Fira Palvelut sai Asuntomarkkinoiden innovaatiopalkinnon

Tekes, Rakennuslehti ja Suomen Asuntotietokeskus ovat myöntäneet 2017 Asuntomarkkinoiden innovaatiopalkinnon Fira Palveluille. Innovaatiopalkinnon saaja valittiin 31.1. Asuntomarkkinat 2017 -tilaisuudessa yleisöäänestyksellä.

Fira Palvelut Oy on kehittänyt uudenlaisen Fira Ketterä -putkiremontin, jonka voi ostaa yhtenä kokonaisuutena aina hankesuunnittelusta toteutuksen loppuun asti. Se mahdollistaa nopeuden, joka ei pilkotussa projektissa onnistu. Asukkaat pääsevät osallistumaan suunnitteluun tavallista enemmän. Hankemallissa suunnittelijat, toteuttajat, aliurakoitsijat ja tilaaja työskentelevät kaikki saman päämäärän eteen.

Fira Ketterän kehitys huipentui ensimmäiseen kahden viikon putkiremonttiin viime vuoden marraskuussa. Roihuvuoren Satumaanpolku viiden asukkaat joutuivat olemaan poissa kotoa vain kaksi viikkoa. Sinä aikana tehtiin kaikki työt asuntojen sisällä: purkutyöt, vaihdettiin putket ja rakennettiin uudet kylpyhuoneet. Remontti valmistui aikataulussa ja nopeuden ansiosta alkuperäisestä tavoitehinnasta pystyttiin säästämään selvästi.

– Fira Palvelut haastaa uudella konseptillaan muuttamaan rakennusalalla vallitsevia käytäntöjä. Fira Ketterässä yhdistävät hienosti asukaslähtöisyys, yhdessä tekeminen ja nopeus, arvioi Tekesin johtaja Mika Lautanala.

Muut loppusuoralle päässeet ehdokkaat olivat Hoasin Kämppishaku ja SRV REDIn Living Lab.

Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö Hoasin Kämppishaku on merkittävä kiinteistö- ja rakennusalan innovaatio, joka mahdollistaa uudenlaisen asumismuodon yhdistämällä solu- ja kaveriasumisen parhaat puolet. Asuminen ennestään tuntemattoman ihmisen kanssa voi tuntua haastavalta ja Kämppishaun avulla tulevaan kämppikseen voi tutustua etukäteen ja valinnan asuinkumppanista saa tehdä itse.

Lisäksi Kämppishaku auttaa pääkaupunkiseudun ulkopuolelta saapuvia, joilta omat tutut asuinkumppaniehdokkaat usein puuttuvat. Haussa yhdistyy nuorille tutun Tinderin helppous ja vaalikonemainen sopivimman tuloksen löytäminen osuvuusprosentin mukaan.

SRV:n REDI Living Lab on uudenlainen asuntojen ja Kalasataman REDI-hankkeen esittelytila Helsingin Suvilahdessa. Testiasunnoissa on mahdollista kokea, millaiselta tornitalossa asuminen tuntuu. Monitahoisen ja vaativan rakennusprosessin vuoksi on haluttu luoda uusia tapoja osallistaa tulevia asukkaita projektiin. REDI Living Labissa on mahdollista esitellä projektin etenemistä ja tulevan tornitalon palveluita sekä arkkitehtonisia ratkaisuja perinteisiä tapoja monipuolisemmin. Living Labin tapahtumiin ja kyselyihin osallistuvat pääsevät vaikuttamaan REDI-kokonaisuuden kehittämiseen.

Living Labissa kävijä pääsee myös kurkistamaan tuleviin koteihin virtuaalilasien avulla. Asuntojen lisäksi laseilla pystytään mallintamaan tornitalojen huikeita maisemia. Testiasuntojen ja virtuaalilasien lisäksi tilaan on rakennettu uusinta esitystekniikkaa hyödyntävä Cave-teatteri. Cave palvelee eri sidosryhmiä ja tulevia asukkaita, antaen havainnollistavan kuvan koko REDIn suurhankkeesta.

Tekes on ollut mukana kaikkien kolmen finalistin tutkimus- ja kehitystoiminnassa.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

liikunnallisten apuvälineiden

11.1.2023

Missä sähkömopoa voi säilyttää?

Yhdenvertaisuuslain mukaan taloyhtiön tulisi tarjota mahdollisuus liikunnallisten apuvälineiden säilytykseen ja lataukseen yhtiön varastotiloissa. Mikäli säilytystila on määritelty paloturvallisuuden kannalta turvattomaksi, taloyhtiö ei voi sallia apuvälineiden latausta.

pyörävarasto

8.11.2023

Onko taloyhtiön pyörävarasto tarpeeksi tilava?

Polkupyörien säilytys koetaan ongelmalliseksi suuressa osassa taloyhtiöitä. Vain harvassa taloyhtiössä on riittävästi pyörien säilytykseen sopivaa tilaa. Oman haasteensa tuovat nopeasti yleistyneet sähköpyörät, -skuutit ja -skootterit.

asuntomessut Molok

26.5.2023

Kaupallinen yhteistyö

Loviisan asuntomessuilla eri talotyyppien Molok-jätepisteitä

Vuoden 2023 Asuntomessut Loviisassa tarjoavat monentyyppistä nähtävää eri asumismuodoista kiinnostuneille. Asuntomessualueelta löytyy myös kattaus Molok Oy:n tarjoamia jätteenkeräysratkaisuja eri asumismuodoille.

Molok

toimiva polkupyörävarasto

2.6.2023

Millainen on toimiva polkupyörävarasto?

Taloyhtiön koon mukaan mitoitettu, käytännöllisesti toteutettu ja asukkaiden kannalta hyvin toimiva polkupyörävarasto on harvinaisuus. Oululaisesta As Oy Oulun Lyhdystä sellainen löytyy. Pyörävarastoon voi saada lisää tilaa hävittämällä hylätyt pyörät.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti