FIM: Vuokra-asuntoihin sijoittaminen kannattavaa

FIM Kiinteistö Oy:n toimitusjohtaja Petri Jokinen kertoo Kauppalehdessä julkaistussa mielipidekirjoituksessaan, että uusiin vuokra-asuntoihin sijoittaminen on edelleen kannattavaa ja että FIMin asuntosijoitusrahastojen rakennuttamiin uusiin asuntoihin saadaan nykytilanteessakin heti vuokralaiset.

Jokisen kirjoitus on vastine Vuokraturvan hallituksen puheenjohtaja Timo Metsolan parin viikon takaiseen arvioon, jonka mukaan kaksioiden ylituotanto ajaa asuntomarkkinat päin seiniä. Jokinen ei allekirjoita Metsolan arviota, vaan kertoo, että FIMin kahden rahaston uusien asuntojen vajaakäyttöaste on nolla. Hän ottaa myös esimerkiksi kaksi FIMin uudisrakennushanketta, joissa rakenteilla olevat asunnot on jo vuokrattu tai varattu.

Jokisen mukaan tiivis yhteistyö asuntosijoittajan ja rakentajan välillä vauhdittaa merkittävästi valmistuvien asuntojen vuokraamista. Sen sijaan hän on samaa mieltä Metsolan kanssa siitä, että kalliiden kaksioiden vuokraaminen on nykytilanteessa haastavaa.

Lue FIM Kiinteistö Oy:n toimitusjohtaja Petri Jokisen mielipidekirjoitus Kauppalehdestä.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

vuokralaisia

14.6.2023

Auta vuokralaista pitämään asunto kunnossa

Taloyhtiöissä asuu paljon osakkaiden vuokralaisia, jotka on tärkeää ottaa mukaan kaikkeen asumisviestintään. Vuokranantajan tulee varmistaa, että vuokralainen saa riittävän tiedon hoitovastuistaan, ja rohkaista tätä ilmoittamaan vioista ja puutteista.

vuokralainen vuokrasopimus

2.5.2023

Milloin vuokralainen voi purkaa vuokrasopimuksen ennenaikaisesti?

Vuokralainen purki vuokrasopimuksen, kun taloyhtiö uhkasi ottaa huoneiston hallintaansa. Vuokrasopimus koski liiketoiminnan aloittamista huoneistossa, vaikka taloyhtiö oli kieltänyt liiketoiminnan kyseisessä huoneistossa. Asiaa puitiin käräjäoikeudessa ja hovioikeudessa.

Tilaajille

vuokranantaja vahingonkorvausvastuu

14.8.2023

Vastaako vuokranantaja vuokralaisen aiheuttamista vahingoista?

Vuokralainen on lain nojalla velvollinen korvaamaan vuokranantajalleen aiheuttamansa vahingot. Taloyhtiö ei kuitenkaan voi vaatia vuokranantajalta korvausta vuokralaisen vahingoittaessa yhtiölle kuuluvia rakennuksen osia.

Tilaajille

16.8.2023

Kustannusten nousu ei aina oikeuta vuokrankorotukseen

Korkojen ja vastikkeiden nousu ei automaattisesti mahdollista vuokrankorotuksia, muistuttaa Suomen Vuokranantajat. Vuokrankorotusehto kannattaa kirjata vuokrasopimukseen, ja jos näin ei ole tehty, vuokranantaja ja vuokralainen voivat neuvotella asiasta.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti