Tarkista kiinteistösi tiedot maksutta verkossa

Maanmittauslaitos on avannut kiinteistön omistajille uuden verkkopalvelun, josta voi katsoa maksutta omien kiinteistöjen tiedot sekä ostaa omaa kiinteistöä koskevia otteita ja todistuksia.

− Palvelusta voi tarkistaa helposti oman kiinteistön rajat ja pinta-alan vaikka viikonloppuna. Aikaisemmin kiinteistön omistajan on pitänyt ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme tiedot saadakseen, kertoo johtava asiantuntija Teija Tarvainen Maanmittauslaitoksesta.

− Virallisen otteen ja todistuksen saa verkosta heti, kun sähköpostin tai puhelimen kautta tehdyn tilauksen käsittely on voinut viedä pari kolme arkipäivää, Tarvainen jatkaa.

Perustiedot maksutta

Käyttäjä voi hakea palvelusta perustiedot omistamistaan kiinteistöistä ja määräaloista sekä vuokra-alueista. Palvelu näyttää kiinteistöjen sijainnin kartalla, ja sieltä voi tarkistaa omistamansa kiinteistön perustiedot, kuten pinta-alan, nimen ja rekisteröintipäivän.

Lisäksi palvelusta voi ostaa omaan kiinteistöön liittyviä otteita ja todistuksia.

− Oman kiinteistön tietojen katselu on maksutonta, mutta otteet ja todistukset ovat maksullisia. Verkkopalvelusta otteen saa edullisemmin kuin asiakaspalvelun kautta tilaamalla. Tällä haluamme kannustaa asiakkaitamme uuden palvelun käyttäjiksi, sanoo Teija Tarvainen.

Uusi asiointipalvelu on tarkoitettu henkilöasiakkaille ja sinne kirjaudutaan pankkitunnuksilla, sähköisellä henkilökortilla tai mobiilivarmenteella.

Palvelusta saa tiedot kiinteistöistä, joihin käyttäjälle on rekisteröity omistusoikeus tai kaupanvahvistajan vahvistama kauppa tai lahja. Esimerkiksi silloin kun kiinteistön omistaa jakamaton kuolinpesä, osakkaat eivät välttämättä näe omistuksiaan.

Asiointipalvelu laajenee 2017–2018

Maanmittauslaitoksen tavoitteena on tarjota tulevaisuudessa kaikki palvelut asiakkaille myös verkon kautta.

Asiointipalvelu laajenee uusilla ominaisuuksilla vaiheittain vuosien 2017 ja 2018 aikana. Asiakas voi asiointipalvelun kautta olla yhteydessä Maanmittauslaitokseen ja seurata asiansa, esimerkiksi lainhuudon tai lohkomisen, etenemistä, sekä osallistua asiansa käsittelyyn verkon kautta.

Palvelujen toteuttamisessa hyödynnetään valtion yhteisiä sähköisen asioinnin ratkaisuja, esimerkiksi suomi.fi:n tunnistuspalvelua.

Tutustu palveluun

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

huoneistotietojärjestelmään

3.3.2023

Vauhtia huoneistotietojärjestelmään siirtymiseen

Taloyhtiöiden tietojärjestelmäongelmat ovat hidastaneet osakeluetteloiden siirtoa huoneistotietorekisteriin. Vasta pieni osa taloyhtiöistä on tehnyt siirron. Ennen vuotta 2019 valmistuneiden asunto-osakeyhtiöiden tiedot täytyy siirtää järjestelmään tämän vuoden loppuun mennessä.

kiinteistöverouudistus

6.3.2023

Kiinteistöverotuspäätökset tulevat pian – tarkista tietosi

Kiinteistöverotuspäätökset ja tilisiirtolomakkeet tulevat Omaveroon ja postiin maaliskuun aikana. Helsingin kaupunki kannustaa kiinteistönomistajia tarkistamaan kiinteistöjen tietojen oikeellisuuden, sillä rakennusten virheellisiä tietoja korjataan.

vesivuoto

13.11.2023

Kaupallinen yhteistyö

Havaitse kiinteistön vesivuoto ajoissa

Piilevä vesivuoto voi huomaamatta tehdä pitkään tuhojaan. Smartvattenin päävesimittauspalvelu valvoo vedenkulutusta ja auttaa estämään mittavat korjauskustannukset.

Smartvatten

rakentamisen

16.3.2023

Rakentamisen kallistuminen nostaa monen kiinteistöveroa

Rakentamisen kustannukset ovat nousseet, mikä nostaa monen kiinteistönomistajan veroja. Kiinteistöveron muutoksen määrä ei kuitenkaan ole kaikilla veronmaksajilla sama, sillä siihen vaikuttavat monet asiat.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti