Hiljaiseloa Ruotsin asuntomarkkinoilla marraskuussa

Sekä asumisoikeusasuntojen (bostadsrätt) että omakotitalojen hinnat olivat muuttumattomia marraskuussa Ruotsin kiinteistönvälittäjien ylläpitämän tilaston Svensk Mäklartstatistikin mukaan. Samalla asuntojen tarjonta on vähentynyt voimakkaasti.

Asiasta kertoi talouslehti Affärsvärldenin verkkolehti, joka totesi: ”Joka niin toivoo, voi tulkita muuttumattomat hinnat trendinmuutokseksi, mutta tämän vuoden aikana ovat asumisoikeusasuntojen hinnat nousseet 7 prosenttia ja omakotitalojen 9 prosenttia.”

Bostadsrätt, jonka voi määritellä suomalaisen omistusasunnon ja suomalaisen asumisoikeusasunnon välimuodoksi, on Ruotsissa hyvin yleinen asumismuoto.

Bostadsrättien marraskuisessa hintakehityksessä poikkeus on Malmön kantakaupunki, jossa hinnat nousivat kaksi prosenttia. Muissa suurissa kaupungeissa hinnanmuutokset olivat pieniä.

Tukholman kantakaupungissa ovat bostadsrättien hinnat nousseet koko vuoden aikana 4 prosenttia ja suur-Tukholmassa 5 prosenttia.

Lue koko uutinen Affärsvärldenin verkkolehdestä affarsvarlden.se.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

huoneistotietojärjestelmä

22.8.2023

Kiinteistönvälittäjät huolissaan asuntolainojen tarjonnasta

Kiinteistönvälittäjät ovat huolissaan asuntorahoituksen tilanteesta. Asuntojen ostohalukkuus on noussut, mutta pankkien rahoitus on laskenut, selviää Suomen Kiinteistönvälittäjien markkinakatsauksesta.

29.12.2022

Vanhojen osakeasuntojen hinnat laskivat marraskuussa

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan vanhojen osakeasuntojen hinnat laskivat marraskuussa ympäri Suomea. Suurista kaupungeista hinnat laskivat eniten Helsingissä ja Tampereella. Suurten kaupunkien ulkopuolella hinnat laskivat maltillisemmin.

uusi katto

26.1.2023

Uuden katon lisäeristys paransi energiatehokkuutta

Tamperelaisen As Oy Mäntykotkan talojen katot uusittiin viime talvena. Remontti toteutettiin kokonaan säältä suojassa. Uuden katon lisäeristys paransi talojen asumismukavuutta ja energiatehokkuutta merkittävästi.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

15.3.2023

Kiinteistölehden vaalikysely: Sari Tanus / Kristillisdemokraatit

Kristillisdemokraattien Sari Tanuksen vastaukset Kiinteistölehden eduskuntavaalikyselyyn.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti