Autopaikat taloyhtiössä

Autopaikat taloyhtiössä -kirja on näppärä perusteos taloyhtiön autopaikoista. Kirjaan on koottu vastaukset yleisimpiin autopaikkojen jakamiseen, käyttöön ja rakentamiseen liittyviin kysymyksiin. Näistä seikoista ei juurikaan ole määräyksiä laissa.

Kirjassa kerrotaan, millaisia autopaikkoja taloyhtiössä voi olla, kenellä on oikeus autopaikkaa ja miten autopaikat tulee käytännössä jakaa. Kirjassa otetaan kantaa myös siihen, millaisia ajoneuvoja autopaikoilla saa pitää ja miten autopaikkamaksuja peritään. Lisäksi annetaan perusohjeet autopaikkojen rakentamiseen, sähköautoihin varautumiseen ja pysäköinninvalvontaan taloyhtiön pihalla.

Kirjaa voi suositella tietolähteeksi eritoten taloyhtiöiden hallituksille ja isännöitsijöille. Kirjasta löytyvät nopeasti toimintaohjeet autopaikkojen jakoon ja käytön valvontaan, ja sen avulla on helppo vastata osakkaiden ja asukkaiden tiedusteluihin. Hyvä lisä kirjaan ovat sen liitteenä olevat pohjat taloyhtiön autopaikkasäännöille ja autopaikan vuokrasopimukselle.

Kirjan ovat kirjoittaneet Marina Furuhjelm ja Mia Pujals. Kustantaja on Kiinteistöalan Kustannus Oy.

Tutustu kirjaan ja tilaa se Kiinteistöalan Kustannuksen verkkokaupasta!

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

17.6.2016

Autopaikat taloyhtiössä

Taloyhtiöissä on erilaisia autopaikkoja. Seuraavassa käydään läpi autopaikkoihin liittyviä yleisimpiä kysymyksiä. Autopaikat ovat yhtiön hallinnassa, ellei yhtiöjärjestyksessä ole asiasta toisin määrätty.

29.6.2016

Autopaikat aiheuttavat kiistoja taloyhtiöissä

Autopaikat herättävät keskustelua monissa taloyhtiöissä. Jos autopaikkoja ei riitä kaikille halukkaille, taloyhtiön hallitus ja isännöitsijä voivat joutua tulilinjalle niiden jakoperusteista. Autopaikoista ei ole suoranaisia säännöksiä laissa, joten niiden jaossa joudutaan tukeutumaan muun muassa osakkaiden yhdenvertaisen kohtelun periaatteesta johdettuihin tulkintoihin.

25.7.2016

Mitä autopaikalla voi pitää ja mitä ei?

Autopaikat herättävät keskustelua taloyhtiöissä. Monissa yhtiöissä autopaikkoja on liian vähän halukkaisiin nähden ja tällöin saattaa herättää närää, jos joku pitää paikalla muuta kuin autoa. Taloyhtiön kannattaa seurata, että autopaikkoja käytetään oikeisiin tarkoituksiin ja huomauttaa tarvittaessa asukasta vääränlaisesta käytöstä.

19.10.2016

Mitä autopaikalle voi pysäköidä?

Autopaikat on tarkoitettu nimensä mukaisesti autojen pysäköintiin. Joissain tapauksissa niille voi pysäköidä myös muita liikennevälineitä. Tavaran varastointi ei kuitenkaan ole sallittua.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti