Rakennusurakat taloyhtiössä – Opas YSE 1998 -ehtojen soveltamiseen

Taloyhtiöiden rakennusurakoissa noudatetaan Rakennusurakan yleisiä sopimusehtoja (YSE 1998) siinä missä kaikissa muissakin rakennusurakoissa. Rakennusurakat taloyhtiössä – Opas YSE 1998 -ehtojen soveltamiseen on taloyhtiöille tarkoitettu uutuusopas kyseisten ehtojen lukemiseen.

Kirjassa käydään läpi keskeiset taloyhtiöiden urakoissa sovellettavat YSE-määräykset mm. urakan osapuolten vastuista, työmaan dokumentoinnista, muutos- ja lisätöistä, urakan virheistä, viivästymisestä ja vastaanotosta sekä takuuajasta. Kirja kertoo, mitä näiden ehtojen noudattaminen urakassa käytännössä tarkoittaa ja mitä hyötyä YSE-määräyksistä on taloyhtiöille.

Kirja kannustaa tutustumaan YSE 1998 -määräyksiin ja auttaa tulkitsemaan niitä oikein. Kirjan opastuksella on helppo valvoa YSE-määräysten noudattamista ja sitä kautta taloyhtiön etua yhtiön korjaushankkeessa.

Kirjaa voi suositella lämpimästi lukemiseksi hallituksen jäsenille sellaisissa taloyhtiöissä, joihin on tulossa lähivuosina jokin suuri remontti. Kirja on hyvä tietopaketti myös isännöitsijöille.

Kirjan on kirjoittanut Joachim Lindholm. Sen on kustantanut Kiinteistöalan Kustannus Oy.

Tutustu kirjaan ja tilaa se Kiinteistöalan Kustannuksen verkkokaupasta!

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

31.10.2016

Taloyhtiöillä puutteelliset tiedot urakoiden sopimusehdoista

Taloyhtiön urakoissa noudatetaan tavallisesti Rakennusurakan yleisiä sopimusehtoja (YSE 1998). Tästä huolimatta ehtojen sisältö tunnetaan taloyhtiöissä heikosti. Uutuuskirja Rakennusurakat taloyhtiössä – Opas YSE 1998 -ehtojen soveltamiseen tarttuu ongelmaan: se selvittää, mitä taloyhtiön hallitusten ja hankkeita johtavien pitää tietää YSE-ehdoista ja miten ehtoja käytännössä sovelletaan taloyhtiön urakoissa.

10.10.2016

Korjaushanke tulossa – ota selvää YSE 1998 -ehdoista!

Rakennusurakan yleiset sopimusehdot (YSE 1998) – kuulostaa kuivalta aiheelta. YSE-ehdot tulee kuitenkin ehdottomasti hallita, jos taloyhtiöön on tulossa korjaushanke. YSE 1998 -ehtoihin törmätään taloyhtiössä viimeistään siinä vaiheessa, kun yhtiöön on tulossa putki- tai julkisivuremontin kaltainen suuri korjaushanke.

21.1.2016

Rakennusurakassa sovellettavien vakioehtojen valinnasta

Pienurakan yleiset sopimusehdot vai rakennusurakan yleiset sopimusehdot? Rakennushankkeissa sovitaan melkein poikkeuksetta, että osapuolten velvoitteet määräytyvät paitsi urakkasopimuksen ja erilaisten teknisten asiakirjojen mukaan, myös rakennusalan vakioehtojen mukaan. Vakioehtoja on kahdet: Pienurakan yleiset ehdot (ns.

17.7.2018

Tiesitkö tämän lisä- ja muutostöistä taloyhtiön remonteissa?

Taloyhtiöiden korjaushankkeissa joudutaan lähes poikkeuksetta tekemään lisä- ja muutostöitä. Lisä- ja muutostöistä on määräykset Rakennusurakan yleisissä sopimusehdoissa (YSE 1998), ja nämä määräykset tulee tuntea jokaisessa taloyhtiössä. Seuraavassa kerrotaan lyhyesti tärkeimmistä määräyksistä.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti