Energiaeksperttejä koulutetaan taas Helsingissä

HSY:n Ilmastoinfo järjestää taloyhtiöille maksuttomia energiaeksperttikoulutuksia pääkaupunkiseudulla. Seuraava koulutus alkaa syyskuun lopussa.

Energiaeksperttejä on koulutettu niin Motivan kuin muidenkin tahojen toimesta ympäri Suomen jo pidempäänkin. HSY:n Ilmastoinfon ensimmäinen koulutus koulutti viime keväänä 27 uutta energiaeksperttiä.

– Haluamme herätellä taloyhtiöitä seuraamaan omaa energiankulutustaan. Energiaekspertit voivat neuvoa omissa taloyhtiöissään asukkaita energia-asioissa ja seurata, kuinka paljon taloyhtiöltä kuluu rahaa lämmitykseen, sähköön ja veteen, kertoo energia-asiantuntija Jarkko Hintsala Helsingin seudun ympäristöpalveluista.

Noin kolmannes taloyhtiöiden hoitokuluista koostuu energia- ja vesikustannuksista

Aktiivisella energiaeksperttitoiminnalla on mahdollista pienentää taloyhtiön energiakuluja. Eksperttiyhtiöissä on kokemuksia yli 10 prosentin säästöistä lämmön, veden tai kiinteistösähkön kulutuksessa. Taloyhtiö voi siis säästää huomattavia summia energiaekspertin avulla.

Energiaekspertti taloyhtiössä vähentää myös turhia yhteydenottoja huollon ja isännöinnin suuntaan. Hän havainnoi, viestii ja neuvoo, mutta ei tee säätöjä tai korjauksia taloteknisiin järjestelmiin. Hän ei myöskään valvo asukkaita tai puutu heidän toimintaansa.

– Moni kurssilainen antoi kevään kurssin jälkeen palautetta, että sai energiaeksperttikoulutuksen myötä kipinän hakeutua taloyhtiön hallitukseen. Tällöin ekspertti pääsee paremmin vaikuttamaan taloyhtiön energia-asioihin, Hintsala toteaa.

Syksyn koulutus järjestetään Helsingissä viitenä iltana syys-joulukuussa.

Lisätiedot ja koulutukseen ilmoittautuminen

Taloyhtiössä tulee olla tavoitteena saada vesihanojen virtaamat seuraavalle tasolle:

  • Kylpyhuoneen tai WC:n pesuallashana 6 litraa minuutissa.
  • Keittiön hana 12 litraa minuutissa.
  • Suihku 12 litraa minuutissa.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

23.4.2018

Jo joka kymmenes käytetty asunto Helsingissä maksaa yli puoli miljoonaa euroa

Pääkaupunkiseudulla yli 500 000 euron arvoisten asuntokauppojen osuus on jatkanut kasvuaan. Viime vuonna jo 11% käytettyjen asuntojen kaupoista Helsingissä ylitti puolen miljoonan euron kauppahinnan. Pääkaupunkiseudun asuntokaupassa kysyntä tuntuu siirtyvän tasaisesti kalliimpiin hintaluokkiin.

24.5.2018

Helsingin asumisen ja rakentamisen luvut kootusti yhdeltä sivustolta

Mikä on helsinkiläisasuntojen keskivuokra ja kuinka paljon se on muuttunut viime vuosina? Entä kuinka monta asuntoa Helsinkiin rakentui viime vuonna – tai vaikkapa vuonna 2000? Vastaukset muun muassa näihin kysymyksiin löytyvät Helsingin kaupungin tänään avatulta Asuminen ja rakentamisen tilastotietoa Helsingistä –sivustolta.

8.12.2016

Segregaatio lisääntyy Helsingissäkin

Hollantilaisen segregaatiotutkija Maarten Van Hamin mukaan segregaatio eli eriytyminen lisääntyy Helsingissä. Helsingin Sanomien laajassa artikkelissa tarkastellaan Helsingin asemaa eurooppalaisessa segregaatiokehityksessä. Van Haam ja virolainen Tiit Tammaru esittelivät Helsingissä alkuviikolla maailmanlaajuista kiinnostusta herättänyttä tutkimustaan kahdentoista eurooppalaisen pääkaupungin segregaatiokehityksestä.

22.2.2017

Tonttien hinnat huimissa luvuissa Helsingissä

Pelkkä tontti maksaa Helsingissä jo enemmän kuin asunnot muualla Suomessa, kirjoittaa Helsingin Sanomat. Helsingissä kerrostalotonttien hintahaarukka on 450–2 500 euroa kerrosneliömetriä kohden kun taas Vantaalla tonttien neliömetrihinnat vaihtelevat 320–710 euron ja Espoossa 280–1 620 euron välillä. Pääkaupunkiseudulla vanhan osakehuoneiston keskimääräinen neliöhinta oli loka–joulukuussa 3 664 euroa ja muualla maassa 1 681 euroa. Tilastokeskuksen mukaan uusien osakeasuntojen […]

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti