Consti kehitti pelillisen työkalun taloyhtiöiden remonttipalveluiden tueksi

Consti Yhtiöt Oyj:n kehittämä Consti Kodikas on taloyhtiöille tarkoitettu uusi palvelumalli. Siinä arvioidaan välttämättömän remonttitarpeen lisäksi kokonaisvaltaisesti myös kiinteistön muut mahdolliset korjaustarpeet ja parannustoimenpiteet, jotka voidaan kustannustehokkaasti toteuttaa samassa hankkeessa. Apuna hankkeen alkumetreillä on pelillinen työkalupakki.

Taloyhtiön korjaushanke saa tyypillisesti alkunsa välttämättömästä tarpeesta eli esimerkiksi putkien uusimisesta tai julkisivun korjaamisesta. Uuden Consti Kodikas -palvelumallin avulla halutaan jo suunnitteluvaiheessa nostaa esiin myös muut mahdollisuudet, joita remontti voi tuoda mukanaan.

– Pelkästään edullisinta vaihtoehtoa tavoittelemalla rajoitetaan remontin sisältö siihen, mitä on pakko tehdä. Jos sen ohella ei hyödynnetä yksittäisen korjauksen tuomia muita mahdollisuuksia, arvokas tilaisuus voi jäädä käyttämättä, sanoo Consti Yhtiöiden kehitysjohtaja Juha Salminen.

Remontin yhteydessä voi olla kannattavaa tehdä muitakin korjauksia, jotka myöhemmin vaatisivat samojen rakenteiden avaamista ja erikseen toteutettuina tulisivat taloyhtiölle kalliiksi. Näitä parannuksia voivat olla esimerkiksi esteettömyysratkaisut, lukitusjärjestelmien modernisoiminen tai energiatehokkuuden parantaminen, kuten säätöautomatiikan päivittäminen.

– Meidän tehtävänämme on tutkia vaihtoehtoja ja tuottaa riittävästi tietoa taloyhtiön päätösten pohjaksi. Kokonaisuutta tarkastelemalla vaikutetaan elinkaarikustannuksiin, asumisviihtyvyyteen ja asunnon arvoon, Salminen muistuttaa.

Hanke käyntiin tehokkaasti, asukasta kuunnellen

Parhaiden ratkaisujen löytämiseksi kehitetty Consti Kodikas -malli huomioi asiakkaiden toiveet ja tarpeet. Hankkeen alussa valinnat ja päätökset tehdään yhteistyössä keskustellen. Apuna työssä on pelillinen työkalupakki, jonka avulla eri vaihtoehdot ja mahdollisuudet pystytään havainnollistamaan konkreettisesti ja ymmärrettävästi kaikille esimerkiksi taloyhtiön yhteisessä infotilaisuudessa.

– Pelillisen työkalupakin avulla korjaamisen kannalta kriittinen alkuvaihe saadaan toteutettua tehokkaasti ja asukkaita kuunnellen niin, että huomio keskittyy oikeisiin asioihin, Salminen lupaa.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

korjausrakentaminen

13.6.2023

Taloyhtiöiden korjauksiin viime vuonna 2,3 miljardia euroa

Kerrostaloyhtiöt korjasivat viime vuonna eniten talotekniikkaa ja rivitaloyhtiöt ulkopintoja ja rakenteita, kertoo Tilastokeskus. Taloyhtiöiden hoitokulut nousivat edellisvuodesta 2,6 prosenttia.

korjausrakentamisbarometri

2.11.2023

Huono talouskehitys jarruttaa korjausrakentamista

Taloyhtiöiden korjausrakentaminen on jatkunut vilkkaana, mutta kustannusten ja korkojen nousu sekä heikko talouskehitys varjostavat korjauksia. Tulevakaan vuosi ei näytä valoisalta. Tiedot käyvät ilmi Kiinteistöliiton syksyn korjausrakentamisbarometrista.

23.3.2023

Isännöinnin erillisveloitukset nousseet kuukausipalkkioita enemmän

Isännöintiyritykset laskuttavat taloyhtiöiltä kiinteän kuukausipalkkion lisäksi erillisveloituksia. Niiden suuruus vaihtelee huomattavasti. Erillisveloitukset ovat nousseet vuoteen 2020 verrattuna.

paloturvallinen taloyhtiö

10.11.2023

Kaupallinen yhteistyö

Tehtävänä paloturvallinen taloyhtiö ja koti

Suomessa pelastusviranomaisten tietoon tulee vuosittain noin 12 000 tulipaloa, joista merkittävä osa on ihmisen toiminnan aiheuttamia. Safetum on käynnistänyt tänä syksynä kampanjan suomalaisten taloyhtiöiden paloturvallisuuden edistämiseksi.

Safetum

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti