yhteisrahamäärä kasvoi edellisvuodesta.

asuntojen nousevat

16.2.2023

PTT: Asuntojen hinnat laskevat ja vuokrat nousevat

Talouden epävarmuus ja nousevat korot laskevat asuntojen hintoja myös tänä vuonna, kertoo Pellervon taloustutkimus PTT:n ennuste. Vuoden lopulla asuntomarkkinat alkavat taas toipua. Vuokra-asuntojen kysyntä kasvaa alueellisesti alkuvuonna.

12.9.2022

Näin paljon kulut nousevat kotikunnassasi

Kiinteistöliiton Indeksitalo-selvityksestä käy ilmi, että kustannukset nousevat tänä vuonna todella rajusti. Suurinta kustannusten nousu on Kouvolassa, Helsingissä ja Espoossa, ja pienintä Porissa, Tampereella ja Vantaalla.

Taloyhtiöiden hoito- ja korjauskustannukset

27.5.2022

Suunnitelmallisuus pitää kustannukset aisoissa

Taloyhtiöiden hoitokulut ovat tänä vuonna olleet kasvussa, kun esimerkiksi sähkö ja kaukolämpö ovat kallistuneet. Nousua voi kuitenkin hillitä esimerkiksi investoimalla energiatehokkuuteen.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti