Etätyöstä voi tulla uusi normaali pandemian jälkeen

Yli 82 prosenttia toimistoissa työskentelevistä haluaisi tehdä etätyötä vähintään yhden päivän viikossa koronapandemian jälkeen. Kiinteistökonsultointiyhtiö Colliers International toteutti kyselyn etätyöskentelystä yli 25 maassa, kirjoittaa Fastighets Tidningen.

Colliersin yritysratkaisut-toiminnan johtaja Thomas Jalde kuvailee kyselyn alustavia tuloksia kiinnostaviksi. Hän uskoo, että tilanteen normalisoiduttua useat yritykset arvioivat uudelleen organisaationsa työskentelytavat ja sen, mitkä asiat kotoa käsin työskentelyssä toimivat tai eivät toimineet. On myös kiinnostavaa seurata, mitä tapahtuu työntekijöiden käyttämälle neliömäärälle ja tavalle, jolla työpaikat suunnitellaan, Jalde toteaa.

Kyselyyn vastanneista 53 prosenttia on sitä mieltä, ettei heidän tuottavuutensa ole muuttunut etätyössä, 24 prosenttia uskoo tuottavuutensa kohentuneen ja 23 uskoo tuottavuutensa laskeneen.

  • 55 prosenttia kokee selviytyvänsä itsenäisistä ja keskittymistä vaativista tehtävistä paremmin kotona kuin toimistossa.
  • 76 prosenttia kokee olevansa yhteydessä tiimiinsä myös etätyöskentelyn aikana ja huolimatta fyysisestä etäisyydestä. 58 prosenttia kokee kuitenkin yhteistyötä vaativien tehtävien sujuvan paremmin toimistossa.

Yritysten tarpeet ovat tietysti erilaiset, mutta viime kädessä kustannukset työntekijää kohden ja paikalliset kokonaiskustannukset ovat yritysten tärkeimpiä kustannusparametrejä, Thomas Jalde sanoo. Jalden mukaan Ruotsissa useimmilla ihmisillä on erittäin hyvät tietoliikenneyhteydet kotonaan. Jos etätyö yleistyy, aion ainakin parantaa kotini ergonomiaa. Työntekoon vaikuttaa selvästi elämäntilanne, onko perhettä, jne. Minulle on ollut tärkeätä luoda säännölliset päivärutiinit, Jalde toteaa.

Lue artikkeli.

Lue Colliersin tiedote, jonka lopussa on linkki etätyökyselyyn (engl.)

 

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

lämmönjakokeskus

26.10.2022

Ota nämä huomioon lämmönjakokeskusta uusittaessa

Kaukolämpöverkoissa siirrytään tulevaisuudessa alhaisempiin lämpötiloihin. Tämä tulee huomioida uutta lämmönjakokeskusta hankittaessa. Lämmönjakokeskuksen voi omaksi ostamisen sijaan vuokrata myös leasing-palveluna.

vaihtaa huoneisto-ovet

3.2.2023

Olisiko aika vaihtaa huoneisto-ovet?

Kerrostalojen huoneisto-ovet eivät ole ikuisia. Kun ovi muuttuu salmiakin muotoiseksi ja päivä alkaa paistaa sen raoista, on aika vaihtaa ovi uuteen. Ovien uusiminen kannattaa erityisesti paloturvallisuuden ja äänieristyksen takia.

20.4.2022

Kaupallinen yhteistyö

Konesaumattu rivipeltikatto – elinkaari pitenee korjaamalla

Aina ei tarvitse uusia koko kattoa – elinkaarta voidaan usein jatkaa oikein tehdyillä korjaustoimenpiteillä. Riittävän ajoissa tehdyillä täsmäkorjauksilla saavutetaan myös kustannussäästöä. Kattotutka on toiminut suomalaisilla katoilla jo lähes 30 vuoden ajan.

Kattotutka Oy

15.3.2023

Kaupallinen yhteistyö

Kierrätys lisääntyi ja monipuolistui uusitun jätepisteen ansiosta

Vaasan opiskelija-asuntosäätiö VOASin kohteisiin uusittiin Molok-syväkeräyspisteet. Kierrätysaste nousi sen jälkeen kaikissa uusituissa kohteissa, ja osassa se tuplaantui.

Molok

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti