EU:n kuluttajansuojasäännöt: Airbnb tekee Euroopan komission ja EU:n kuluttajaviranomaisten kanssa yhteistyötä parantaakseen tarjoustensa esittämistapaa

Euroopan komissio ilmoitti, että Airbnb on sen kanssa käymiensä neuvottelujen tuloksena parantanut ja selkeyttänyt tapaa, jolla se esittää majoitustarjontansa kuluttajille.

Tärkeimmät parannukset ja muutokset ovat seuraavat:

  • Käyttäjät näkevät haluamansa päivät valittuaan tulossivulla kokonaishinnan, johon sisältyvät kaikki pakolliset maksut (esimerkiksi palvelu- ja siivouskulut ja paikalliset verot). Myöhemmillä sivuilla hintaan ei siis enää lisätä uusia pakollisia maksuja.
  • Airbnb esittää selvästi, onko kyseessä yksityisen vai ammattimaisen majoittajan tarjous.
  • Airbnb esittää omilla sivuillaan helposti löydettävissä olevan linkin verkkovälitteisen riidanratkaisun verkkosivustolle sekä kaikki tarvittavat riidanratkaisuun liittyvät tiedot.

Lue lisää Euroopan komission tiedotteesta.

 

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

4.3.2022

Tarvitaanko lyhytaikaiseen vuokraamiseen lakimuutosta?

Airbnb tai laajemmin lyhytaikainen vuokraustoiminta on jo Suomessakin tuttu ilmiö, joka tarjoaa mahdollisuuden yksityisille toimijoille laittaa oman asunnon tai muun tilan vuokralle lyhyeksi ajaksi. Tämä uuden ilmiön edessä, osa taloyhtiöistä on myös kohdannut tällaisen majoitustoiminnan tuomat haasteet, kuten vaihtuvien vieraiden aiheuttamaan melun ja sotkun. Miten Airbnb näyttäytyy taloyhtiössä?

3.3.2022

Miten vuokraan asunnon sotaa pakenevalle ukrainalaiselle?

• Maksutonta majoitusta Ukrainasta pakeneville ihmisille voi tarjota esimerkiksi Host4Ukraine-sivuston kautta: https://www.host4ukraine.com/ • Lyhytaikaisempaan majoitukseen asuntoa voi tarjota esim. Airbnb-palvelun kautta. Tällöin vuokrausta voi olla kuitenkin vaikea rajata koskemaan vain Ukrainasta pakeneville ihmisille eikä vuokralaisvalintaa voi tehdä etnisin perustein.

28.4.2022

Vuokratuloja ilmoittaa yli 80.000 sijoittajaa enemmän kuin kuusi vuotta sitten

Vuosina 2014–2020 vuokratulojen yhteismäärä kasvoi 26 prosenttia. Yhteensä sijoittajille kertyi vuokratuloja 1,9 miljardia euroa. Niistä 1,5 miljardia kertyi osakehuoneiden vuokraamisesta, eli esimerkiksi sijoitusasunnoista tai asunnon väliaikaisesta vuokraamisesta, kuten Airbnb-toiminnasta.

13.4.2022

Suomen suosituin asuntolainojen viitekorko ylitti nollarajan

Julkistetut euribor-noteeraukset ovat päivän viivästettyjä. Markkinoilla toimivat pankkiammattilaiset lähettelivät Helsingin Sanomien tietojen mukaan tiistaina twitterissä kuitenkin tuoreita korkonoteerauksia. Korko nousi niiden mukaan tiistaina aivan hitusen nollan yläpuolelle.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti