Energia- ja korjausneuvontaa taloyhtiöille tarjolla Varsinais-Suomessa

Kiinteistöliitto Varsinais-Suomi tarjoaa elokuusta alkaen myös energia- ja korjausneuvontaa. Energiatekniikan DI Matts Almgrén (29) on nimitetty 1.8.2016 alkaen yhdistyksen neuvontainsinööriksi. Almgrén on aikaisemmin työskennellyt Turun Kaupungin rakennusvalvonnassa energianeuvojana energianeuvontaprojektin ajan.

”Taloyhtiöt päättävät vuosittain yli 2,3 miljardin euron korjauksista ja 6 miljardin vastikkeista. Erityisesti energiatehokkuutta parantavat korjaukset ja uusien teknisten ratkaisujen vertailu ovat taloyhtiöille haastavia asioita. Jäsentyytyväisyyskyselyssämme tekninen neuvonta on nostettu yhdeksi asiaksi, jota kaivataan lisää. Almgrén on työskennellyt aikaisemmin energianeuvojana ja hänellä on loistavat valmiuden toimia yhdistyksen neuvontainsinöörinä”, toteaa toiminnanjohtaja Juuso Kallio.

”Kiinteistöliitto Varsinais-Suomi oli aiemmassa työssäni yksi merkittävimmistä yhteistyökumppaneista. Siirtyminen liiton palvelukseen on looginen askel eteenpäin urallani. Tavoitteena on kehittää uusia palveluita ja siten lisäarvoa liiton jäsenille. Yhdessä koko Kiinteistöliiton asiantuntijatiimin kanssa voimme tarjota monipuolista ja kattavaa neuvontaa alati muuttuvissa kiinteistönpidon ja korjausrakentamisen haasteissa. Uudessa työssäni haluan olla konkreettisesti auttamassa asunto- ja kiinteistöyhtiöitä parhaiden ratkaisujen löytämisessä”, kertoo Matts Almgrén.

Neuvontainsinöörin toimenkuvana on jäsenneuvonta puhelimitse, kirjallisten lausuntojen tekeminen, sekä kiinteistökäynnit ja lausunnot toimeksiantoina jäsenkiinteistöillä. Neuvonnan piiriin kuuluvat mm: rakennusten energiatehokkuus, energiatodistukset, lämmitysjärjestelmät, rakennuslupa-asiat ja määräykset, sekä suppea muu rakennustekninen neuvonta. Lisäksi neuvontainsinööri toimii kouluttajana yhdistyksen tilaisuuksissa ja osallistuu Suomen Kiinteistöliiton tutkimus- ja kehityspalvelut -yksikön toimintaan.

Neuvontainsinöörin palkkaus toteutetaan määräaikaisena projektina Kiinteistösäätiön tuella 1.8.2016-31.12.2017. Vuoden 2017 aikana arvioidaan neuvontapalveluiden kysynnän määrää ja päätetään palvelun jatkosta.

Lisätietoja: Kiinteistöliitto Varsinais-Suomi ry

Kiinteistöliitto Varsinais-Suomi ry on 1907 perustettu kiinteistönomistajien edunvalvoja ja kiinteistöalan asiantuntijaorganisaatio. Yhdistyksen jäseninä on noin 2 100 kiinteistö- ja asunto-osakeyhtiötä Varsinais-Suomen alueella. Jäsenistä 90 % on asunto-osakeyhtiöitä.

Suomen Kiinteistöliiton muodostava 23 alueellista kiinteistöyhdistystä, joihin kuuluu yhteensä yli 26 000 asunto tai kiinteistöosakeyhtiötä. Lisäksi Kiinteistöliittoon kuuluu Suomen Vuokranantajat ry, jossa on jäseninä runsaat 9 000 yksityishenkilöä tai muuta tahoa, jotka vuokraavat asuin- ja liikehuoneistojaan asunto- ja kiinteistöosakeyhtiöissä. Jäsenkunnan piiriin kuuluu arviolta noin 2 miljoonaa suomalaista.

Artikkeli: Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

energiatarkastus

29.7.2022

Helppo energiatarkastus taloyhtiöiden apuna

Kiinteistöjen energiatehokkuudella on iso merkitys ilmastonmuutoksen hillitsemisessä ja taloyhtiön taloudessa. Energiatehokkuus parantaa myös asumisen laatua. Energiatehokkuuden parantaminen kannattaa aloittaa helpolla ja kustannustehokkaalla energiatarkastuksella.

20.10.2021

Kaupallinen yhteistyö

Rivitalon energiakulut aisoihin

Pian alkava Hattelmalantie 8–10:n energiaremontti rahoitetaan Nordean historian ensimmäisellä vihreän taloyhtiön lainalla. – Vihreä rahoitus ohjaa tulevaisuudessa taloyhtiöiden korjauksia energiatehokkuuden parantamiseen, arvioi Kimmo Karvinen. 1970-luvun rivitalon maalämpö, aurinkosähkö ja muut energiatehokkuusparannukset rahoitetaan energian säästöllä.

HSY

4.2.2022

Kaupallinen yhteistyö

Vantaan Energia on elämäsi paras energiapäätös

Lämmityksen hankkiminen Vantaan Energialta on vastuullinen teko ilmaston hyväksi. Fossiilisista polttoaineista luopuminen vuoteen 2026 mennessä takaa kilpailukykyiset hinnat, jotka pysyvät vakaina myös tulevaisuudessa. Ihmisten tarpeet ja toiveet lämmityksen ja energian käytön suhteen ovat hiljalleen viime vuosien aikana muuttuneet.

Vantaan Energia

2.5.2022

Kaupallinen yhteistyö

Kiinteistöjen energiatehokkuuden parantaminen on vastuullisen toimijan valinta

Kiinteistöjen energiatehokkuuden parantaminen tuo säästöjä asumiskustannuksiin, lisää asumismukavuutta ja pienentää lämmityksestä aiheutuvia ympäristövaikutuksia. Kiinteistöjen energiatehokkuuden parantaminen on yrityksille hyvä keino toimia vastuullisesti ja osallistua ilmastonmuutoksen hillitsemiseen. Vantaan Energia tarjoaa kiinteistöjen energiatehokkuuspalvelut yrityksille helppoina ja edullisina palveluina.

Vantaan Energia

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti