Rakennuksia helsinkiläisille

Rakennuksia helsinkiläisille – Gunnar Taucher kaupungin arkkitehtina 1924–1941 on kunnianosoitus pääkaupunkimme maisemiin merkittävästi vaikuttaneelle arkkitehdille.

Kirja esittelee helsinkiläisiä rakennuksia, jotka Gunnar Taucher suunnitteli lähes 20 vuotta kestäneen toimikautensa aikana. Taucherin kädenjälki on yhä näkyvissä lukuisissa kaupunkilaisille tutuissa rakennuksissa. Hänen suunnittelemiaan ovat mm. Työväenopisto, Aleksis Kiven koulu ja Linnanmäen pyöreä vesisäiliö.

Helsinki modernisoitui ja kaupunkia rakennettiin vilkkaasti 1900-luvun alkupuolella. Kirjassa tutustutaan Taucherin työn kautta rakentamisen tendensseihin tuona aikana; siihen, miten ensin keskityttiin asuintalojen rakentamiseen, sitten kouluihin ja muihin kunnallisiin rakennuksiin ja lopuksi vapaa-ajan ja urheilun rakennuksiin. Ilmeeltään uudet rakennukset edustivat klassisismia tai funktionalismia.

Kirja on mielenkiintoista luettavaa helsinkiläisille ja muille Helsingin historiasta kiinnostuneille. Se nostaa hienosti esille arkkitehdin kädenjälkeä tuttujen, vuosikymmeniä paikallaan seisoneiden rakennusten taustalla.

Kirjan on kirjoittanut Anne Mäkinen. Kustantaja on Helsingin Kaupunginmuseo.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

19.9.2022

Kiinnostus energiaremontteihin kasvaa Helsingissä

Helsingin rakennusvalvontaan perustettiin viime vuonna energia-asiantuntijoiden tiimi, joka antaa taloyhtiöille puolueetonta neuvontaa energiaremonttien edistämisessä. Tiimi on saanut yhteydenottoja erityisesti maalämmön käyttöönottoon liittyen.

16.12.2021

Kaupallinen yhteistyö

Kiinteistön omistajien on priorisoitava ihmiset suhteessa työpaikan tekniikkaan

Vuosina 2020–21 kiinteistöala on joutunut muuttamaan toimintatapojaan koko maailmaa koettelevassa ennennäkemättömässä tilanteessa. Elämä, työnteko ja yhteydenpitotavat ovat mullistuneet, ja siksi arkielämämme on muuttunut olennaisesti ja ehkä myös pysyvästi. Saadakseen tietoja näiden muutosten vaikutuksista kiinteistöalaan ja koko yhteiskuntaan WiredScore tilasi tutkimuksen Live.

WiredScore

5.1.2022

Taloyhtiön kymmenvuotistarkastuksessa paljastuivat rakennusvirheistä johtuvat miljoonavahingot

Viiden espoolaisen kerrostalon korjauslista on pitkä. Kymmenvuotistarkastuksessa havaittiin salaoja- ja sadevesiviemäreiden virheellisen asennuksen lisäksi osan putkista katkenneen ja osan salaojakaivoista olevan rikki. Julkisivun rappaus on paikoitellen irronnut, mahdollisesti salaojaongelmista johtuen.

taloyhtiön turvallisuus

2.3.2022

Onko pelastussuunnitelmasi kunnossa?

Varautuminen tulipaloihin ja muihin vaaratilanteisiin on asumisturvallisuuden perusta. Pelastussuunnitelma toimii taloyhtiöiden suunnittelun työvälineenä turvallisuuden rakentamisessa. Sen sisällön määrittävät pelastuslaki ja -asetus.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti