Energiaremontti taloyhtiössä: lämmityslasku puolittuu ja hiilijalanjälki pienenee

Helsingin Meilahdessa sijaitsevan kerrostalon kokonaisvaltaisessa energiaremontissa talon lämmitysmuoto vaihdetaan kaukolämmöstä maalämpöön, sähköpääkeskus uusitaan, ja taloon asennetaan maaviileän käyttöön perustuva jäähdytysverkosto, jonka avulla asuntoja voi viilentää kuumina päivinä. Samalla kiinteistön rakennusautomaatio päivitetään nykyaikaan.

Nyt käynnistyvä hanke on taloyhtiöille suunnatun Energiaremontti-palvelun ensimmäinen kohde Suomessa. Remontti puolittaa taloyhtiön lämmityskustannukset ja leikkaa lämmityksen hiilijalanjälkeä noin 60 prosenttia. Muutokset säästävät taloyhtiön energiakuluja vuosittain jopa 12 000 euroa. Remontti valmistuu kokonaisuudessaan noin kahdessa kuukaudessa. Maalämpökaivojen poraukset aloitetaan Mannerheimintiellä maanantaina, ja marraskuusta lähtien taloyhtiö lämmitetään maalämmöllä.

Energiaremontti rahoitetaan OPn uudenlaisella rahoitusmallilla, jossa remontin kustannukset veloitetaan taloyhtiöltä kiinteällä kuukausimaksulla. Remontit toteuttaa LeaseGreen, joka on tehnyt energiaremontteja suuriin toimitilakiinteistöihin ja teollisuuden tuotantolaitoksiin.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

Valaistuksen uusiminen

21.9.2023

As Oy Talvimaijan valaistus uusittiin kestäväksi

Hyvinkääläisessä As Oy Talvimaijassa päätettiin uusia vanhentunut valaistustekniikka. Tilalle vaihdettiin led-lamput. Remontin jälkeen taloyhtiön energiankulutus on pienentynyt, ja yhtiö on entistäkin turvallisempi ja viihtyisämpi.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

märkätilat

13.7.2023

Märkätilat on syytä tarkastaa säännöllisesti

Kun taloyhtiön märkätilat tarkastetaan säännöllisesti, voidaan välttyä kosteusvauroilta ja kalliilta korjauksilta. Märkätilatarkastus antaa tärkeää ja hyödyllistä informaatiota tilojen kunnosta, riskeistä ja vaurioista sekä korjaustarpeista ja niiden kiireellisyydestä.

hyvä sähkösopimus

6.10.2023

Hyvä sähkösopimus pelasti As Oy Nunnanmetsän hintashokilta

Rahoitus- ja hoitovastikkeiden nousu on ollut viimeisen vuoden aikana huimaa. Monet As Oy Nunnanmetsän asukkaat ovat kuitenkin selviämässä hintojen noususta ennakoitua helpommin, kun sähkön hinnan nousu jäi lyhytaikaiseksi.

omatoiminen kiinteistönhoito

19.7.2023

Muista turvallisuus omatoimisessa kiinteistönhoidossa

Pienissä taloyhtiöissä asukkaat vastaavat usein itse kiinteistönhoidosta. Kaikkia töitä ei kuitenkaan voi tehdä itse, vaan jotkut työt on jätettävä ammattilaisille. Omatoimisen kiinteistönhuoltajan on tiedettävä, mitä tekee, jotta vahingot eivät ole säästöä suuremmat.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti