Kuntien vähäpäästöiset yhteiskäyttöautot yleistymässä

Janakkalan kunta kokeilee loppuvuoden työntekijöiden käyttöön yhteiskäyttöautoa, jota kuntalaiset voivat vuokrata virka-ajan ulkopuolella, kertoo Hämeen Sanomat.

Liikenneasiantuntija Johanna Vilkuna Kuntaliitosta uskoo, että Janakkalan malli tulee lyömään läpi muissakin kunnissa. Mallissa kunnat tekevät palveluntarjoajan kanssa leasingsopimuksen sähkö- tai kaasuautosta ja iltaisin ja viikonloppuisin kuntalaiset voivat vuokrata autoa suoraan palveluntarjoajalta.

Toimintamallia tukee Vilkunan mukaan EU:n antama ohjeistus, jonka mukaan julkisissa hankinnoissa tulee edistää vähäpäästöisyyttä. Hämeenlinnan kaupungin maankäytön suunnittelujohtaja Niklas Lähteenmäen mukaan Hämeenlinnan keskustan uusissa asemakaavoissa tullaan huomioimaan yhteiskäyttöauton mahdollisuus. Hän toteaa, että yhteiskäyttöautojen toimivuus Hämeenlinnassa edellyttäisi, että autot ovat sähköautoja ja että niiden käyttöön liittyisi ainakin alkuvaiheessa pysäköintiin liittyviä etuja.

Lue lisää Hämeen Sanomien artikkelista.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

kiinteistöverouudistus

6.3.2023

Kiinteistöverotuspäätökset tulevat pian – tarkista tietosi

Kiinteistöverotuspäätökset ja tilisiirtolomakkeet tulevat Omaveroon ja postiin maaliskuun aikana. Helsingin kaupunki kannustaa kiinteistönomistajia tarkistamaan kiinteistöjen tietojen oikeellisuuden, sillä rakennusten virheellisiä tietoja korjataan.

korjausrakentaminen

16.3.2023

Kiinteistöliitto Uusimaa: Asuminen ei saa enää kallistua

EU-parlamentti on hyväksynyt lakiehdotuksen, jolla tähdätään nopeisiin energiatehokkuuden parannuksiin kiinteistöissä. Valitut keinot eivät ole järkeviä, arvostelee Kiinteistöliitto Uusimaa.

asumisoikeusasunnon hakeminen

9.5.2023

Asumisoikeusasunnon hakeminen muuttuu

Asumisoikeusasuntojen hakemista uudistetaan. Syksystä 2023 alkaen järjestysnumero haetaan ARAlta riippumatta siitä, missä kunnassa haettu asunto sijaitsee. Kuntien myöntämiä järjestysnumeroita voi käyttää vuoden 2023 loppuun asti.

16.10.2023

Juristiliitto selvittäisi yhteiskunnallisen luototuksen taloyhtiöille

Talouden taantuma on lisännyt merkittävästi rakennusalan yritysten ja jopa asunto-osakeyhtiöiden konkursseja. Pahimpaan taloustilanteeseen joutuneille taloyhtiöille tulisi selvittää yhteiskunnallisen luototuksen mahdollisuuksia, esittää Juristiliitto.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti