Muistilista mökkiläiselle

Kesämökkikausi alkaa toden teolla, vaikka sää juuri nyt onkin viileä. Monet ovat jo tarkastaneet ja huoltaneet mökkinsä talven jäljiltä, mutta tässä vielä tarkistuslista. Suomen Kiinteistölehti toivottaa hyvää mökkeilykautta!

Tarkasta mökki ja muut rakennukset silmämääräisesti. Katolla käydessä on hyvä putsata samalla myös rännit lehdistä ja roskista. Ovatko tuholaiset kuten pikkujyrsijät tehneet vahinkoa mökin rakenteisiin – tai viihtyneet huonekaluissa tai ruuan säilytystiloissa? Tarkastuskierroksen yhteydessä kannattaa katsoa myös, ettei mitään tavaroita ole lähtenyt varkaiden matkaan.

Talven ajan kylmänä olleen mökin lämmittäminen kannattaa aloittaa varovasti, jotta piippu ei vahingoitu äkillisestä lämpötilan muutoksesta.

Tarkasta palovaroitin ja sähkölaitteet. Anna sähkölaitteiden lämmetä rauhassa.

Tarkasta putket ja veden laatu. Veden laskeminen hiljalleen putkiin on suositeltavaa. Liitoksia on syytä tarkkailla. Mikäli mökillä on kaivo, myös veden laatu on tarkastettava.

Siivoa mökki perusteellisesti pesuainevedellä. Se ehkäisee esimerkiksi myyräkuumeen leviämistä.

Tarkista nestekaasulaitteiston kunto.

Lisää tietoa muun muassa Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesin ja Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön SPEK:in sivuilta.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

mökkeilyn maksut

9.6.2023

Mökkeilyn kuntakohtaiset maksut vaihtelevat reilusti

Kuntakohtaisia maksuja lankeaa mökkiläiselle maksettavaksi kalliimmissa mökkikunnissa lähes kaksinkertainen määrä verrattuna edullisimpaan kuntaan, selviää Omakotiliiton tekemästä vertailusta. Erityisesti ovat nousseet sähkömaksut.

huoneistotietojärjestelmään

3.3.2023

Vauhtia huoneistotietojärjestelmään siirtymiseen

Taloyhtiöiden tietojärjestelmäongelmat ovat hidastaneet osakeluetteloiden siirtoa huoneistotietorekisteriin. Vasta pieni osa taloyhtiöistä on tehnyt siirron. Ennen vuotta 2019 valmistuneiden asunto-osakeyhtiöiden tiedot täytyy siirtää järjestelmään tämän vuoden loppuun mennessä.

kesä huolto

8.6.2023

Kesä on kiinteistönhuollossa tarkastusten aikaa

Moni huolto- ja tarkastustoimi sopii hyvin kesällä tehtäväksi. Kesällä voi huoltaa lämmitysjärjestelmät, tarkastaa katon ja salaojaviemärit, sekä puhdistaa ilmanvaihdon suodattimet. Myös nuohous on kätevää suorittaa kesällä.

osakkaan piha

31.7.2023

Mitä omalla pihalla saa tehdä?

Jos osakas haluaa tehdä pihallaan muutostöitä, hänen täytyy selvittää, onko piha hänen vai yhtiön hallinnassa. Yhtiön hallinnassa olevalla pihalla ei saa tehdä muutostöitä, eikä osakkaan hallinnassa olevalla pihallakaan saa tehdä mitä tahansa.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti