Asuntovelkaa keskimäärin 100 030 euroa

Asuntovelallisilla asuntokunnilla oli vuonna 2018 velkaa keskimäärin 217 prosenttia käytettävissä olevista rahatuloista. Tilastokeskuksen mukaan eniten velkaantuneita olivat alle 35-vuotiaiden asuntokunnat.

Asuntovelallisilla asuntokunnilla oli asuntovelkaa keskimäärin 100 030 euroa, mikä oli 0,2 prosenttia enemmän vuoteen 2017 verrattuna. Alle 35-vuotiaiden asuntokunnilla oli eniten velkaa suhteessa tuloihin, keskimäärin hieman yli kolme kertaa vuositulojen verran.

Kahden huoltajan asuntokunnilla, joissa oli lapsia, ja joiden viitehenkilö oli 25 – 44 -vuotias, oli paljon veljaa suhteessa käytettävissä oleviin rahatuloihin. Lapsettomilla yhden tai kahden aikuisen asuntokunnilla suuret velat olivat yleisimpiä 25-34 -vuotiaiden talouksissa. Myös asuntovelkaisilla yksinhuoltajilla oli paljon velkaa suhteessa tuloihin.

Suuret asuntovelat keskittyivät eniten Ahvenanmaan, pk-seudun ja muun Helsinki-Uudenmaan asuntokuntiin. Kaikista asuntovelkaisista asuntokunnista Ahvenanmaalla oli 42 prosentilla, pk-seudulla 37 prosentilla ja muualla Helsinki-Uudellamaalla 33 prosentilla velkaa vähintään kolme kertaa vuositulot. Vähiten suuria asuntovelkoja oli Pohjois- ja Itä-Suomessa.

Lue lisää täältä.

 

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

taloyhtiöiden kustannukset

12.9.2023

Indeksitalo-tutkimus: Taloyhtiöiden kustannukset nousseet laajasti

Kuntakohtaiset kiinteistökustannukset ovat nousseet tänäkin vuonna tuntuvasti, ja nousu on ollut aiempaa laaja-alaisempaa. Vertailun kalleimmat kunnat ovat Helsinki, Järvenpää ja Hämeenlinna. Sähköenergia on halventunut, mutta perusmaksut ja siirtohinnat nousseet.

korjausrakentaminen

13.6.2023

Taloyhtiöiden korjauksiin viime vuonna 2,3 miljardia euroa

Kerrostaloyhtiöt korjasivat viime vuonna eniten talotekniikkaa ja rivitaloyhtiöt ulkopintoja ja rakenteita, kertoo Tilastokeskus. Taloyhtiöiden hoitokulut nousivat edellisvuodesta 2,6 prosenttia.

26.4.2023

Energiatodistusten hinnat nousseet hieman

Energiatodistusten hinnat ovat nousseet lievästi parin vuoden takaisesta, käy ilmi valtion kestävän kehityksen yhtiön Motivan selvityksestä. Energiatodistus tarvitaan, kun rakennusta tai huoneistoa myydään tai vuokrataan.

23.3.2023

Isännöinnin erillisveloitukset nousseet kuukausipalkkioita enemmän

Isännöintiyritykset laskuttavat taloyhtiöiltä kiinteän kuukausipalkkion lisäksi erillisveloituksia. Niiden suuruus vaihtelee huomattavasti. Erillisveloitukset ovat nousseet vuoteen 2020 verrattuna.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti