Energiaeksperttejä koulutetaan taas Helsingissä

HSY:n Ilmastoinfo järjestää taloyhtiöille maksuttomia energiaeksperttikoulutuksia pääkaupunkiseudulla. Seuraava koulutus alkaa syyskuun lopussa.

Energiaeksperttejä on koulutettu niin Motivan kuin muidenkin tahojen toimesta ympäri Suomen jo pidempäänkin. HSY:n Ilmastoinfon ensimmäinen koulutus koulutti viime keväänä 27 uutta energiaeksperttiä.

– Haluamme herätellä taloyhtiöitä seuraamaan omaa energiankulutustaan. Energiaekspertit voivat neuvoa omissa taloyhtiöissään asukkaita energia-asioissa ja seurata, kuinka paljon taloyhtiöltä kuluu rahaa lämmitykseen, sähköön ja veteen, kertoo energia-asiantuntija Jarkko Hintsala Helsingin seudun ympäristöpalveluista.

Noin kolmannes taloyhtiöiden hoitokuluista koostuu energia- ja vesikustannuksista

Aktiivisella energiaeksperttitoiminnalla on mahdollista pienentää taloyhtiön energiakuluja. Eksperttiyhtiöissä on kokemuksia yli 10 prosentin säästöistä lämmön, veden tai kiinteistösähkön kulutuksessa. Taloyhtiö voi siis säästää huomattavia summia energiaekspertin avulla.

Energiaekspertti taloyhtiössä vähentää myös turhia yhteydenottoja huollon ja isännöinnin suuntaan. Hän havainnoi, viestii ja neuvoo, mutta ei tee säätöjä tai korjauksia taloteknisiin järjestelmiin. Hän ei myöskään valvo asukkaita tai puutu heidän toimintaansa.

– Moni kurssilainen antoi kevään kurssin jälkeen palautetta, että sai energiaeksperttikoulutuksen myötä kipinän hakeutua taloyhtiön hallitukseen. Tällöin ekspertti pääsee paremmin vaikuttamaan taloyhtiön energia-asioihin, Hintsala toteaa.

Syksyn koulutus järjestetään Helsingissä viitenä iltana syys-joulukuussa.

Lisätiedot ja koulutukseen ilmoittautuminen

Taloyhtiössä tulee olla tavoitteena saada vesihanojen virtaamat seuraavalle tasolle:

  • Kylpyhuoneen tai WC:n pesuallashana 6 litraa minuutissa.
  • Keittiön hana 12 litraa minuutissa.
  • Suihku 12 litraa minuutissa.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

12.9.2022

Näin paljon kulut nousevat kotikunnassasi

Kiinteistöliiton Indeksitalo-selvityksestä käy ilmi, että kustannukset nousevat tänä vuonna todella rajusti. Suurinta kustannusten nousu on Kouvolassa, Helsingissä ja Espoossa, ja pienintä Porissa, Tampereella ja Vantaalla.

vuokra-asuntomarkkina

5.8.2022

Vuokra-asuntomarkkina elpymässä

Vuokra-asuntomarkkinat ovat elpymässä pandemian jälkeen. Vuokrat ovat lähteneet nousuun, vuokra-asuntojen markkinointiajat ovat lyhentyneet ja kysyntä on vahvistunut kesää kohti. Vuokra-asuntomarkkinat ovat nyt samalla tasolla kuin vuonna 2019 ennen pandemiaa.

12.9.2022

Taloyhtiöiden energiakustannukset jyrkässä nousussa

Kiinteistöliiton Indeksitalo-selvityksen mukaan kuntakohtaiset kiinteistökustannukset ovat nousseet tänä vuonna jyrkästi. Eniten on noussut sähkön hinta. Kustannusten muutoksissa on suuria eroja kuntien välillä.

vuokrakehitys

20.10.2022

Pk-seudun vuokrakehitys muuta maata hitaampaa

Vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat nousivat heinä–syyskuussa koko maassa, kertoo Tilastokeskus. Pääkaupunkiseudun vuokrat nousivat muita alueita hitaammin runsaan tarjonnan vuoksi. Suurten vuokra-asuntojen kysyntä on erityisen suurta.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti